Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Genç çiftlerimiz için ÖTV teşvikleri yeniden yapılmalı"

Evlilikler için verilen devlet desteklerinin her zaman piyasayı hareketlendirdiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Genç çiftlerimizin evlilik arifesinde sıkıntı yaşamamaları için daha önce verilen devlet destekli krediler ile ÖTV ve KDV indirimleri yeniden uygulamaya konulmalı. ” dedi.

“Genç çiftlerimiz için ÖTV teşvikleri yeniden yapılmalı“
Çiftlerin gönül rahatlığı ile düğün yapıp ev eşyası satın almaları için ÖTV ve KDV indirimlerinin önemine işaret eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Evlenecek çiftlere geçen yıl sağlanan ÖTV katkısı sayesinde beyaz eşya sektörü 2017 yılını yüzde 20 büyüyerek tamamladı. Ancak bu yılın ilk çeyreğinde beyaz eşya sektörünün cirosu yüzde 6.5 daralarak 2.6 milyar liraya indi. Hem beyaz eşya ve mobilya sektörünün cirosunun artması hem de genç çiftlerin evlilik yolunu açmak için ÖTV ve KDV indirimleri yeniden getirilmeli. Bu sayede gençlerimiz evlilik yolunda adım atmaktan çekinmemiş olur. Düğün sektörünün hareketlenmesi hem üretim yapan sanayici hem de esnaf ve sanatkârlarımız açısından büyük önem taşımaktadır. Her çiftin yaptığı ortalama 50 bin lira harcama ile piyasaya 30 milyar lira para girmektedir. Düğün teşvikleri ekonominin ve esnafın canlanması için çok büyük önem arz ediyor” şeklinde konuştu. 

Esnaf ve sanatkarın canlanmak için düğün sezonunu beklediğini kaydeden Palandöken, “Mobilyacıdan beyaz eşyacıya, kuyumcudan fotoğrafçıya, düğün salonundan kuaförüne, tuhafiyeciden tekstilciye, pastacıdan şekerciye, çiçekçiden taksiciye, emlakçıdan hırdavatçıya kadar birçok sektör düğünler sayesinde hareketlenecek. 600 binden fazla çiftin evlenmesini beklediğimiz bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi gençlere devlet destekli krediler verilmeli. Krediler uzun vadeli olmalı ve kredi alabilmek için 27 yaşı doldurmamış olma şartı kaldırılmalı. Çünkü yeni nesil gençlerin okuldan mezun olup iş bulma ve evlenme yaşı artık farklılık gösteriyor. Öte yandan gençlere verilen krediler düğün masraflarını karşılamadığı için kredilerin limiti artırılmalı. Kredi limitleri 50 bin liranın üzerinde olmalı. Kredilerin geri ödenmesi için gençlere daha fazla süre tanınmalı” diye konuştu. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English