Son Dakika Haberler

"Brezilya'da milli takıma seçilmeseydim ve bugünlere gelseydim, kesinlikle Türkiye'de oynamak isterdim çünkü buraya aşık oldum. Türkiye için yüreğimi ortaya koyardım" "Her maçta varımı yokumu ortaya koyuyorum. Kazanmak için her şeyi yaparım. Herkes beni öyle tanıyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANTALYA (AA) - Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Felipe Melo, "Brezilya'da milli takıma seçilmeseydim ve bugünlere gelseydim kesinlikle Türkiye'de oynamak isterdim çünkü buraya aşık oldum. Türkiye için yüreğimi ortaya koyardım" dedi.

Sarı-kırmızılıların Alanya ilçesi Goldcity Hotel'de sürdürdüğü devre arası kampta düzenlenen basın toplantısında Melo, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sadece futbol oynamayı sevdiğini belirten Melo, kalede de olsa oynayacağını vurguladı.

- "Prandelli ile bir şey kazanamamıştık ama"

Melo, Galatasaray'da birçok teknik direktörle çalıştığı, bunlardan hangisiyle çalışmayı daha çok sevdiği sorusuna, "Prandelli ile bir şey kazanamamıştık ama Mancini ve İmparator ile kazanmıştık. Bu yüzden onlarla çok mutluydum. Şimdi de yeni teknik hocamızla umarım kazanırız" diye konuştu.

Hamza Hamzaoğlu ile takımda mantalite ve davranışsal olarak bazı şeylerin değiştiğini belirten Melo, daha çok koşmaları gerektiğini, daha çok savaşmaları gerektiğini anladıklarını dile getirdi.

- "Şampiyonluğu orada aldık"

Kadıköy'de uzun süredir galip gelememeleriyle ilgili soru üzerine Melo, şöyle konuştu:

"Biz şampiyonluğu orada aldık. Bu 3 puandan daha fazla bir şey. Bunu anlamamız gerekiyor. Bir zafer kazandık orada ve şampiyon olduk. Orada oynamak tabi ki zor. Kendi evimizde oynamak gibi, Beşiktaş'ta oynamak gibi, Tranzon'da oynamak gibi ama bu daha önemli, bir şampiyonluk kazandık orada."

- "Her maçta varımı yokumu ortaya koyuyorum"

Melo, bir gazetecinin "Beşiktaş derbilerine daha farklı motive mi oluyorsunuz" sorusu üzerine, formayı giydiği her maça aynı motiveyle çıktığını söyledi.

Herkesin kendisini nasıl oynadığını çok iyi bildiğini ifade eden Melo, "Her maçta varımı yokumu ortaya koyuyorum. Kazanmak için her şeyi yaparım ve herkes beni öyle tanıyor. Tanrıya şükürler olsun ki derbide de gol attım. Bu da önemli" ifadesini kullandı.

Saha içerisindeki davranışlarıyla ilgili bazen gelen eleştiriler olduğuna yönelik soruya da herkesin çok konuştuğunu, eleştirilere kulak asmadığını kaydetti. Eleştirilerin umurumda olmadığını belirten Melo, "Çünkü benim değer verdiğim tek şey Galatasaray. Ben Galatasaray'dan paramı kazanıyorum, ailemi geçindiriyorum. Kariyerim boyunca çok yerde çalıştım. Benim için burada en önemlisi Galatasaray. Eleştirilere de kulak asmam" dedi.

- "Brezilya elenmeyi hak etmiyordu"

Brezilya milli takımına alınmaması ve turnuvadaki başarısızlıkla ilgili soruyu ise Melo, şöyle yanıtladı:

"İsmini söylemek istemediğim antrenör tercih yapmıştı o zamanlar ve olanlar olmuştu maalesef. Ben bunun için de çok üzülmüştüm. Brezilya elenmeyi hak etmiyordu ama yeni hocamızla daha farklı bir Brezilya var ve daha iyiye gidiyor. Ayrıca ben tanrıya çok inanıyorum. Bir kapıyı o açar ve o kapayabilir. Kimse tanrının açtığı kapıyı kapatamaz ve tanrının kapattığı kapıyı da açamaz. O yüzden benim inancım tanrıda ve çalışma şeklim de tanrıya göre." 

- Yabancı oyuncu kuralı

Yabancı oyuncu sayısı konusuna değinen Felipe Melo, bu kuralın herkes için bir motive olabileceğine işaret etti.

Yeni bir futbolcunun gelmesinin herkesi mutlu edeceğini dile getiren Melo, "Türkiye milli takımı için de güzel olur. Rekabet artacağı için Türk futbolcuları daha fazla konsantre olarak daha çok antrenman yapacaktır. Uzun yıllardır burada olduğumuz için Türkiye kalbimize girdi. Biz de ilerlemesini isteriz" diye konuştu.

Bir gazetecinin Mehmet Aurello'yu örnek vererek "Brezilya forması giymeseydiniz Türkiye formasını giymek ister miydiniz" sorusu üzerine Melo, şunları söyledi:

"Brezilya'da altyapıda oynarken antrenörüm İspanya milli takımında oynamak için bana şans vermişti ancak kabul etmemiştim. Çocukluğumdan beri Brezilya'da oynamak istemiştim. Oynayacağınız yerin her zaman yüreğinizi ortaya koyacağınız bir milli takım olması gerekiyor. Eğer Brezilya'da milli takıma seçilmeseydim ve bugünlere gelseydim kesinlikle Türkiye'de oynamak isterdim çünkü buraya aşık oldum. Türkiye için yüreğimi ortaya koyardım."

- "Federasyon başkanımıza sormalıyız"

Melo, "Bu sezon seyirci ilgisizliği ve futbolun kalitesizliğinden bahsediliyor. Bu konudaki gözlemleriniz nedir" sorusuna da bu durumun kendisini çok üzdüğünü kaydetti. 

Derbide bile boşluk görmenin insanı üzdüğünü dile getiren Melo, "Buraya geldikten sonra ilk defa böyle görüyorum ve her zaman İtalya veya Brezilya'ya gittiğimde buradaki futbol aşkının ne kadar büyük olduğunu söylemişimdir. Bu soruyu daha çok federasyon başkanımıza sormalıyız. Neler yapabileceğimizi oturup konuşmamız gereken bir konu. Açıkçası ben buna cevap veremem" diye konuştu. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English