Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Gaziantep'e "Gazilik" unvanı verilişinin 95. yıl dönümü

Gaziantep Valisi Yerlikaya: "Yüce Meclis'in bu emsalsiz tevcihi, vatanımıza yönelecek tehditlere bugün de aynı inanç ve kararlılıkla karşı koyacağından emin olduğumuz şehrimize büyük sorumluluklar da yüklemiştir. Bu sorumluluk; 'Gazi'lik unvanının liyakatiyle 80 kardeş şehre örnek olmak, kalkınma ve ilerleme hedefleri doğrultusunda gece gündüz çalışmaktır"

Anadolu Ajansı haberine göre; GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'e "Gazilik" unvanı verilişinin 95. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.
Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende, gazilik madalyası takılan Türk bayrağı göndere çekildi. Atatürk büstüne çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, burada yaptığı konuşmada, Gaziantep'e gazilik unvanı verilişinin 95. yıl dönümünü kutlamanın heyecan ve onurunu yaşadıklarını dile getirdi.
Anteplilerin 11 ay süren kurtuluş mücadelesinde 6 bin 317 vatan evladını şehit verdiğini ifade eden Yerlikaya, "Antepliler, Fransız ve işbirlikçilerinin amansız işgaline karşı hiçbir yardım almadan dimdik ayakta durdu. Şehitlik mertebesine ulaşmanın en büyük paye olduğu bilinciyle 'Vurun gardaşlarım, namus günüdür' nidalarıyla şehit düşen Şahinbey, Karayılan, Şehitkamil ve binlerce isimsiz kahraman aslında yalnız Antep'i değil, tüm Anadolu'yu kurtardı" diye konuştu.
Yerlikaya, TBMM'nin, Gaziantep'i 8 Şubat 1921 tarihinde Türk milletinin şükran ifadesi olarak "Gazi" unvanıyla onurlandırdığını, 2008 yılında da gaziliğin onur timsali İstiklal Madalyası'nı kente tevcih ederek bu kahramanlığı taçlandırdığını kaydetti.
Toprakları ecdadının mübarek kanlarıyla sulanmış Anadolu'nun kadim bir beldesi olan Gaziantep'in yeryüzünde "Gazi" unvanını almış ilk ve tek şehir olduğunu ifade eden Yerlikaya, şöyle devam etti:
"Yüce Meclisin bu emsalsiz tevcihi, vatanımıza yönelecek tehditlere bugün de aynı inanç ve kararlılıkla karşı koyacağından emin olduğumuz şehrimize büyük sorumluluklar da yüklemiştir. Bu sorumluluk; 'Gazi'lik unvanının liyakatiyle 80 kardeş şehre örnek olmak, kalkınma ve ilerleme hedefleri doğrultusunda gece gündüz çalışmaktır. Nitekim bu kadim şehrin yetiştirdiği kıymetli hemşehrilerimiz sorumluluklarının gereğini layıkıyla yerine getirerek, bugün Gaziantep'i ülkemizin önde gelen illerinden biri haline getirmişlerdir. Gazi şehrimiz, ülkelerindeki iç savaş sebebiyle ülkemize sığınan Suriyelilere de kucak açmış, 2011 yılından bu yana rızkını ve ekmeğini onlarla seve seve paylaşmıştır."
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise 6 bin 317 kahramanın, gözünü kırmadan vatanı için şehit olduğunu söyledi.
Atalarıyla şeref duyduklarını dile getiren Şahin, "Sevgili gençler bu destana sahip çıkacağız. Geçmişimizle övünüp geleceğimize emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bir taraftan göz kırpmadan bu toprak için şehit verirken öbür taraftan kalkınma hamlesinde ecdamımıza yakışır bir hızla 2023 ve 2071 diyeceğiz. Bunun için kenetleneceğiz, safları sıklaştıracağız" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından öğrenciler şiir okudu, halk oyunları gösterisi sunuldu. Tören, kortej yürüyüşüyle sona erdi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English