Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Gaziantep'te arı üreticilerine "arı otu" desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: "Arı bal yapmak için bizse insanların gönlüne girmek için çalışıyoruz. Bizim görevimiz, doğayı bozmadan küçük küçük desteklerle insanlara yardımcı olmak"

Anadolu Ajansı haberine göre;
GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığınca arı üreticilerine "arı otu" tohumu dağıtıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda düzenlenen arı otu dağıtım töreninde, Allah'ın insanların yaşaması için bir ekolojik sistem yarattığını ancak sanayileşmenin dünyayı yorduğunu, yaratılan evrenin acımasızca, hoyratça kullanıldığını söyledi.

Arısından karıncasına, büyükbaşından küçükbaşına, toprağından suyuna kadar her varlığa sahip çıkmak gerektiğini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Her şey para değil, her şey ekonomi değil, insani sürdürülebilirlik, insanı merkeze alarak kalkınmayı sağlamak için çok çabalıyoruz. Belediye başkanı olarak, esnafımıza, işçimize, ev hanımımıza, çalışan kardeşlerimize, işverenimize bu şehirde akıl teri alın teri varsa onun çabasına onun mücadelesine azıcık dokunmaya çalışıyoruz. Elimizdeki bütçeyi toplumun her kademesine dokunacak, adaletli bir şekilde dağıtmamız ve ekonomik olarak şehrin sürdürülebilirliğini, insanı kalkınmayı sağlamamız gerekiyor. Elimizdeki fırsatı, nasıl çiftçilerimize, nasıl toprakla uğraşana, nasıl alın teriyle ekmek kazanmaya çalışana ulaştırırız bunun için çalışıyoruz. Toprak güçlenirse, çiftçi güçlenirse şehir ekonomisi güçlenir. Arı bal yapmak için bizse insanların gönlüne girmek için çalışıyoruz. Bizim görevimiz, doğayı bozmadan küçük küçük desteklerle insanlara yardımcı olmak."

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz da 2014-2015 yıllarında 9 ilçede 600 üreticiye 2 bin 500 kilogram arı otu tohumu dağıttıklarını belirtti.

Yılmaz, Arıcılığı Destekleme Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda üye sayısının 278'den 603'e çıktığını vurgulayarak, işe başladıklarında proje süresinin 5 yıl belirlendiğini ve bal üretiminin yüzde 50 arttırılmasının hedeflendiğini aktardı.

Projenin 4'üncü yılında hedefleri olan 250 ton aşılarak 500 tona ulaşıldığını belirten Yılmaz, "Arıcılığa desteğimiz devam edecektir. Çok iyi bir ballı bitki olan arı otu dağıtımı yapıyoruz. Üyelerimize 1000 kilogram arı otunu ücretsiz veriyoruz. Üreticilerimize 40 bin TL'lik katkı karşılığı olarak sağlanmaktadır." diye konuştu.

Gaziantep Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nebi Koca da bir kovanda 20 bin ila 80 bin işçi arının bulunduğunu kaydederek, "Eğer bir ana arı olmazsa işçi arıların yaşam süresi 42 gündü, iki ayda kovan yok olur gider. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin aynı zamanda çiftçimizin, tarımımızın ve Gaziantepimizin ana arısıdır. " dedi.

Şehitkamil Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Enver Yıldız da Büyükşehir Belediyesinin arı üreticilerini desteklemesiyle dolaylı olarak kiraz üreticilerine de destek verdiğini bildirerek, arı olmazsa kirazın döllenmediğini söyledi.

Konuşmaların ardından Gaziantep Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nebi Koca, Başkan Şahin'e bal hediye etti.

Şahin daha sonra arı üreticilerine arı otu tohumu dağıttı.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English