Son Dakika Haberler

ANADOLU AJANSI

Anadolu Ajansı haberine göre;
Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan'da

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in katılımıyla Sancak bölgesi belediye başkanlarıyla görüşecek ve anlaşmaların imza törenine iştirak edecek.

- Novi Pazar Büyükşehir Belediyesi önünde halka hitap edecek Erdoğan, Belediye Başkanı Nihat Bisevac'ın iki cumhurbaşkanı onuruna vereceği öğle yemeğine katılacak.

- Erdoğan, Boşnak Ulusal Azınlık Konseyi'ne ziyarette bulunacak ve Konsey Başkanı Süleyman Ugljanin'i kabul edecek.

(Sırbistan) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Valiler Toplantısı ile Wow Hotel'de MÜSİAD "Vizyoner 2017 Programı"nın gala yemeğine iştirak edecek.

(Ankara/13.00/İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplanacak.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İnönü Üniversitesi akademik açılışına katılacak, Etnoğrafya Müzesi'nin açılışını yapacak, Eski Cezaevi Müzesi'nin temelini atacak.

- Tüfenkci ve Kurtulmuş, Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, Büyükşehir Belediyesi Kültürevinin açılışını gerçekleştirecek, Fotoğraf Müzesini gezecek, sivil toplum örgütü temsilcileri ve muhtarlarla yemekli toplantı yapacak.

(Malatya/11.00-17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında, 81 il valisinin katılımıyla Gölbaşı Vali Galip Demirel Vilayetler Evi'nde "Valiler Buluşması" düzenlenecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi akademik yıl açılış törenine katılacak.

(Ağrı/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Güneydoğu Avrupa Savunma Bakanları toplantısına katılacak, Gürcistan Savunma Bakanı Levan Izoria ile bir araya gelecek.

(Gürcistan) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Numune Hastanesinde tedavi gören Nuriye Gülmen'i ziyaret edecek.

(Ankara10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- TBMM'den

- Genel Kurulda, İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda bazı vergi kanunlarında değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısının görüşmeleri sürdürülecek.

(TBMM/14.00/13.00) (Fotoğraflı)


EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, IMF-Dünya Bankası yıllık toplantıları kapsamında Washinton'da temaslarda bulunacak.

(Washington) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, teknokent açılışı yapacak, Deneysel Fen Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Vestel High End&Merkez Fabrikası'na ziyarette bulunacak, Celal Bayar Üniversitesi akademik yıl açılış törenine katılacak.

(Manisa/11.00-16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 8. Türkiye Enerji Zirvesi ile MÜSİAD Vizyoner'17 Zirvesi'ne iştirak edecek.

(Antalya/09.00/İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TÜİK, ağustos ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Endonezya'da faaliyet gösteren Türk iş adamlarıyla çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

(Cakarta) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD ile Türkiye arasında vizelerin askıya alınmasının yansımaları izleniyor.

(Washington/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki gayrimeşru referandumun ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik şiddet olayları izleniyor.

(Myanmar) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)


KÜLTÜR SANAT

1- Ünlü ressam Devrim Erbil'in "İstanbul- Şiirsel Bir Yorum" resim sergisi Beyoğlu'nda sanatseverlerle buluşacak.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)

2- Tenor Murat Karahan'ın sanat yönetmenliğini yaptığı Limak Flarmoni Orkestrası, şef Rengim Gökmen yönetiminde Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde sahne alacak.

(İstanbul/21.00) (Fotoğraflı)

3- Bülent Ortaçgil ve Birsen Tezel, "ZUBİZU Harbiye Açıkhava Konserleri" kapsamında sahne alacak.

(İstanbul/21.00) (Fotoğraflı)

4- Orhan Gencebay, Medicana International İstanbul Hastanesinde, Yaşam Dergisi ile ortak düzenlenen "Yaşam Tadında Aylık Buluşmalar" etkinliğine konuk olacak.

(İstanbul/18.30) (Fotoğraflı)


SPOR

1- 53. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun ikinci gününde 206 kilometrelik Kumluca-Fethiye etabı koşulacak.

(Antalya/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş Sompo Japan-Sidigas Avellino ve Dinamo Sassari-Pınar Karşıyaka maçları oynanacak.

(İstanbul/19.30/Sassari/21.30) (Fotoğraflı)

3- Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda Galatasaray-Bayern Münih ve Levallois Metropolitans-Darüşşafaka karşılaşmaları yapılacak.

(İstanbul/20.00/Levallois/21.45) (Fotoğraflı)

4- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi ilk haftasında Sopron-Galatasaray, Yakın Doğu Üniversitesi-Famila Schio ve Fenerbahçe-Nadezhda maçları oynanacak.

(Sopron/19.00/İstanbul/19.30/20.00) (Fotoğraflı)

5- Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası 2. ön eleme turu rövanşında Khimik-İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Tartu-Demir İnşaat Büyükçekmece karşılaşmaları yapılacak.

(Yuzhne/18.00/Tartu/19.00)

6- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda Mersin Büyükşehir Belediyespor, Slovakya'nın Good Angels Kösice takımını konuk edecek.

(Mersin/18.30) (Fotoğraflı)

7- Hentbol Erkekler Süper Lig 4. hafta maçında Nilüfer Belediyespor ile Beşiktaş Mogaz karşılaşacak.

(Bursa/17.00) (Fotoğraflı)

8- Hentbol Kadınlar Süper Lig'de 2. hafta erteleme maçları oynanacak. (Fotoğraflı)


ÖZEL HABER

1- Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin yapım ihalesi için geri sayım

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleme Bakanı Ahmet Arslan:

"Etüt proje çalışmaları başlayan Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi için deniz dibi sondajları gerçekleştirildi. Bu senenin sonunda proje çalışmalarını tamamlayıp, 2018 yılında yap-işlet-devret modeliyle yapım ihalesine çıkılacak"

- "İncirli'den Sögütlüçeşme'ye kadar birçok raylı sistemle entegre olacak Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli ile günde 6,5 milyon yolcu taşınacak"

(Arife Yıldız Ünal/Ankara)

2- Vatandaş "evlenmek" için biriktiriyor

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca maddi zorluklar nedeniyle yuva kuramayan çiftler için başlatılan "Çeyiz Hesabı" ile ilk kez ev sahibi olacaklar için hayata geçirilen "Konut Hesabı" uygulamalarında 110 milyon liranın üzerinde para birikti

- Bakanlığın güncel verilerine göre, aktif "çeyiz" hesabı bulunan kişi sayısı 25 bin 177, "konut" hesabı bulunan kişi sayısı da 10 bin 668 oldu

(Burcu Çalık-Ankara)

3-GRAFİKLİ - PKK'nın "sözde sorumlu ve acemi eleman" taktiği tutmadı

- Türkiye'nin barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen terör örgütü PKK'ya yönelik son 13 aydaki operasyonlarda 3 bin 964 teröristi etkisiz hale getiren güvenlik güçleri, örgütün sözde sorumlularına da ağır kayıplar verdi

- Şehirde ve kırsalda operasyonlarını kararlılıkla sürdüren güvenlik güçleri, aynı süreçte örgütün sözde sorumlularından olan, bazıları İçişleri Bakanlığının "Aranan Teröristler Listesi"nde bulunan yaklaşık 100 teröristi etkisiz hale getirdi

- Yurt içi ve yurt dışındaki operasyonlarda darbe üstüne darbe yediği için eleman bulamayan ve ağır kayıplar veren PKK'nın toparlanmak için sözde sorumlularını ve tecrübesiz mensuplarını sahaya sürme taktiği de güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sayesinde boşa çıkarıldı

(Yunus Okur/Erzurum)




***



Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.









Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English