Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi" tanıtıldı

İbn Haldun Üniversitesi, lise son sınıf öğrencileri ile akademisyenleri sosyal bilimlerin önemini ayrıntılarıyla anlatmak amacıyla ağustosta 3 gün sürecek zirvede buluşturacak İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanvekili Bilal Erdoğan: "Sosyal bilimler önemli çünkü medeniyetimizi ihya mücadelesinde artık kendi mefkuremizi yeniden kurgulamak, oluşturmak zorundayız. Eğitimimizi hep Batı medeniyetinin yazdığı kitaplarla tamamladık şimdi bize ait kitapların yazılması gerekiyor. Peki bunu kim

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanvekili Bilal Erdoğan, sosyal bilimlerin önemine işaret ederek, "Medeniyetimizi ihya mücadelesinde artık kendi mefkuremizi yeniden kurgulamak, oluşturmak zorundayız. Eğitimimizi hep Batı medeniyetinin yazdığı kitaplarla tamamladık şimdi bize ait kitapların yazılması gerekiyor. Peki bunu kimler yapacak? İşte bunu, İbn Haldun Üniversitesi'nden yetişen öğrenciler yapacak." dedi.

İbn Haldun Üniversitesi tarafından 4-5-6 Ağustos'ta İstanbul'da düzenlenecek ve sosyal bilimler alanına ilgi duyan lise son sınıf öğrencileri ile akademisyenleri bir araya getirecek "Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi"nin tanıtımı, İTO Cemile Sultan Korusu'nda yapıldı.


Burada konuşan Bilal Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesi'nin çok iddialı uluslararası bir sosyal bilimler üniversitesi olduğunu belirterek, zirveyle üniversiteyi tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Erdoğan, çok kısıtlı sayıdaki yıldız öğrencilere, çok büyük imkanlar sağladıklarının altını çizerek, bu nedenle doğru öğrencilerin üniversiteyi doğru tanımasının yolunun zirveden geçtiğini dile getirdi.

Tanıtıma katılan öğretmenlerden, geleceğini sosyal bilimlerde gören parlak öğrencileri, İbn Haldun Üniversitesi'ne yönlendirmelerini isteyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sosyal bilimler önemli, çünkü medeniyetimizi ihya mücadelesinde artık kendi mefkuremizi yeniden kurgulamak, oluşturmak zorundayız. Eğitimimizi hep Batı medeniyetinin yazdığı kitaplarla tamamladık şimdi bize ait kitapların yazılması gerekiyor. Peki bunu kimler yapacak? İşte bunu, İbn Haldun Üniversitesi'nden yetişen öğrenciler yapacak. Onun için kendini bu ideale, ilmi kariyere verecek, hayatını ilme vakfetmeye hazır olan parlak öğrencileri, İbn Haldun Üniversitesi ile tanıştırmak istiyoruz. Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi de bu amaçla tasarlandı."

Bilal Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesi'nin medeniyet ihyası yolculuğunda doğru zamanda kurulmuş bir üniversite olduğunu vurgulayarak, "İstanbul bizim medeniyet merkezimiz. Herkes Türkiye'ye bakıyor, Türkiye'den çok büyük beklentiler var. Bu beklentilerin, bu büyük hedeflerin içini dolduracak, destekleyecek ve sürdürülebilir çalışmaları yapacak gençler, düşünce insanları ve aydın kişiler bu üniversiteden yetişecek." diye konuştu.

- "İbn Haldun Üniversitesi, bir sosyal bilim üniversitesidir"

İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, Sosyal Bilimler Zirvesi'nin ikincisini yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, zirveyi geleneksel hale getirmeyi planladıklarını dile getirdi.

Şentürk, zirveyi düzenlemekteki amaçlarının Türkiye'deki lise son sınıftaki öğrencilerinin üniversite tercihlerini yaparken sosyal bilimleri daha iyi tanımaları olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Aynı zamanda amacımız, öğrencilerin, bir sosyal bilimcinin ne iş yaptığını daha iyi öğrenmeleri ve başarılı sosyal bilimcilerle tanışmaları, onları somut olarak görmeleri ve bunun sonucunda da üniversite tercihlerini profesyonellerle yapmalarını sağlamaktır. İbn Haldun Üniversitesi, bir sosyal bilim üniversitesi, tıp ve mühendislik fakültesi yok, bunun dışında hukuk, İslami bilimler, iletişim, eğitim, psikoloji, sosyoloji, tarih, felsefe, edebiyat gibi bölümlerimiz var. Geçen yıl bütün öğrencilerimizi burslu olarak aldık, bu yıl da burslu olarak alıyoruz. Öğrencilerimize, Türkçe, Arapça ve İngilizce eğitim veriyoruz, bu dilleri öğrenme mecburiyetleri var."

- "Amacımız zeki öğrencileri sosyal bilimler alanına yönlendirmek"

Öğrencilerinin yüzde 37'sinin yurt dışından gelen uluslararası öğrenci olduğunu aktaran Şentürk, şu bilgileri verdi:

"Hedefimiz, yeni İbn Haldunlar, başarılı sosyal bilimciler yetiştirmek. Çünkü şu anda ülkemizin, İslam dünyasının ve insanlığın karşılaştığı sorunların büyük çoğunluğu sosyal, hukuk, eğitim, iktisat ve dinle ilgili. Bu sorunların çözümü için en zeki, en başarılı lise son sınıf öğrencilerimizi sosyal bilimler alanına yönlendirmemiz ve bunları en iyi şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. Bu maksatla bin öğrenciyi 4-5-6 Ağustos'ta Ataköy Grand Sheraton Otel'de toplayacağız, 3 gün boyunca sosyal bilimler alanlarında atölye çalışmaları yapılacak. Başarılı sosyal bilimciler, öğrencilerimizle tanışacak ve onlarla konuşacak. Böylece sosyal bilimler alanına ilgi duyan öğrenciler, 3 gün boyunca tanınmış sosyal bilimcilerle vakit geçirecek. Sosyolog nedir, neye yarar? Ekonomist nedir, ne yapar? Bir insan neden ekonomi tercih etmelidir? Hukukçu nedir, ne yapar? Bizzat yaşayan örneklerle görecek ve bilinçli tercih yapmış olacak. Amacımız sosyal bilimi tercih ettirmek ve başarılı zeki öğrencileri sosyal bilimler alanına yönlendirmek."

- "Öğrencilerin doğru yönlendirilmesi gerekiyor"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Mevlüt Uysal, üniversitenin iyi bir sosyal bilimler üniversitesi olmayı amaçladığını belirterek, şunları söyledi:

"Gelen öğrencilere sosyal bilimlerde iyi bir eğitim vermek üniversitemize düşüyor. Sosyal bilimlere ilgisi olan öğrencilerin orta okuldan itibaren doğru yönlendirilmesi gerekir. Bu anlamda üniversite ile orta okullar arasında iş birliği kurulmalıdır. Bu iş birliğinin nasıl yapılacağına, Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi'nde karar verilecek. Ülkemizin gelişmesi için sosyal bilimler anlamında da gelişmeye ihtiyacımız var."

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ise sosyal bilimsiz fen bilimleri, fen bilimsiz sosyal bilimlerin olmayacağını belirterek, "Batı, özellikle Amerika, sosyal bilimleri, sömürünün bir stratejisi olarak kullanıyorsa, bunun karşılığında dünyayı getirdiği hal bugünkü hal ise bunun karşılığında yapmamız gereken ne sorusuna vereceğimiz cevap, sosyal bilimleri insana hizmet eden, insanlığa faydalı olan bilimler haline getirmek ve bunu da bilime bir bütün olarak bakmakla yapmak olacaktır." dedi.

"Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi"ne İstanbul ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, müdür yardımcıları ve rehber öğretmenler katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English