Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Gercüş Belediyesinden kadınlara anlamlı hediye

Batman'ın Gercüş Belediyesi, kadınların toplumsal hayatta daha aktif olması ve mesleki beceri kazanması amacıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde "Kadın Kültür ve Eğitim Merkezi" açtı Belediye Başkan Vekili Koç: "Bir toplumda kadının bilmesi ve öğrenmesi, toplumun tüm katmanlarının yükselmesi ve gelişmesi anlamına gelir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
BATMAN (AA) - İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Batman'ın Gercüş Belediyesi, kadınların toplumsal hayatta daha aktif olması ve mesleki beceri kazanması amacıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde "Kadın Kültür ve Eğitim Merkezi"nin açılışını yaptı.

KHK kapsamında Gercüş Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ünal Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplumun temel direkleri kadınların toplumsal sorumluluklarının dünyaya yeni nesiller getirmekle sınırlı olmadığını, bireyin, kişilik ve geleceklerinin şekillendirilmesinde de en önemli görevin yine anne ve kadınlara düştüğünü söyledi.

Koç, "Kadınlara hem dinimiz hem de medeniyetimiz büyük değer vermiştir. Biz de bu medeniyetin nesilleri olarak kadınların, toplumda hakkettikleri değeri bir an önce kazanmaları için uğraşmaktayız. Bu amaçlar doğrultusunda kültür ve eğitim merkezleri inşa etmek istiyoruz." dedi.

Merkez ile kadınların iş ve sosyal hayatta yer almalarına katkı sunmak istediklerini dile getiren Koç, şunları belirtti:

"Bir toplumda kadının bilmesi ve öğrenmesi, toplumun tüm katmanlarının yükselmesi ve gelişmesi anlamına gelir. Kadının aile içerisinde güçlü olması demek, sadece kadının değil, ailenin tüm bireylerinin güçlü ve kişilikli olması demektir. Eğer kadın güçlü olursa, toplum güçlü olur, kadın topluma yön verirse toplum daha müreffeh olur."

Koç, aile yapısını güçlendirmek adına gerçekleştirecekleri çalışmaları belediye olarak yakından takip edeceklerini ve üzerilerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştıklarını aktardı. Koç, yaptıkları Gercüş Belediyesi Kadın Kültür Merkezi ile kadınlara meslek öğreterek iş sahibi olmalarına zemin hazırlayacaklarını vurguladı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English