Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

GRÜ'de silah sanayi teknikerliği bölümünün kurulması

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Aysun Türkmen: "Okulumuzda açılan silah sanayi teknikerliği bölümü sayesinde sektörün hızlı şekilde gelişmesine katkı sağlamayı hem de sektörün ihtiyacı olan nitelikli eleman açığını gidermeyi amaçlıyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi (GRÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Aysun Türkmen, 2019-2020 akademik yılından itibaren öğrenci kabul edilmesi planlanan silah sanayi teknikerliği bölümü sayesinde sektörün hızlı şekilde gelişmesine katkı sağlamayı hem de sektörün ihtiyacı olan nitelikli eleman açığını gidermeyi amaçladıklarını söyledi.

Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, YÖK tarafından 2018 yılı içerisinde onay verilen silah sanayi teknikerliği bölümünün, Türkiye'de sadece Giresun Üniversitesi ile Selçuk Üniversitesi bünyesinde kurulu olduğunu belirtti.

Selçuk Üniversitesinde eğitime başlandığını, kendilerinin de 2019-2020 akademik yılından itibaren öğrenci kabul etmeyi planladıklarını aktaran Türkmen, altyapı eksikliklerinin tamamlanması için yoğun çaba harcadıklarını ifade etti.

Türkmen, sektörde eğitimli ve donanımlı insan gücü ihtiyacının gelişen teknoloji ile giderek daha da büyük önem kazandığına dikkati çekerek, dünya silah sanayi ile rekabet edebilecek düzeyde çalışmalar için yetişmiş tekniker ve ara eleman eksikliğinin her geçen gün Türkiye'de sektörde ortaya çıktığını aktardı.

Türkiye'de ve bölgede giderek büyüyen silah teknolojilerinde tekniker olarak görev alacak kişilerin belli bir eğitimden geçmelerinin sektörün büyümesi ve gelişmesi açısından büyük önem kazandığına işaret eden Türkmen, "Okulumuzda açılan silah sanayi teknikerliği bölümü sayesinde sektörün hızlı şekilde gelişmesine katkı sağlamayı ve sektörün ihtiyacı olan nitelikli eleman açığını gidermeyi amaçlıyoruz." dedi.

Türkmen, önde gelen firmalarla iş birliği yapmayı amaçladıklarını belirterek, bölüme kabul edilecek öğrencilerin buralarda staj ve özellikle de iş imkanı elde etmeleri için görüşmelerin sürdüğünü anlattı.

Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Muhammet Anıl Kaya da Türk savunma sanayinin uluslararası pazarda ağırlığını hissettirmeye başladığını vurgulayarak, silah sanayi teknikerliği bölümü ile GRÜ olarak sektörün hızlı gelişimine katkı sunacaklarını söyledi.

Nitelikli eleman yetiştirme adına bölüme kabul edilecek öğrenci sayısının 20-25 gibi sınırlı sayıda tutulacağını ifade eden Kaya, yurt dışında birçok örneği olan bu bölümün açılmasının, savunma sanayine eğitimli insan yetiştirilmesi için büyük bir adım olacağını sözlerine ekledi.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English