Son Dakika Haberler

Anadolu Ajansı haberine göre;
GAZZE (AA) - Gazze'deki Filistinli mülteciler ve Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) çalışanları, UNRWA'nın mültecilere sunduğu temel hizmetlere dokunmaması ve çalışanların haklarını koruması talebiyle gösteri düzenledi.

UNRWA Çalışanları Birliği tarafından UNRWA'nın Gazze'deki binası önünde düzenlenen gösteriye katılanlar, "Boş kadroların doldurulması lütuf değil bir haktır" ve "Dönüş hakkı kutsal bir haktır" gibi sloganlarının yazıldığı pankartlar taşıdı.

UNRWA Çalışanları Birliği Başkanı Amal el-Batş, gösteri sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, UNRWA'ya bazı çalışanlarını işten çıkarma kararını reddettiklerini belirtmek için Filistin toplumunun tüm kesimleriyle birlikte burada gösteri düzenlediklerini söyledi.

Batş, UNRWA'nın takip etmek istediği çalışan azaltma politikasının mevcut mali krizini çözmeyeceğini vurguladı.

UNRWA Genel Komiseri Pierre Krahenbühl'ün çalışanları koruma ve mültecilere sağlanan hizmetleri sürdürme sözü verdiğini hatırlatan Batş, verilen sözlerin yerine getirilmesini ve özellikle Acil Durum Programı'na kayıtlı çalışanlar başta olmak üzere çalışanların işten çıkarılmamasını istedi.

Krahenbühl'e çalışanların işten çıkarılmayacakları konusunda bir mektup göndermesi çağrısında bulunan Batş, UNRWA'nın rolünün, gerek çalışanları işe alma, gerek yardım ve imar konusunda mültecilerin sorunlarını büyütmek değil çözmek olması gerektiğinin altını çizdi.

UNRWA'dan daha önce yapılan yazılı açıklamada, UNRWA'nın geçen ay Acil Durum Programı'nı iptal ettiği belirtilmişti. Bu da 1,3 milyon Filistinli mülteciye sunulan gıda yardımına yönelik büyük tehlikeye neden oldu.

UNRWA Çalışanları Birliği'ne göre UNRWA, 4 ayı aşkın bir süreden beri onlarca mühendisin geçici çalışma sözleşmesini durdurdu.

UNRWA Çalışanları Birliği, ay başında yaptığı yazılı açıklamada, ajans yönetiminin yüzlerce çalışanına, kalıcı iş sözleşmelerinin sonlandırıldığı ve geçici sözleşmeye dönüştürüldüğü yönünde mailler gönderdiğini bildirmişti.

BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nikolay Mladenov, finansman krizi yaşayan UNRWA'nın Gazze'deki bazı operasyonlarını ağustos ayından itibaren askıya alacağını açıklamıştı.

UNRWA, ABD'nin kendisine yaptığı 365 milyon dolarlık yardımın 300 milyon dolarını dondurması nedeniyle ciddi mali kriz yaşıyor.

Birleşmiş Milletler, UNRWA'nın 217 milyon dolara ihtiyacının olduğunu belirterek, bu yardımın sağlanmaması durumunda gıda ve ilaç yardımlarını da içeren programını ciddi bir şekilde azaltmak zorunda kalabileceği uyarısında bulunuyor.

UNRWA'nın yardımları Filistinli mülteciler için büyük önem taşıyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English