Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Genç Memur-Sen yönetimi gazetecilerle bir araya geldi

Genç Memur-Sen İstanbul yönetiminin basın mensuplarıyla buluştuğu toplantıda, İstanbul gençlik Festivali'nde gençlerle yapılan ''5 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz'' anketinin sonuçları değerlendirildi ve İstanbul'un fark yaratan memur, bürokrat ve öğretim görevlisinin seçileceği kampanyanın tanıtımı yapıldı Genç Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Aydınlı: ''Alanında olumlu yönde fark yaratan insanların ödüllendirilmesi gibi bir çalışma yapmak istiyoruz. Adanmış bir öğretmenin ödüllendirildiği

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Genç Memur-Sen İstanbul yönetimi, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Cankurtaran Öğretmenevi'nde yapılan toplantıda Genç Memur-Sen tarafından düzenlenen gençlik festivalinde gençlerle yapılan ''5 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz'' anketinin sonuçları açıklanarak, değerlendirmeler yapıldı. Ayrıca, Genç Memur-Sen İstanbul İl Başkanı İbrahim Aydınlı, İstanbul'un fark yaratan memur, bürokrat ve öğretim görevlisini seçecekleri kampanyalarını tanıttı.

İyi davranış sergileyen insanların popüler olmamasından dolayı davranışlarının desteklenmediği için o davranışların yok olduğuna dair bir inanış taşıdıklarını ifade eden Aydınlı, ödüllendirme mekanizmasının popülarite üzerine olduğunu ve bunun aşılamadığını belirtti.

Bu konuyla ilgili bir çalışma yaparak, işin içine özeli de katıp devlet bürokrasisindeki ve en alt kademedeki insanları ödüllendirebilecekleri bir kampanya düzenlemek istediklerini anlatan Aydınlı, ''Alanında olumlu yönde fark yaratan insanların ödüllendirilmesi gibi bir çalışma yapmak istiyoruz. Adanmış bir öğretmenin ödüllendirildiği, sıradan insanların da hikaye yazabildiğini ortaya çıkarmak için bir çalışma yapacağız.'' ifadelerini kullandı.

Aydınlı, İstanbul'un fark yaratan insanlarıyla ilgili gerçekleştirecekleri çalışmanın tanıtımını yaptıktan sonra, gazetecilerin çalışmayla ilgili fikirlerini aldı.

Genç Memur-Sen'in 35 yaş altı genç devlet memurlarını içine alan bir kurum olduğunu belirten Aydınlı, bununla sınırlı kalmadıklarını ve üniversitelerde Adem Kulübü (Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Topluluğu) olarak örgütlendiklerini anlatarak, ''İstanbul'da bulunan 52 üniversitenin tamamında varız. Fakat tamamında faal ve aktif değiliz, bazılarında temsilci düzeyindeyiz. 17 üniversitede kulüp düzeyinde faaliyet gösteriyoruz. Üniversitelerdeki çalışmalarımız bizim tarafımızdan belirlenmekle beraber, öğrencilerden gelen verilere de açığız. Gençler gündemi belirlenen değil, gündemi belirleyen olmak istiyorlar.'' diye konuştu.

Liselerde aylık kitap okuma meclisleri yaparak lise öğrencileri üzerinde teşkilatlandıklarını ifade eden Aydınlı, ''Bir Bilenle Bilge Nesil'' projesini uyguladıklarını dile getirdi.

- '' '5 yıl sonra ben' anketiyle 4 bin 779 gençten veri aldık''

Mayıs ayında, 300 farklı sivil toplum kuruluşu, dernek, vakıf, üniversite ve belediyelerin katıldığı İstanbul Gençlik Festivali'ni düzenlediklerini anlatan Aydınlı, 400 bin kişinin ziyaret ettiği festivalde ''5 yıl sonra ben'' etiketiyle bir anket çalışması yaptıklarını söyledi.

Her yaş grubundan insanın anket çalışmasına ilgi gösterdiğini belirten Aydınlı, şunları kaydetti:

"Yaptığımız '5 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz' konulu anket çalışmasıyla 4 bin 779 gençten veri aldık. Bireyler bu ankete gönüllü ve aktif olarak katıldı. Sosyal medyada da bu konuda etiket çalışmaları da yaptık. Buradan da ciddi veriler aldık. Bunların hepsini yorumladık ve değerlendirdik. Bu anketlere katılanlardan kişisel bilgi almadık, sadece demografik verileri aldık. Herkesin çekinmeden kendini nerede gördüğünü yazmasını istedik. Bu anket sonuçlarında sayısal anlamda az olmasına rağmen umudu artıran bir şey var. 'Ne olacağımı çok bilmem ama ben iyi insan olacağım' cevabını veren gençlerimiz vardı.''


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English