Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Gazeteci Nuh Köklü'nün öldürülmesi davası

Cumhuriyet Savcısı Öztürk, esas hakkındaki mütalaasında, sanık Serkan Azizoğlu'nun "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasını, sanık Nazım Coşanar'ın "kasten öldürmeye yardım etme" suçundan beraatine karar verilmesini talep etti

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sezai Öztürk, esas hakkındaki mütalaasında, Kadıköy'de arkadaşlarıyla kar topu oynayan gazeteci Nuh Köklü'nün öldürülmesine ilişkin Serkan Azizoğlu'nun "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına, sanık Nazım Coşanar'ın "kasten öldürmeye yardım etme" suçundan beraatine karar verilmesini istedi.

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Azizoğlu ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmayı Nuh Köklü'nün ailesi ile arkadaşları da izledi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Asil Aydın, Adli Tıp Kurumundan sanık Serkan Azizoğlu'nun akıl sağlığının yerinde olduğu ve olay sırasında cezai sorumluluğunun tam olduğuna dair rapor geldiğini tutanağa geçirdi.

Duruşmada söz alan Köklü'nün ailesinin avukatlarından İbrahim Burak Eskici, sanık Azizoğlu'nun "kasten öldürme" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Serkan Azizoğlu, savunmasını yazılı sunacağını belirterek, "Ben beyanımda akıl hastalığımın olmadığını söylemiştim, doktorlara da söyledim. Karşı taraf olaydan sonra bıçağı yıkadığımı söylemişti. Bunu görebilmeleri için yanıma kadar gelmeleri lazım. Dışarıdan görmeleri mümkün değil." dedi.

Müşteki avukatı Ümit Abanoz, Nuh Köklü'nün üniversiteden arkadaşı olduğunu ifade ederek, "Çok naif insandı. Arkadaşlarını kurtarmak için buna muhtaç kalmıştır. Son raddeye geldiği için tekme eylemi gerçekleşmiştir. Cezalandırılmasını talep ediyorum." diye konuştu.

Diğer müşteki avukatı Yıldız İmrek ise "Gerek tanık beyanları gerekse de sanık beyanları bu cinayetin, müştekilerin, mağdurların ve maktul Nuh Köklü'nün siyasi düşünceleri ve yaşam tarzı nedeniyle sanık tarafından özel bir kasıtla işlendiğini gösteriyor. Bu cinayet bu haliyle nefret cinayetidir." değerlendirmesinde bulundu.

Sanık Azizoğlu'nun avukatı Yener Tanyıldız, olayın başından bu yana dosyaya siyasi anlam yüklemeye çalışıldığını savunarak, "Maktule yönelik siyasi bir küfür yoktur. Müvekkilim dükkan sahibi, 2 çocuğu var ve birisi özürlü. Hürriyetini kaybetmiştir. Olay sırasında dükkanında oturuyor, geçimini sağlamak için çalışıyor. Karşı tarafla kar topu nedeniyle tartışıyor. Bundan sonra olay meydana geliyor. Ortada siyasi bir durum yok. Müvekkilimin maktule karşı kasti bir hareketi yoktur. Olaydan dolayı üzüntülüdür." ifadelerini kullandı.

- Savcının mütalaası

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Sezai Öztürk, olay tarihinde Nuh Köklü ve arkadaşlarının oynadıkları kartopunun tutuklu sanık Serkan Azizoğlu'nun dükkanının camına isabet ettiğini belirtti.

Camda herhangi bir zarar oluşmamasına rağmen Azizoğlu'nun "O cam kaç para biliyor musunuz lan", "Hepinizi öldürürüm" şeklinde bağırıp küfrettiğini aktaran Öztürk, sanığın daha sonra dükkanından elinde bıçakla çıkıp müştekilere savurduğunu, yaşanan kavgada sanık Azizoğlu'nun bıçağı Nuh Köklü'nün kalbine sapladığını aktardı.

Öztürk, toplanan deliller ve alınan beyanlar birlikte değerlendirildiğinde, sanık Nazım Coşanar'ın suç işleme ya da Azizoğlu'nun eylemine yardımcı olma kastıyla hareket ettiğine dair mahkumiyetine yeter, her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle "kasten öldürmeye yardım etme" suçundan beraatine karar verilmesini talep etti.

Sanık Serkan Azizoğlu'nun "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep eden savcı Öztürk, sanığın "silahla kasten yaralamaya teşebbüs", "silahla tehdit" ve "hakaret" suçlarından da ayrıca cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Azizoğlu'nun tutukluluk halinin devamını kararlaştıran mahkeme, sanık avukatlarına mütalaaya karşı beyanda bulunmaları için süre vererek, duruşmayı erteledi.

- Duruşma bitiminde açıklama

Duruşma bitiminde gazetecilere açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto "Türkiye'de gençlerin eğlenmesini, gülmesini istemeyen birtakım çevreler var. Bu bakımdan Nuh'un öldürülmesi, hem gazeteci arkadaşımızın öldürülmesi açısından hem de bir nefret söyleminin yayılması açısından da bizim için çok önemliydi. Savcının mütalaası bizi de tatmin etmiş gözüküyor. Umuyoruz diğer gazetecilere yönelik açılan davalar da bu kadar kısa sürede sonuçlanır." dedi.

Nuh Köklü'nün ailesinin avukatı Ümit Abanoz ise savcının mütalaasına yerinde bulduklarını belirterek, "Beklediğimiz bir mütalaaydı ve bütünüyle katılıyoruz, yerindedir ve doğrudur. Mütalaa genel olarak bizi ve aileyi tatmin etmiştir. Önümüzdeki celsenin karar duruşması olmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Nuh Köklü'nün annesi Çiğdem Köklü ise hakim ve savcılara güvendiğini ifade ederek, sanığın ağır ceza almasını istediğini söyledi.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, gazeteci Nuh Köklü'nün, Kadıköy Yeldeğirmeni Mahallesi Karakolhane Caddesi'nde, 17 Şubat 2015'te arkadaşlarıyla kar topu oynadığı anlatılıyor. Bu sırada sanık Serkan Azizoğlu'nun baharat dükkanının camına kar topunun isabet ettiği ancak camın kırılmadığı belirtilen iddianamede, çıkan tartışmada Köklü'nün bıçaklanarak öldürüldüğü kaydediliyor.

İddianamede Serkan Azizoğlu'nun, Köklü'yü "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis, ayrıca "silahla kasten yaralamaya teşebbüs", "silahla tehdit" ve "hakaret" suçlarını işlediği gerekçesiyle 3 yıl 9 aydan 11 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

İddianamede ayrıca Nazım Coşanar'ın da "kasten öldürmeye yardım etme" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English