Son Dakika Haberler

Galatasaray Kulübü Başkanı Aysal: (2)

Eklenme Tarihi: 25.09.2014 - 05:08

"Benim Fatih (Terim) hocaya ciddi bir kırgınlığım var ama nefret boyutunda değil" "Türkiye'nin en zengin ve en iyi kadrosuna sahibiz" "Volkan Demirel'in, Emre Belözoğlu'nun davranışlarını da izliyoruz, neler yaptıklarını görüyoruz. Neden hep Melo?"

İSTANBUL (AA) - Galatasaray Kulübü'nde 25 Ekim'de yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulda aday olmayacağını açıklayan Başkan Ünal Aysal, eski teknik direktörleri Fatih Terim'e çok ciddi bir kırgınlığının olduğunu söyledi. 

TRT 1'de katıldığı Stadyum programında değerlendirmelerde bulunan Aysal, iki sezon birlikte çalıştıkları Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ile yaşadıkları ayrılığın detaylarını anlattı.

"Benim Fatih hocaya ciddi bir kırgınlığım var ama nefret boyutunda değil" diyen Aysal, Terim'in kendilerinden habersiz Türkiye Futbol Federasyonu ile sözleşme imzaladığını savundu. Aysal, şunları kaydetti:

"Kulüp başkanı olarak, Florya'ya uğrayıp 'Hocam federasyonun böyle bir talebi var. Sen milli takımda mı Galatasaray da mı görev yapmak istiyorsun?' diye sorduğum vakit, 'Ben Galatasaray'da görev almak istiyorum ama bu da milli bir görevdir, 4 maçlık bir dönem var, bunu nasıl çözeriz' dedi. Ben de federasyon başkanını aradım. Hocamızla görüştüğümü ve sadece 4 maç için müsaade ettiğimizi söyledim. Ancak federasyon başkanı, 'Biz böyle konuşmamıştık' dedi. Kiminle konuştuğunu bilmiyorum. 'Ben bu olayı bir kere daha düşüneyim' dedi. Daha sonra güneye tatile gittim. Teknemde televizyonu açtım, herkesin önünde kontratları imzaladıklarını gördüm. Şimdi Galatasaray Başkanı'nın, kendisinden onay alınmadan federasyon ile böyle bir anlaşma yapılmasından dolayı hayal kırıklığına uğraması, üzülmesi hatta kırılması kadar doğal bir şey yok. Ondan sonraki dönemde de herhangi bir diyaloğumuz olmadı. Bu diyalog kopukluğu da yönetim kararıyla noktalandı."

Ünal Aysal, bu olaydan bir gün önce kulüp üst düzey yöneticisi Lutfi Arıboğan'ın, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Terim'le bir araya geldiğini anlatarak, "Yöneticimiz 'Gel başkanla konuşacağız Beşiktaş maçı primleriyle ilgili' demiş. Ama bana 'Şu anda vaktim müsait değil. Müsait olduğumda ben ararım ama başkan konuşmak isterse asistanım falanca hanımla görüşebilir, diyalog kopukluğumuz olmaz' şeklinde bir cevap geldi... Benim hocayla her zaman ilişkilerim iyiydi. Hocayla ayrılma gibi bir planım hiçbir zaman yoktu. İki sene başarılı bir şekilde geçirmişiz. Üçüncü seneyi niye geçirmeyelim?  Üçüncü seneyi biz bu yüzden kaybettik" diye konuştu.

Galatasaray Kulübü Başkanı, Fatih Terim ile olan özel mesajların medyaya yansımasıyla ilgili olarak, "Türkiye'de hiçbir şey gizli kalmıyor. Bu mesajları ben kimseye göndermedim ve vermedim. Bugün telefon ve bilgisayarınıza isteyen istediği şekilde girip çıkabiliyor. Benim telefonum her zaman ortada. Toplantıya girerken, dışarı bırakıyorum. Bu bir şekilde demek ki ortaya çıktı. Bu mesajları göndermek benim lehime de değildi. Bugün bile anlam veremediğim bir olay" ifadelerini kullandı.

-"Türkiye'nin en zengin ve en iyi kadrosuna sahibiz"-

Ünal Aysal, Fenerbahçe ile 4. yıldızı takmak için girdikleri şampiyonluk yarışının ve diğer takımların performansının lige değişik bir atmosfer getirdiğini vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Takımın sene sonu başarılı olacağından en ufak bir endişem yok. Türkiye'nin en zengin ve en iyi kadrosuna sahibiz. Buradaki sorunumuz aslında kaliteden ziyade sayımızın çokluğu. Bence bu, teknik direktör yönünden bir handikap oluşturuyor. Oyuncuların hepsini mutlu etmesi için herkese fırsat verme zorunluluğunu hissediyor. Bu da onu değişik kadroyu sahaya sürmeye itiyor. Hocamız standart bir kadroyu seyircilerin önüne getirmeye çalışacak. Eğer yine bir form düşüklüğü varsa o kadroda bir değişiklik yapacak. Önümüzdeki günlerde çok güzel ve değişik maçlar seyredeceğiz."

Aysal, sezona kötü başlamalarıyla ilgili olarak, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde teknik heyet ve futbolcularla bir araya gelip gerekli görüşmeyi yaptığını, bundan sonra daha iyi neticeler alacaklarına inandığını kaydetti.

Sarı-kırmızılı taraftarların tepki gösterdiği Selçuk İnan ve Burak Yılmaz'ın kıymetlerinin bilinmesi gerektiğini, büyük futbolcuların da zaman zaman form düşüklüğü yaşayabildiğini anlatan Aysal, taraftarın tepkilerini hoş görüp, futbolcuların da morallerini bozmadan yollarına devam etmeleri gerektiğini söyledi.

Aysal, görev yaptıkları sürede teknik direktörlerin istemediği hiçbir oyuncuyu transfer etmediklerini dile getirdi.

- "Prandelli ilk tercihimiz değildi"-

Ünal Aysal, teknik direktörlük için ilk tercihlerinin Cesare Prandelli'nin olmadığını anlatarak, "Hatırlarsanız ilk tercihiz Sayın Lucescu idi. Kendisi müsbet sinyaller de verdi. Gelmemesinin sebebi Shakhtar Donetsk'in sahibi ile olan yakın ilişkileriydi. Telefon açıp gelemeyeceğini söyledi. Biz de diğer arayışlara geçtik" değerlendirmesinde bulundu.

Prandelli ile özel bir sözleşmelerinin olmadığını, iki tarafın da istediği zaman ayrılma kararı alabileceğini vurgulayan Aysal, "Sözleşmemizde herhangi cezai şart yok. Fatih hocayla da Mancini ile de Sayın Prandelli ile de böyle. Prandelli de ben de gönül adamıyız. Prensipler üzerine konuşuyoruz. Ayrılık durumunda paranın sorun olacağını sanmıyorum. Zaten olması için de bir sebep yok. Prandeli'nin bir kredi dönemi var. Şu an o kredi dönemi içinde. Başarı değerlendirmek için şimdi çok erken" dedi.

Ünal Aysal, kadro dışı bırakılan futbolculardan Engin Baytar'ın verdiği demeçlerle büyük takım oyuncusu olmadığını gösterdiğini, Emmanuel Eboue'nin ise fiziki durumundan kaynaklanan sebeplerden dolayı oynatılmadığını belirtti.

- "Melo'nun bilerek yaptığına inanmak istemiyorum" -

Ünal Aysal, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a yönelik hakaret içeren tweeti paylaştığı için Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Disiplin Kurulu tarafından cezalandırılan Felipe Melo'nun, bu davranışı bilerek yaptığına inanmadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Tedbirsizlik olarak görüyorum, bilinçli olmadığını düşünmek istiyorum. Hiçbir futbolcunun değil kulüp başkanına bir seyirciye bile böyle bir reaksiyon göstermesi onaylanamaz. Ben Melo'nun bunu bilerek yaptığına inanmak istemiyorum. Verilen ceza federasyonun kararı. Ama zaten federasyon Galatasaray mevzu bahis olduğu vakit en ağır cezaları çekinmeden vermiş. Bu, bizim tarafımızdan normal karşılanan bir davranış olduğu için bu konuya bir açıklama getirmek istemiyorum." 

Diğer kulüplerde Melo'dan daha ağır davranışlarda bulunan oyuncuların olduğunu anlatan Aysal, "Volkan Demirel'in, Emre Belözoğlu'nun davranışlarını da izliyoruz, neler yaptıklarını görüyoruz. Neden hep Melo? Bir oyuncunun üzerine bu kadar ciddi bir şekilde gitmek, sağını solunu karıştırıp onu reaksiyona itmek bir yerde haksızlık gibi görüyorum" diye konuştu.

(Sürecek)


Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”