Son Dakika Haberler

-Ankara Müftüsü Prof. Dr. Hızlı: "Ankara Müftülüğünce teknolojisi yenilenen ALO 190 Dini Soruları Cevaplandırma Merkezi'nde ramazan ayı boyunca her gün ortalama 4-5 bin arasında soruya cevap verildi" "Ramazan ayı boyunca merkezi ezan ve vaaz uygulamasına geçildi. Bu uygulamaya vatandaşlarımızın tepkisi son derece olumlu olmuştur"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - AYNUR EKİZ - Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı, Ankara Müftülüğünce teknolojisi yenilenen ALO 190 Dini Soruları Cevaplandırma Merkezi'nde ramazan ayı boyunca her gün ortalama 4-5 bin arasında soruya cevap verildiğini söyledi.

Ankara Müftüsü Prof. Dr. Hızlı, AA muhabirine ramazan ayında Ankara?da gerçekleştirilmiş faaliyet ve etkinlikler hakkında bilgi verdi. 

Ankara Müftülüğü ile ilçe müftülüklerinin 2015 yılı ramazan ayında tüm personeliyle vatandaşlara dolu dolu bir ay yaşatmak için adeta yarıştığını dile getiren Hızlı, bu yıl "Vakit İyilik Vakti Bu Ramazan ve Her Zaman" mesajıyla "iyilik" olarak belirlenen ramazan ayı temasının, etkinliklerde, vaaz programlarında, hutbelerde etraflıca işlendiğini kaydetti. 

-"Alo 190'da hergün 4-5 bin soruya cevap verildi"

Ankara Müftülüğünce teknolojisi yenilenen ALO 190 Dini Soruları Cevaplandırma Merkezi'nde ramazan ayı boyunca her gün ortalama 4-5 bin arasında soruya cevap verildiğini belirten Hızlı, "Merkezimiz alınan tedbirle, haftanın her günü 09.00-23.00 saatleri arasında aynı anda 40 telefon hattıyla sadece Ankara?dan değil, istenildiğinde yurt içinden, yurt dışından ve tüm konumlardan ulaşanlara hizmet vermiştir" dedi. 

-Ankara Müftülüğü'nden "iyilik sofraları"

"İyilik Sofrası" adı altında iftar programları düzenlendiğini ifade eden Hızlı, ilk olarak Ankara Müftülüğü personeli, ikinci olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı çocuk evlerinde kalan çocuklar ve görevliler, üçüncü olarak ise huzurevinde ikamet eden yaşlılar, şehit yakını ve gaziler, roman ve alevi kardeşlerimizin temsilcileri, hafızlık öğrencileri, yetimler, Suriyeli, Yemenli, Somalili mülteciler, emekli, engelli veya engelli yakını olan personel, başka dinlerden İslam dinine girerek Müslüman olanlar ile iftar programı gerçekleştirdiklerini söyledi. Hızlı, Ankara Müftülüğünün himayesinde değişik mekanlarda oluşturulan "İyilik Sofraları"na da kadın sığınma evlerinde kalan bayanlar ve AMATEM?de tedavi gören gençlerin de davet edildiğini dile getirdi. 

-"Merkezi ezan sistemine tepki olumlu"

Ankara'da ramazan ayında merkezi ezan ve vaaz uygulamasına geçilmesinin sebeplerini de açıklayan Hızlı şöyle konuştu:

"Ramazan ayı süresince Ankara'dan yurt dışına görevlendirilen personelin ve tek görevlisi olan camilerde ehil olmayan vatandaşların ezan okumalarına dair çıkabilecek sorunların önüne geçebilmek ve iftar ile imsakta okunacak ezanların birlikteliği amacıyla ramazan ayı boyunca merkezi ezan ve vaaz uygulamasına geçildi. Bu uygulamaya vatandaşlarımızın tepkisi son derece olumlu olmuştur. Müftülüğümüze çok sayıda e-mail ortamında, telefonla, sözlü olarak ulaşan hemşehrilerimiz memnuniyetlerini ifade etmişlerdir."

- Ramazan'da camilerde gerçekleştirilen programlar

Ramazan'da, Ankara genelinde yaklaşık üç bin camide, 3 bin 600 imam hatip ve müezzinin, vatandaşların ibadet hayatını zenginleştirmek için önemli katkıda bulunduklarını ifade eden Hızlı, "Hemen her camimizde ramazanda mukabele okunmuştur. Sakal-ı Şerif?in ziyarete açılacağı camiler, hatimle teravih namazı kılınan camiler, Kadir Gecesi sabaha kadar ibadete açık olan camiler, itikaf ibadetine imkan sunulacak camilerimiz önceden web sitemizde halkımıza duyurularak gerekli tedbirler alınmıştır" diye konuştu. 

- "Hiçbir din görevlimiz hakkında şikayet gelmedi"

Camiye hayat veren, ona değişik fonksiyonlar kazandıran ve orayı mamur hale getirenin din görevlileri olduğunu vurgulayan Hızlı şunları kaydetti:

"Ramazan ayının yaz mevsimine gelmesi, yaz kurslarının da ramazan ayında eğitim vermesi nedeniyle görevlilerimizin hizmet alanı ve sorumlulukları kat kat artmıştır. Uykusundan, istirahatinden, özel iş ve sorumluluklarından fedakarlık yaparak vatandaşlarımızın çok güzel bir ramazan ayı yaşamalarına vesile oldular. Bu ramazan, Ankara genelinde hiçbir din görevlimiz hakkında olumsuz yönde bir şikayet gelmemiştir. Tüm din görevlisi kardeşlerimi yürekten kutluyor. Teşekkürlerimi ve takdirlerimi sunuyorum."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English