Son Dakika Haberler

"Demokrasiden, özgürlüklerden bahsedenler oluyor bugünlerde. AK Parti'ye kapatma davası açıldığı zaman neredeydi bu demokratlar? Neredeydi bu özgürlükçüler? Pınarhisar'a, okuduğu şiir yüzünden, o zaman İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gönderildiğinde Genel Başkanımız, şimdi Cumhurbaşkanımız neredeydiler, o zaman demokrasi yok muydu ?" "Sandığın içerisine atılan oy, sandığa girdiği andan itibaren namusumuzdur. Her ne sonuç, her ne oy verilmiş olursa olsun. Yeter ki verilen oy doğru bi

Anadolu Ajansı haberine göre;
SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Demokrasiden, özgürlüklerden bahsedenler oluyor bugünlerde. AK Parti'ye kapatma davası açıldığı zaman neredeydi bu demokratlar? Neredeydi bu özgürlükçüler? Pınarhisar'a, okuduğu şiir yüzünden o zaman İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gönderildiğinde Genel Başkanımız, şimdi Cumhurbaşkanımız neredeydiler, o zaman demokrasi yok muydu?" dedi.

Bakan Kılıç, seçim çalışmaları kapsamında İlkadım Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde, Kavak Dernekleri Federasyonu'nun (KADEF) düzenlediği yemekte dernek üyeleri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından günümüze yaptığı hizmetlerden söz eden Kılıç, partisinin her zaman millet iradesini her şeyin üzerinde tuttuğunu ifade etti. Kılıç, AK Parti'nin pek çok engelle karşılaştığını, badireler atlattığını belirterek, güçlüklerin üzerinden "dik durarak ancak dikleşmeden" geldiklerini söyledi.

- "AK Parti'ye kapatma davası açıldığı zaman neredeydi bu demokratlar?"

"Demokrasiden, özgürlüklerden bahsedenler oluyor bugünlerde" diyen Bakan Kılıç, AK Parti'ye açılan kapatma davasını hatırlatarak, sözlerine şöyle devam etti:

"O zaman neredeydi bu demokratlar? Neredeydi bu özgürlükçüler ? Milletin yüzde 50 oyunu almış bir siyasi partinin genel başkanını, başbakanını yasaklamak için yola çıkanlara karşı nerede durdunuz ? O zaman sesleri çıkıyor muydu? Pınarhisar'a okuduğu şiir yüzünden o zaman İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gönderildiğinde Genel Başkanımız, şimdi Cumhurbaşkanımız, neredeydiler? O zaman demokrasi yok muydu? O zaman özgürlüklerden bahsedilmiyordu bu ülkede.

İşte değerli kardeşlerim bunları iyi hatırlayacağız. Diyorlar ki bunları niye konuşuyorsunuz ? Bunlar geçmişte kaldı. Doğru geçmişte kaldı bunlar ama nasıl kaldı geçmişte? Sizin iradenizin, sandıktan çıkan iradeyi yere düşürmeyen Recep Tayyip Erdoğan sayesinde. Bundan yaklaşık 1,5 sene önce, ağustosta sizin oylarınızla ilk kez Türkiye Cumhuriyeti'nin en üst makanı, milletin en üst makamına yüzde 52 oyla seçilen Cumhurbaşkanımız göreve geldi, genel başkanlık ve başbakanlık görevini sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na devretti. O günden bugüne kadar aynı şevkle, aynı heyecanla sayın Başbakanımız 24 saat durmadan çalışıyor."

- Samsun mitingleri

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 1 Kasım'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi için mitinglerine Samsun'dan başladığını hatırlatan Bakan Kılıç, "Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini yine İlkadım'dan attı. Başbakanımız, başbakan olduktan sonra eğitim öğretim yılı açılışını 2014'de nereden yaptı? Samsun'dan yaptı. Samsun'un değeri bu kadar büyük bakın. Saydıklarımı görüyorsunuz. Kaç kere Samsun'a gelmiş Cumhurbaşkanımız, başbakanımız. Milletvekillerimiz hep sahadayız zaten. Sürekli vatandaşımızla birlikte iç içeyiz. Fakat Sayın Bahçeli kaç kere geldi Samsun'a son iki seçimdir? Ben görmedim. Siz gördünüz mü? Ancak 'hayır' demeye gelince tabii orada gerçekten sürekli 'hayır' deme konusunda Sayın Bahçeli'nin sözlerini hatırlıyorsunuzdur herhalde."

Bakan Kılıç, 1 Kasım'da yapılacak seçimin önemine işaret ederek destek istedi.

Kılıç, "Yarın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Cumhuriyetimizin kuruluşunun yıl dönümü. Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yol Samsun'dan başladı. Dolayısıyla 1 Kasım'da 2023'e, 2053'e ve 2071'e gidecek olan yürüyüşün de Samsun tarafından en üst seviyede desteklenmesi konusunda ben sizlere güveniyorum. Samsunlu hemşehrilerime, Kavaklı hemşehrilerime güveniyorum. İnşallah pazar akşamı Samsun'dan Ankara'ya hareket ettiğim zaman, Samsun'un sandıktaki iradesini en üst şekilde gururla götürüp genel merkezde 'Sayın Başbakanım Samsun sizin arkanızdadır, meşale şehir sizin arkanızdadır' diyeceğim" ifadesinde bulundu.

- "Herkes sandığa sahip çıkacak"

Seçmenden sandığa sahip çıkmasını isteyen Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

"Biz burada bütün milletvekili arkadaşlarımızla, bütün AK Parti kadroları olarak bir aradayız. Bu iş 'sen, ben' işi değil değerli kardeşlerim. Bu iş Türkiye işi. Sayın Başbakanımızın daha önce dile getirmiş olduğu bir söz var. 'Beni Sayın Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye muhtaç etmeyin' dedi. Tek başımıza iktidar yürüyüşümüze, destek verin ve yeniden yolumuza aynı hızla devam edelim. Ben, değerli kardeşlerim sizlerde bu aşkı, bu sevdayı görüyorum. İnşallah biz bunu 1 Kasım akşamı gerçekleştireceğiz ama herkes de sandığa sahip çıkacak. Bu çok önemli. sandığa sahip çıkacağız. Teşkilatımızdaki kardeşlerimiz, bize gönül veren kardeşlerimiz. Herkes sandığa sahip çıkacak. Çünkü sandığın içerisine atılan oy, sandığı girdiği andan itibaren namusumuzdur. Her ne sonuç, her ne oy verilmiş olursa olsun. Yeter ki verilen oy doğru bir şekilde sayılsın ve kayıtlara geçsin. O bizin namusumuzdur. Ona biz sahip çıkacağız."

Etkinliğe, AK Parti Samsun milletvekili adayları Hasan Basri Kurt, Yılmaz Hocaoğlu, KADEF Başkanı Yılmaz Karagöz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ve diğer ilgililer katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English