Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Genç Memur-Sen 6. Başkanlar Kurulu Toplantısı

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: "Köhne dünya düzeni yerine, yeni bir dünyanın doğum sancılarına tanık oluyoruz. BM'de ABD'nin tehdit ve şantajlarına rağmen alınan Kudüs kararı, 'Dünya beşten büyüktür' iradesinin yankılanmasıdır"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Köhne dünya düzeni yerine, yeni bir dünyanın doğum sancılarına tanık oluyoruz. BM'de ABD'nin tehdit ve şantajlarına rağmen alınan Kudüs kararı, 'Dünya beşten büyüktür' iradesinin yankılanmasıdır." ifadelerini kullandı.

Memur-Sen'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Yalçın, Kızılcahamam'da düzenlenen Genç Memur-Sen 6. Başkanlar Kurulu Toplantısı'na katıldı.

Burada bir konuşma yapan Yalçın, modern hayatın bilgiyi içeriksizleştirdiği oranda insanlığı da niteliksizleştirdiğine işaret etti.

BM'deki Kudüs oylamasına değinen Ali Yalçın, "Köhne dünya düzeni yerine, yeni bir dünyanın doğum sancılarına tanık oluyoruz. BM'de ABD'nin tehdit ve şantajlarına rağmen alınan Kudüs kararı, 'Dünya beşten büyüktür' iradesinin yankılanmasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Dünyayı ayağa kaldıran fotoğrafla sembol haline gelen Filistinli Fevzi Cüneydi'nin tüm ezberleri bozduğunu ifade eden Yalçın, İsrail'in tek bir fotoğrafla dünyaya rezil olduğu belirtti.

İsrail askerlerinin Cüneydi'ye uyguladığı şiddete değinen Yalçın, şunları kaydetti:

"Askerler üzerine atlıyor, yerden yere vuruyor ve ayakları ile üzerine basarak şiddetli bir şekilde dövmeye başlıyorlar. Ardından 25'e yakın İsrail askeri, gözleri bağlı bir halde gözaltına alıyor ve götürüyorlar. Tüm İsrail askerlerinin panik ve teyakkuz halinde olduğu fotoğrafta, Filistinli genç dimdik duruyor. Tüm ezberleri bozarak yürüyor. 25 kişinin gözlerine bakmaya korktuğu Cüneydi. Filistin, 7'den 70'e herkesin gerçek bir direnişçi olduğu yer. Filistin'de 7 yaşında bir çocuğa mikrofon uzatıp soruyorlar: 'İsrail'in başkenti neresidir?' Çocuk cevap veriyor: 'İsrail diye bir ülke yok ki başkenti olsun!' Şimdi anlıyor musunuz, İsrail askerleri niçin 16 yaşındaki bir gencin gözlerine bakmaya korkarlar? Çünkü, Cüneydi'nin gözlerine baktıklarında orada Hz. Ömer'i görüyorlar. Selahaddin'i görüyorlar. Abdulhamid'i görüyorlar. Ahmed Yasin'i görüyorlar. Çelikleşmiş bir direnç, uzlaşmaz bir imanla donanmış bir gençlik görüyorlar. Tıpkı 15 Temmuz'da alanlarda tankları çıplak elleriyle durduran gençler gibi."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English