Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Geleceğin teknoloji yıldızları yetişiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle açılan Dene-Yap Teknoloji Atölyeleri sınavına 40 bin kişi başvurdu Uygulamaya dayalı bir sınavdan daha geçecek olan adaylar, 36 aylık eğitime başlayacak Atölyelerde 430 olan kursiyer sayısı, bu dönem başlayacak olanlarla bin 500 kişiye ulaşacak

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Yerli ve milli teknoloji hamlesi için geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştiren Dene-Yap Atölyeleri, yeni öğrencilerini kabul etmeye hazırlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan açıklamaya göre, İBB ve Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı iş birliğiyle açılan Dene-Yap Teknoloji Atölyeleri eğitimlerine devam ederken, yeni kursiyerlerin belirlenmesi için sınav yapıldı.

Bu yıl kabul edilecek öğrencilerin belirlenmesi için açılan ve 40 bin kişinin başvurduğu sınavın sonuçları da açıklandı.

Ancak adaylar uygulamaya dayalı bir sınavdan daha geçecek ve başarılı olanlar bu yaz 36 aylık eğitime başlayacak.

Atölyelerde 430 olan kursiyer mevcudu, bu dönem başlayacak olanlarla bin 500 kişiye ulaşacak.



- Dene-Yap Teknoloji Atölyeleri için 40 bin başvuru

Dördüncü, beşinci, sekizinci, dokuzuncu ve lise hazırlık sınıflarının kabul edildiği sınav için 40 bin kişi başvuru yaptı.

Başvurusu uygun bulunan 27 bin kişi soruları matematik, fen bilgisi, algoritma ve genel kültürden oluşan yazılı sınava girdi. Çoktan seçmeli olarak düzenlenen sınavın sonucunda başarılı olan 2 bin kişi bir sonraki adıma geçmeye hak kazandı.

İlk sınavda başarılı olan öğrenciler ikinci adım olarak ürün tasarımı, fikir geliştirme ve takım becerilerine dayalı ikinci bir sınavdan daha geçecek. 23 Haziran'da Avrasya Gösteri Merkezi'nde düzenlenecek sınavda öğrenciler, T3 Vakfı'nın uzmanlarından oluşacak jüri karşısında çıkarak, kendilerine verilen zaman dilimi içinde ürettikleri projelerin sunumunu yapacak.

Burada başarılı olan binin üzerinde öğrenci ise artık Dene-Yap Teknoloji Atölyeleri'nin yeni dönemdeki öğrencileri olacak. Şu anda eğitimlerine devam eden 430 öğrenciyle atölyelerin toplam öğrenci sayısı ise 1500'e yükselecek.



- 36 ay süren ücretsiz teknoloji eğitimleri

Dene-Yap Teknoloji Atölyeleri'nde eğitim süreci 18'er aylık iki aşamadan oluşuyor. İlk 18 ay içinde öğrenciler teoriyi ve pratiği birlikte öğrendikleri robotik ve kodlama, elektronik ve programlama, siber güvenlik, nesnelerin interneti, üretim ve tasarım, havacılık ve uzay, yapay zeka, mobil uygulama, nanoteknoloji ve enerji teknolojileri eğitimleri alacak.

Bu dönemde öğrencilerden kendilerini keşfetmeleri ve ilgi alanlarını belirlemeleri; proje bazlı ve sorgulama temelli aldıkları eğitimleri takım olarak ürettikleri projelerle güçlendirmeleri bekleniyor.

Öğrenciler ikinci 18 aylık dilimde, yani takım ve yarışma koçluğu aşamasında ise ilgi ve becerilerini dikkate alarak seçtikleri alanda derin öğrenme ve yarışmalara hazırlık aşamasına geçecek.



- 7 atölye daha açılacak

Öğrenciler atölyelere güz ve bahar dönemlerinde hafta sonu bir gün gelerek haftalık 4,5 saat, önceden belirlenen eğitimleri alıyor. Kursiyerler yaz döneminde ise atölyelere hafta içi 2 gün gelerek, haftalık 16 saat eğitimden geçiyor.

İBB bünyesinde bulunan ve daha önce Bilgi Erişim ve İnternet Merkezleri (BELNET) olarak hizmet veren merkezlerin dönüştürülmesi yoluyla ilk kez 10 Temmuz 2017'de hizmete başlayan atölyeler yaklaşık bir yıl boyunca Bakırköy, Fatih ve Üsküdar'da gençlerin yerli ve milli teknolojinin üretimi konusunda aldıkları eğitimlere ev sahipliği yaptı.

İBB bu yaz Esenyurt, Güngören, Sarıyer, Pendik, Tuzla, Ümraniye ve Beyoğlu ilçelerinde yeni şubeler açarak Dene-Yap Teknoloji Atölyeleri'nin sayısını 10'a çıkartacak.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English