Son Dakika Haberler

"Geliyor İzmir'in Altınordu'su"

Eklenme Tarihi: 12.08.2014 - 14:32

PTT 1. Lig'de 22 sene sonra mücadele edecek İzmir temsilcisinin 23,4 yaş ortalamasına sahip 24 kişilik kadrosundan 16 futbolcu bu ligde ilk defa forma giyecek Sportif direktör Dizdar: "PTT 1. Lig her zamanki gibi zor geçecek ancak biz de iyi bir takım oluşturduk"

İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - PTT 1. Lig'in yeni ekiplerinden Altınordu'nun sportif direktörü Murat Dizdar, "PTT 1. Lig her zamanki gibi zor geçecek ancak biz de iyi bir takım oluşturduk" dedi.

Daha önce 1959-1965 ve 1966-1970 yıllarında Süper Lig?de toplam 10 sezon mücadele eden Altınordu, daha önceki adıyla 2. Lig'de toplam 22 sezon yer aldı. En son 1991-1992 sezonunda Süper Lig'e yükselme mücadelesi veren kırmızı lacivertli ekip, bu yıl Bucaspor ve Karşıyaka ile İzmir'i PTT 1. Lig'de temsil edecek.

Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt olan ve geçen sene Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta şampiyonluğa ulaşan Altınordu, transfer döneminde şimdiye kadar 8 oyuncuyu kadrosuna dahil etti. İzmir temsilcisinin yeni oyuncuları Koray Kaçınoğlu, Yusuf Abdioğlu, Muhammet Yürükuslu, Rıza Efendioğlu, Berkay Samancı, Serkan Göksu, Erdoğan Yeşilyurt ve Göksu Türkdoğan gelecek sezon Altınordu'nun başarısı için mücadele edecek.

Kadrosunda yabancı futbolcu bulundurmama kararı bulunan Altınordu'nun 24 kişilik kadrosundan 16'sı bu sezon ilk kez PTT 1. Lig'de forma giyecek. Altınordu'nun Bucaspor'dan transfer ettiği Berkay Samancı 77 maçla takımda PTT 1. Lig'de en fazla forma giyen oyuncu olurken, Berkay Samancı'yı Göksu Türkdoğan (68), Muhammet Yürükuslu (45), Rıza Efendioğlu (33), Taha Balcı (14), Arif Morkaya (9), Murat Cömert (4) ve Engin Güngör (3) izledi.

Genç bir takımla yola devam etme düşüncesinde olan kırmızı lacivertli ekibin 24 kişilik kadrosunun yaş ortalaması 23,4 olurken, 32 yaşındaki Rıza Efendioğlu en yaşlı oyuncu olarak dikkati çekti. Bu sezon profesyonel sözleşme imzalanan 18 yaşındaki Çağlar Söyüncü ile 17 yaşındaki Fatih Aktay takımın en genç isimleri oldular.

- "İyi bir takım oluşturduk"

Altınordu Sportif Direktörü Murat Dizdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014-2015 sezonu hazırlıklarının çok iyi devam ettiğini, kadrolarını aşağı yukarı oluşturduklarını kaydetti. Sezon başlamadan önce 2 takviye daha yapabileceklerini kaydeden Dizdar, "Takımımıza bir kaleci ile forvet arkası veya forvete birer takviye daha yapacağız. Yapacağımız transferler, Süper Lig ekiplerinin hazırlık döneminde yer alıp, takımlarda yer almayacak isimlerden olacak" dedi.

Dizdar, PTT 1. Lig'in her geçen yıl daha da zorlu mücadelelere sahne olduğunu belirterek, "PTT 1. Lig her zamanki gibi sert ve zor geçecek. Ligdeki her ekibin belli bir kalitesi var ancak biz de iyi bir takım oluşturduk. Her geçen gün daha iyi konuma geliyoruz" diye konuştu.

 


Kaynak: