Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Geri görüş kameralı" bisiklette yok yok

Adana'da emekli Hasan Alpay, sağlık sorunları nedeniyle kullanmaya başladığı bisikletini çok sayıda donanım, aksesuar ve çıkartmalarla süsleyerek farklı bir görünüme kavuşturdu.

“Geri görüş kameralı“ bisiklette yok yok
2002 yılında emekli olmasının ardından hareketsizlik nedeniyle sağlığı bozulan 60 yaşındaki Alpay, gerek hareket etmek gerekse kendisine bir uğraş olması için bisiklet aldı.

Alpay bisikletine kamera, televizyon, anons sistemi, siren, korna, hoparlör, çeşitli göstergeler ve onlarca çıkartmalar taktı. Bu malzemeler ve çıkartmalar nedeniyle ebatları büyüyen rengarenk bir görünüm alan bisiklet, görenleri şaşırtıyor. Alpay, elektrik gerektiren aksesuar ve donanımlar için bisikletine bir de 12 voltluk akü taktırmış.

Hasan Alpay, emekli olduktan sonra boş durmanın kendisine iyi gelmediğini, yaşadığı sağlık sorunları azaltmak için bisiklet aldığını belirterek, şunları anlattı:

"İlk zamanlarda ufak tefek aksesuar taktım fakat geçen bu 15 yılda annemi, babamı, büyük ablamı, küçük kardeşimi ve 17 yaşındaki kızımı kaybettim. Yaşadığım bu 5 ölümün acısı nedeniyle dişlerim döküldü. Yaşadığım acıları unutmak, bunların stresini atmak için bisikletle uğraşmaya başladım. Daha fazla aksesuar takmaya başladım. Bu acıları unutmak için verdiğim mücadele bisikletimi bu hale getirdi."

Alpay, zamanının büyük çoğunluğunu bisikletiyle geçirdiğini kaydetti. Bisikletine ilk olarak taktığı aksesuarın zil olduğunu, halihazırda 50'den fazla donanım, aksesuar olduğunu ifade eden Alpay, şöyle konuştu:

"Bisikletim benim için paha biçilmez. Üzerinde 50'den fazla aksesuar var. Arkada ve önde iki kamera, televizyon, 3 tane alarm, değişik sesler çıkartan korna, sirenler var. 5 metre Led lambaları, 3 radyosu, hoparlörler, hız ve kilometre göstergesi, 4 tane saat var. Nereden baksanız bu bisiklete 6-7 bin lira harcadım. Bisikletim 18 vites. Bisikletimin üzerindeki malzemeler kaliteli. Beni kavşaklarda ve yokuşlarda hiç yormuyor."

- Bisikleti için 12 bin lira teklifi kabul etmedi

Alpay, bisikletini görenlerin çok şaşırdığını, gelip incelediklerini, sorular sorduklarını anlattı.

Bisikletine elektrik aksamı taktırmak için oto elektrik dükkanına gittiğinde aracını satın almak isteyenler çıktığını dile getiren Alpay, şunları söyledi:

"Almaya'dan geldiğini söyleyen üç kişi bisikletimi görünce 'Bu bisikletin ne işi var burada, bisiklet mi otomobil mi' dedi. Bisikletimi inceleyince şaşırdılar ve bana 8 bin lira teklif ettiler. Ben hiç bir şey demedim daha sonra da 10 bin lira ardından da 12 bin lira teklif ettiler. Ben de 15 yıllık emeğimi hiç bir şeye değişmeyeceğimi söyledim. Bazı manevi değerler trilyonlara değişilmez. Bu benim için bir cevher artık. Ölünceye kadar benimle arkadaş olacak. Bazı arkadaşlarım motosikletleriyle takas etmek istiyorlar ama veremeyeceğimi söylüyorum." 

Alpay, "arkadaş" olarak nitelediği bisikletiyle günlük ortalama 20 kilometre yol yaptığını belirterek, "Bu bisiklete binince bana kol kanat geren bir arkadaşım ile birlikteymişim gibi geliyor. Öyle hissediyorum. Ben bisikletimle daha mutlu oluyorum. İnsanlar nasıl kendini mutlu edecek şeylerle oluyorsa benim de bisikletimle meşgul olmam bana daha esenlik veriyor." ifadelerini kullandı.

Bisikletinin bakımlarını düzenli yaptığını anlatan Alpay, elektrik devreleri nedeniyle aracını dikkatli yıkadığını sözlerine ekledi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English