Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Gazze'de ölü sayısı bin 951'e yükseldi

saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının bin 951'e, yaralıların 10 bin 193'e yükseldi.

Gazze’de ölü sayısı bin 951’e yükseldi

 İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının bin 951'e, yaralıların 10 bin 193'e yükseldiği belirtildi.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada Gazze'de İsrail saldırılarına maruz kalan bölgelerde arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğine işaret ederek "Sağlık ekipleri, geçici ateşkes süresince yürütülen kurtarma çalışmaları sırasında cansız bedenlere ulaşıyor. Ayrıca saldırılarda yaralanan bazı Filistinliler de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamıyor" dedi.

Kudra, son verilere göre İsrail'in Gazze'ye saldırılarında şu ana kadar bin 951 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini, 10 bin 193 kişinin de yaralandığını dile getirerek, "Saldırılarda hayatını kaybedenler arasında 469 çocuk, 343 kadın, 88 yaşlı, yaralananlar arasında ise 3 bin 84 çocuk, bin 970 kadın, 368 yaşlı yer alıyor" diye konuştu.  

Saldırıların başladığı 7 Temmuz'dan son alınan ateşkes kararına kadar 36 bin 700 ev ve 152 cami, 230 okul ve 33 hastane ve sağlık merkezi hasar görürken 5 bin 622 ev 64 cami tamamen yıkıldı.

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) yayınladığı raporunda,  335 bin Gazzelinin evlerinin hasar görmesi ya da yıkılması sebebiyle akrabalarının yanına sığındığını, İsrail ordusunun, 19 BM binasını, 48 içilebilir su dağıtım merkezini, 18 Ambulansı ve 3 insani yardım dağıtım merkezini vurduğunu açıkladı.

Anadolu Ajansı (AA) İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de gün geçtikçe ağırlaşan bilançoyu resmi verilerle ortaya koyan "www.gazasurvey.com" adıyla yayınlanan internet sitesinde saldırılarda hayatını kaybeden Gazzelilerin sayısını yetişkin erkek ve kadın, çocuk kategorilerinde yayınlıyor. Sitede ayrıca hayatını kaybedenlerden adları tespit edilebilenlerin tam listesi, vurulan ve tamamen yıkılan ev, cami, okul ve sağlık merkezlerinin sayıları da güncellenerek Dünya kamuoyu ile paylaşılıyor.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Mısır'ın çağrı üzerine İsrail ile Filistinli direniş gruplar arasında, 11 Ağustos saat 00.01 itibarıyla 72 saatlik ateşkes kararı alınmıştı.
 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English