Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Genel Kurulda anayasa mesaisi 90 saat sürdü

Genel Kurulda, anayasa değişikliği teklifinin 1. turu üzerinde aralıksız 7 gün süren görüşmeler, 90 saaat sürdü Görüşmeler, tutanaklara 3 bin 59 sayfa olarak yansıdı

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - ALPER ATALAY- TBMM Genel Kurulu'un, anayasa değişiklik teklifinin görüşmelerine başladığı 9 Ocak Pazartesi gününden, 15 Ocak Pazar'a kadar devam eden mesaisi 90 saat sürdü.

AK Parti'nin, 316 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığına sunduğu, anayasa değişikliği teklifinin TBMM Anayasa Komisyonu'nda 30 Aralık günü tamamlanan görüşmelerinin ardından, Genel Kurulda teklifin 1. tur görüşmeleri tamamlandı.

Teklifin Genel Kuruldaki 1. tur görüşmeleri, aralıksız 7 gün sürdü. CHP ve HDP'nin grup önerilerinin de ele alındığı görüşmeler süresinde Genel Kurul yaklaşık 90 saat çalıştı.

9 Ocak Pazartesi günü saat 14.00'da toplanan Genel Kurulun ilk günkü mesaisi gece yarısını geçerek, saat 01.22'de tamamlandı. 11 saat 20 dakika süren ilk gün görüşmelerinin ardından ikinci gün görüşmeler ise 12 saat 38 dakika sürdü.

Genel Kurulun üçüncü gün görüşmeleri, 14 saat 34 dakika, dördüncü gün görüşmeleri 13 saat 16 dakika, beşince gün görüşmeleri 14 saat 14 dakika sürdü.

Genel Kurul en fazla mesaisini ise 14 Ocak Cumartesi günü yaptı. Cumartesi günü saat 14.00'da toplanan Genel Kurul, anayasa görüşmelerini ertesi gün sabah saat 06.10'a kadar sürdürdü. 16 saat 10 dakika devam eden görüşmelerin ardından Genel Kurul, teklifin son günü ise 7 saat 23 dakika çalıştı.

- En uzun mesai 5. maddede

CHP milletvekillerinin kürsüyü "işgal" etmesi ve ardından yaşanan kavga nedeniyle, görüşmelerin en uzun sürdüğü madde ise beşinci madde oldu.

Genel Kurulun çalıştığı süre içerisinde TBMM Üyeler Lokantası milletvekillerine hizmet verdi. Anayasa görüşmelerinin devam ettiği gecelerde bazı milletvekilleri, yöresel yemek ikramlarında bulundu.

Toplantılarda tutanak tutulan sayfa sayısı 3 bin 59 olarak belirlendi. 555 sayfa ile en fazla tutanağın tutulduğu gün ise altıncı gün görüşmelerinin yapıldığı 14 Ocak Cumartesi günü oldu. Görüşmelerin başladığı birinci gün 442, ikinci gün 448, üçüncü gün 464, dördüncü gün 440, beşinci gün 458, son gün ise 252 sayfa tutanak tutuldu.

-Liderler anayasa mesaisinde

Görüşmeler boyunca Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binalı Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, anayasa görüşmelerini Mecliste takip ederek, bütün oylamalara katıldı.

Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile ayrı ayrı kuliste görüştü.

Bu arada Başbakan Yıldırım, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde, Mecliste basın ofislerini gezerek, gazetecilerle bir süre sohbet etti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English