Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Gaziantep'te Dijital Dönüşüm Merkezi sevinci

GTO Başkanı Tuncay Yıldırım: "Bu merkez Gaziantep’ten beklenen sıçramayı yapmasını sağlayarak var olan potansiyelini daha ileri taşımasına olanak sağlayacaktır"

Anadolu Ajansı haberine göre;
GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın, aralarında Gaziantep'in de yer aldığı 5 ilde Dijital Dönüşüm Merkezi kurulacağını ilan etmesine ilişkin, bu merkezin Gaziantep'ten beklenen sıçramayı yapmasını sağlayarak, var olan potansiyelini daha ileri taşımasına olanak sağlayacağını bildirdi.

Yıldırım, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca ilan edilen Dijital Dönüşüm Merkezi projesini değerlendirdiği açıklamasında, merkezin Gaziantep'in ekonomik gücüne güç katacağını ve bu haberi müjde olarak nitelediklerini belirtti.

Gaziantep'in ihracat potansiyeli, yetişmiş insan kaynağı, lojistik olanakları ve bilgi birikimiyle bu merkez için biçilmiş kaftan olduğunu belirten Yıldırım, "Bu merkez Gaziantep'ten beklenen sıçramayı yapmasını sağlayarak var olan potansiyelini daha ileri taşımasına olanak sağlayacaktır. Gaziantep, ülkemizin 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefine de bu şekilde katkı sağlayıp onur kaynağı olacaktır." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, GTO olarak bir süre önce 14 milyon lira bütçeli “İşletmelerde Dijital Dönüşümü ve İhracatı Geliştirme Merkezi” projesi için Kalkınma Bakanlığından 5 milyon lira destek aldıklarını vurguladığı açıklamasında, şunları kaydetti:

"O dönemde hazırladığımız proje Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen ve İpekyolu Kalkınma Ajansı'nca koordine edilen ‘Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı' kapsamında desteklenmiş ve Kalkınma Bakanlığı'ndan 5 milyon TL hibe almaya hak kazanmıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank'ın açıkladığı ‘Dijital Dönüşüm Merkezi'ne yaptığımız proje ile hazırız. Oda olarak söz konusu proje kapsamında kurmayı planladığımız merkezimiz ile dijital dönüşüme öncülük etmek ve bu sayede ilimizin küresel arenada rekabet gücünü arttırmak istiyoruz. Merkez aracılığıyla işletmelerimize ve girişimcilere dijital dönüşüm ile ihracat danışmanlığı konularında eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunacağız. Bunun yanı sıra uzmanlar eşliğinde atölye çalışmaları, endüstri 4.0 uygulamaları, kuluçka merkezi faaliyetleri yürüteceğiz."

Yıldırım, Gaziantep'in sahip olduğu sanayi ve ticaret altyapısı, organize sanayi bölgeleri, serbest bölgesi, teknoparkı ile Dijital Dönüşüm Merkezi'ne sahip olmayı hak eden illerin başında geldiğini de kaydetti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English