Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Grup Tillo, Beyşehirlileri ilahilerle coşturdu

Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde ilahilerden oluşan konser veren Grup Tillo duygu dolu anlar yaşattı.

Beyşehir Belediyesi tarafından düzenlenen sosyal kültürel etkinlikler kapsamında sahne alan Grup Tillo verdiği konser programında Beyşehirliler’le buluştu.

Grup, Türkçe, Zazaca ve Kürtçe söylediği ilahilerle hem salonu dolduranları coşturdu, hem de gönülleri mest ederek barışa yönelik anlamlı mesajlar verdi. Daha önce artan terör olayları nedeniyle besteledikleri “Ortağız Bir Namusa” parçasıyla yoğun ilgi toplayan ve ülke genelinde ses getiren Grup Tillo’nun performansı büyük beğeni topladı.

Konserinde birlik ve beraberliğe yönelik mesajlar veren grup, Kürt-Türk arasına nifak tohumları serperek, ayırmaya çalışanlara da Kürtçe seslendirdiği “Edi Besse” adlı eseriyle cevap vererek tepki gösterdi.

 Grup Tillo’nun kurucusu ve assolisti Mustafa Kadaş, yaptığı konuşmada, “Eserimizde de söylediğimiz gibi ortağız bir namusa, yaslanmışız sırt sırta,  bin yıldır kardeşiz, bizim Allah’ımız bir, dinimiz bir, kitabımız bir, devletimiz bir, peygamberimiz bir, vatanımız bir bayrağımız bir, bu kadar birler içindeyken  bu hainler bizi yıllarca ocu, bucu veya Kürt-Türk diye ayırmaya  çalıştılar ama bizi ayıramadılar. Çünkü  ayıramazlar, bizi  birleştiren bir sürü ortak noktamız  vardır. Gelip bir Türk veya Kürt diye  ayırmaları ne mümkün. Ha bugün doğuda bir PKK olayı   vardır, ama Kürtler PKK’dan değildir, PKK da bizden değildir. Çünkü onlar Ermeni uşaklarıdır,  onlar Amerika’nın, İsrail’in  kuklası ve maşalarıdır, Fetö de onlardan biridir.   O yüzden Kürt halkı hakikaten bin 350 yıldır İslami din olarak kabul etmiş, bu topraklarda Türklerle beraber bin yıldır, hatta bin yıl temsili benzetmedir. Bin yıldan çok  daha öncesine dayanan bir kardeşliğimiz vardır. Taa Malazgirt zaferinden öncesine dayanır. Bu kadar yıl biz omuz omuza, sırt sırta  yaşamışken, bizi ufacık oyunlarla  kandıracaklarını zannettiler ama aslında farkında olmadan her oyunda bizim harcımıza biraz daha su karıştırarak bizi çelikleştirdiler. Bizi  birbirimize daha çok bağladılar, vatan sevgisini, bayrak sevgisini bize daha çok aşıladılar.  İşte 15 Temmuz’da en büyük tokadı aldılar ki, o zaman da söyledik meydanlarda. Ya Çanakkale’de de bunu yaptık, biz Kut’ül Amare’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da yaptık,  işte 15 Temmuz’da da yaptık. Bizi mecbur  bırakmayın,  bizi mecbur bırakırsanız  biz defalarca aynı ruhla yine geliriz. Afrin’de de aynı şeyi yaptık, onlar zannettiler ki biz farkında değiliz, bizim Afrin’de 3-5 tane terörist  grubuyla çatıştığımızı zannediyorlar, ama biz bunun farkındaydık, biz Afrin’de dünyaya karşı, yani Avrupa’ya karşı bir savaş verdik. Çünkü onlar kuklalarını göndermişler, her türlü  silahlarıyla maddi destekleriyle desteklemişler,  yıllar öncesinde tüneller kazarak bir savaş hazırlığı zaten yapmışlar bize karşı. Fakat Türk askerini, bizim Mehmetçiğimizi o kadar basite  aldılar ki,onların kurdukları tuzaklara düşeceklerini zannettiler, ama Elhamdülillah, Allah bu orduya bu ümmete, bu millete önce iman, sonra feraset verdiği için onların tuzaklarına hiçbir zaman gelmedik, ve gelmeyeceğiz de.”şeklinde sözlere yer verdi.

Eserlerinin büyük bölümünü salonu dolduran vatandaşlarla birlikte söyleyen Grup Tillo, yaklaşık 2 saat süreyle sahnede kaldı.

Grubun “La İlahe İllallah” isimli parçasına salonu dolduran herkes eşlik ederken, “Muhammed’i Seversen”, “Aşkınla Bu Uşakki” ile “Ortağız Bu Namusa” isimli eserleri dakikalarca alkışlandı. 

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ve belediye meclis üyeleri tarafından konser programı sonrasında grup üyelerine Beyşehir’i yansıtan birer duvar saati hediye edildi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • A
    Ali
    6 yıl önce

    Allah razı olsun grup tillodan güzel görüsleriden dolayı

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English