Son Dakika Haberler

TBB Gençlik Meclisi'nin misyon ve vizyonunun detaylı biçimde anlatılması amacıyla düzenlenen toplantıya 81 ilden gençler katıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Gençlik Meclisi'nin tanıtım toplantısı yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik Meclisi'nden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın TBB Başkanlığı sırasında geçen yıl kurulan TBB Gençlik Meclisi'nin misyon ve vizyonunun detaylı biçimde anlatılması amacıyla düzenlenen toplantı 24-26 Şubat'ta gerçekleşti.

Toplantının açılışını yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve TBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş, etkiliğe 81 ilden 250 üyenin katıldığını belirtti.

Ağırbaş, 5 milyon gencin yaşadığı İstanbul'da gençlik çalışmaları yürütmenin oldukça zor olduğunu, 2,5 yılda yüzlerce etkinlik gerçekleştirerek, yılda 1 milyon gence ulaştıklarını ifade ederek, Kadir Topbaş'la birlikte geleceğe yönelik tohum ektiklerini ve daha şimdiden bunun meyvelerini almaya başladıklarını söyledi.

Gençlikte İstanbul Modeli'nin dünyanın birçok ülkesinde ilgiyle karşılandığını dile getiren Ağırbaş, yereldeki gençleri önce ulusal, sonra da uluslararası alana taşımak istediklerini, İBB Gençlik Meclisi çatısı altında yaptıkları çalışmaları TBB Gençlik Meclisi ile birlikte Türkiye geneline yayacaklarını anlattı.

Son yıllarda Türkiye hakkında uluslararası alanda olumsuz algı yaratılmaya çalışıldığını belirten Ağırbaş, dünyanın bu adaletsiz düzeni daha fazla kaldıramayacağını ifade etti. Yürüttükleri gençlik çalışmalarının dünyada bir örneği daha olmadığını söyleyen Ağırbaş, dünyanın farklı ülkelerinden birçok davet aldığını, BM ECOSOC Toplantısı'nda Türkiye'de yapılan gençlik çalışmalarını anlattığını dile getirdi.

Ağırbaş, uluslararası alanda önümüzdeki referandumun "evet"le sonuçlanması halinde Türkiye'de demokrasinin daha sağlıklı işleyeceği ve refah seviyesinin aratacağı mesajını verdiğini aktardı.

- Gençlikte İstanbul Modeli

Gençlikte İstanbul Modeli'nin uygulanması için 60'ın üzerinde ülkeden teklif aldıklarını belirten Ağırbaş, ayrıca gençler arasında ayrım yapmadıklarını, özellikle mültecilerin sorunlarını çözmek için gayret gösterdiklerini vurguladı. Gençler olarak daha hızlı örgütlenme ve hızlı hareket edebilme imkanına sahip olduklarını ifade eden Ağırbaş, lise öğrencilerinin gençlik çalışmalarına dahil olmalarının büyük önem arz ettiğini belirtti.

TBB Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen de, Gençlik Meclisi'ni gençlerle kendileri arasındaki koordinasyon ve dayanışmanın artırılması amacıyla kurduklarını dile getirerek, "Katılım, yönetişim ve saydam yönetim birliği anlayışıyla hareket etmekteyiz. Gençlerin öneri, eleştiri ve katkıları bize güç katacak." dedi.

Daha sonra Gençlikte İstanbul Modeli, Kulüp ve Lise Çalışmaları, Uluslararası Projeler, Coding İstanbul (Çocuk Çalışmaları - Teknik Projeler), Kurumsal Yapı ve Toplumdaki Karşılığı konulu sunumlar yapıldı.

Tanıtım toplantısının 3. gününde dört ayrı eğitim programında katılımcılara stratejik planlama, grup yönetimi ve motivasyon, girişimcilik ve liderlik, iş hayatında iletişim ve kamuda iletişim eğitimi verildi.

3 gün süren tanıtım toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İBB Başkanı Dr. Kadir Topbaş'ın konuşmalarını içeren video gösterimi yapıldı. Toplantı, katılımcılara sertifika dağıtımının ardından akşam yemeğiyle sona erdi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English