Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Gaziantep'te "15 Temmuz ve Milli Şuur İftarı"

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanı'nda tankın önüne yatarak simge haline gelen Doğan, Faydalı İnsan Federasyonunun düzenlediği iftar programında 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı Doğan: "Onlar bir rica karşılığında milyonlarca insanın ölmek için gelebileceğini, böyle bir sevgiyi idrak edecek ne bir beyne ne de anlayacak bir kalbe sahip insanlar oldukları için darbenin oyun olduğunu söylüyorlar"

Anadolu Ajansı haberine göre;
GAZİANTEP (AA) - Atatürk Havalimanı'nda tankın önüne yatarak 15 Temmuz'un simgesi haline gelen Metin Doğan, darbe girişimine "oyun ve kurmaca" diyenlere tepki gösterdi.

Doğan, Gaziantep'te Faydalı İnsan Federasyonunun düzenlediği "15 Temmuz ve Milli Şuur" başlıklı iftar programında yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında 15 Temmuz 2016 günü Atatürk Havalimanı'na ölmeye gittiğini söyledi.

Çocukluğunda beri haksızlıklara katlanamayarak müdahale ettiğini belirten Doğan, darbe girişimini İstanbul'da otobüste giderken yolcuların konuşmasından öğrendiğini aktardı.

Evine gidip televizyonu açtığında spikerin darbe girişimiyle ilgili anonsunu duyduğunu dile getiren Doğan, daha sonra dışarı çıktığını ifade etti.

Yolda sürekli "Allah'ım paletlerin altında ezilmemi engelleyecek her şeyi ortadan kaldır." diye dua ettiğini aktaran Doğan, havalimanına gittiğinde tankların araçlara ateş açmaya başladığını anlattı.

Metin Doğan, şöyle devam etti:

"Tüm gücümle tankların üstüne doğru koşmaya başladım. 'Ben Türk askeriyim siz kimin askerlerisiniz?' diye bağırıyordum. Tankla aramda 1,5 metre yoktu. Ben paletin altına yattım. O sırada Kelime-i Şehadet getiriyordum. Tam ölmeyi beklerken tank durdu. Sonra tankın etrafında 10-15 kişi, sonra 40-50 kişi oldu."

Yaşanan olaydan 1,5 saat sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını dinlediğini kaydeden Doğan, 2 milyon insanın o çağrıyı emir olarak algılayıp ölmek için koşarak geldiklerini vurguladı.

Doğan, 15 Temmuz darbe girişimine "oyun ve kurmaca" diyenlere tepki göstererek, "Onlar bir rica karşılığında milyonlarca insanın ölmek için gelebileceğini, böyle bir sevgiyi idrak edecek ne bir beyne ne de anlayacak bir kalbe sahip insanlar oldukları için darbenin oyun olduğunu söylüyorlar." dedi.

Türk milletinin özgürlüğe çok düşkün bir millet olduğuna dikkati çeken Doğan, bu milletin özgürlük noktasında gerektiğinde can vererek, kan dökerek kara toprağa girmeyi zilyet altında yaşamaya her zaman tercih ettiğini sözlerine ekledi.

- "15 Temmuz bin yıllık kardeşliği pekiştirdi"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel de Milli Mücadele, Çanakkale ve 15 Temmuz ruhunun millet olmanın üç önemli ruhu olduğunu ifade ederek, 15 Temmuz'da bin yıllık kardeşliğin pekiştiğini dile getirdi.

Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Harun Çelik, 15 Temmuz gecesi bombaların atıldığı anda Meclis'te bulunduğunu hatırlatarak, bir bombanın tam yakınlarına düştüğünü aktardı.

Bombanın düşmesiyle Suriye'deki çocuklar ve oradaki insanların ne çektiğini, bombalar altında yaşamanın ne kadar zor olduğu düşündüklerini belirten Çelik, "15 Temmuz'u unutmak mümkün değil. O teröristleri daima lanetleyeceğiz. Peşlerini bırakmayacağız. Bu vatana, güzel Türkiye'mize ihanet ve hainlik içerisinde olanlar elbet bunların cezasını ödeyecekler." değerlendirmesinde bulundu.

Faydalı İnsan Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Akman ise bir ülkeye terör gelmesi için oradakilerin geçmişle bağının kesilmesi ve değerlerine düşman edilmesi gerektiğini kaydetti.

İnsanlara ön yargılar yükleyip kültürlerine zarar verdikten sonra o ülkede terörün yetişeceğini söyleyen Akman, "Çünkü insanları birbirlerine bağlayan değerler vardır. O değerler yok edilirse küçük bir müdahaleyle o millet dağılır. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bahsettiği gibi maya sağlam. Tarihte derin izler bırakan bu ülkenin geçmişindeki kırıntılarının bile ayağa kalkmasının ne kadar tesirli olduğunu 15 Temmuz'da yaşadık." diye konuştu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English