Gençlerbirliği-Beşiktaş maçından notlar

Eklenme Tarihi: 26.01.2015 - 23:19

Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan Sivok, Cenk Gönen, Cenk Tosun, Veli Kavlak, Sosa ve Mustafa Pektemek, başkent deplasmanında forma giyemedi Siyah-beyazlılarda 6 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor Beşiktaş'ın yeni transferlerinden Milosevic yedek kulübesinde soyunurken, Opare 18 kişilik kadroya alınmadı Gençlerbirliği'nde Stancu'nun yokluğunda genç oyuncu Berat Tosun görev aldı

ANKARA (AA) - Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği ile Beşiktaş arasında yapılan karşılaşmada, siyah-beyazlı takımdan 6 futbolcu sakatlıkları nedeniyle forma giyemedi. 

Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan Sivok, Cenk Gönen, Cenk Tosun, Veli Kavlak, Sosa ve Mustafa Pektemek, Gençlerbirliği karşısında takımlarındaki yerlerini alamadı. 

Kart cezası biten Atiba Hutchinson ise başkent deplasmanında formasına kavuştu ve sahaya 11'de çıktı. 

- 6 futbolcu sarı kart ceza sınırında

Beşiktaş'ın 6 futbolcusu, Gençlerbirliği maçı öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Daha önce 3'er sarı kart gören Demba Ba, Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı, Oğuzhan Özyakup, Serdar Kurtuluş ve Tolga Zengin, bu akşam kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve 18. haftada Mersin İdmanyurdu ile oynanacak maçta takımlarını yalnız bırakacak.

   - Milosevic yedek kulübesinde 

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, ara transfer döneminde takıma katılan Alexander Milosevic'i Gençlerbirliği karşısında 18 kişilik maç kadrosuna aldı.

Milosevic, yedek kulübesinde otururken, diğer yeni transfer Daniel Opare ise lisansı yetişmediği için Ankara deplasmanında görev yapamadı.

 

- Gençlerbirliği'nde Stancu cezalı 

Başkent ekibinde, kırmızı kart nedeniyle cezalı durumda bulunan Stancu takımdaki yerini alamadı. 

Rumen futbolcunun yokluğunda, teknik direktör İrfan Buz, forvet hattında geçen sezon Spor Toto 2. Lig takımlarından Hacettepe'de oynayan Berat Tosun'a şans verdi. Başkent temsilcisinde ayrıca sakatlıkları bulunan Tomic ve İrfan Can Kahveci forma giyemedi.

Gençlerbirliği'nde sarı kart ceza sınırında bulunan Tosic, Mervan Çelik, Ahmet Çalık ve Doğa Kaya, bu karşılaşmada kart görmeleri halinde pazar günü Ankara'da oynanacak Çaykur Rizespor karşılaşmasında görev alamayacak. 

 

- Beşiktaş taraftarı tribünleri doldurdu 

Öte yandan Beşiktaş taraftarları, kendilerine ayrılan tribünü doldurdu. 

Saatli kale arkası tribündeki yerlerini alan siyah-beyazlı taraftarlar, maç öncesinde de takımlarına büyük destek verdi. 

Gençlerbirliği taraftarlarına ayrılan tribünde ise büyük boşluklar göze çarptı. 

 

- Zemine 20 günlük bakım 

Ankara 19 Mayıs Stadı'nın zemini, 20 günlük bakımın ardından Gençlerbirliği-Beşiktaş maçıyla test olacak. 

Yetkililerden alınan bilgiye göre, lige verilen arada zemine bakım yapıldığı ancak Ankara'daki soğuk ve yağış nedeniyle istenilen seviyeye getirilemediği öğrenildi. 

Bu sürede Ankaragücü'nün ligde oynadığı Kahramanmaraspor maçı, Gölbaşı Stadı'nda oynanmış, sarı-lacivertlilerin, İstanbul Başakşehir ve Gençlerbirliği'nin Cizrespor ile oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası maçları Ankara Cebeci Stadı'na alındı.

 

- "Sporda Şiddete Son"

Ankara Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü tarafından "Sporda Şiddete Son" broşürü dağıtıldı. 

"Yarınlarımız olan çocuklarımız için" yazılı broşürden, ilk etapta 15 bin adet basıldığı ve uygulamaya devam edileceği ifade edildi. 

Bu arada, karşılaşmada özel ve resmi bin 300 güvenlik görevlisi asayişi sağlamak için hazır bulundu. 


Kaynak: