Son Dakika Haberler

Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Telles:

Eklenme Tarihi: 17.07.2014 - 19:57

"Bu sezonki şampiyonluğun ayrı bir önemi var. Şampiyon olduğumuz taktirde 4. yıldızımızı takacağız" "(Brezilya'nın Almanya'ya 7-1 yenilmesi) Kimse böyle bir skor beklemiyordu ve bu hepimizi inanılmaz derecede üzüntüye boğdu" "Prandelli, bizi cesaretlendiren, motive eden bir hoca. Onunla iyi işler yapabileceğimizi düşünüyorum"

WINDISCHGARSTEN (AA) - Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Alex Telles, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon şampiyonluğun çok önemli olduğunu belirterek, sonunda ipi göğüsleyerek 4. yıldızı takmak istediklerini söyledi.

Brezilyalı futbolcu, Avusturya'da kamp yaptıkları otelde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kendilerini önemli bir sezonun beklediğini dile getiren Telles, bunun için ülkesinde iyi bir tatil geçirdiğini ve dinlendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu sezon hepinizin bildiği gibi Süper Lig, Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Kupası'nda çok önemli maçlar bizi bekliyor. Bunun için hazır olmamaz lazım. Galatasaray gibi büyük bir camianın hedefi her zaman şampiyonluktur. Bu sezonki şampiyonluğun da ayrı bir önemi var. Bu sene şampiyon olduğumuz taktirde 4. yıldızımızı takacağız. O yüzden bu yoğun tempoya hazır olabilmek için iyi dinlendik. Şimdi yeni hocamız Prandelli ve onun tecrübeli ekibiyle beraber yoğun çalışmalara başladık."

Brezilyalı futbolcu, geçen sezonun devre arasında Galatasaray'a hazır geldiğini ancak adaptasyon konusunda sorun yaşadığını anlatarak, "Ancak bakıldığı zaman 22-23 maç oynayan bir Alex Telles var. Fiziğim iyi olduğu ve kendimi iyi hissettiğim zaman yapabileceğim şeyleri ve kapasitemi biliyorum. Şimdi önümüzde çok uzun bir zaman var. Her yönden kendimi geliştirme açısından zaman var. Bunları yaptığım taktirde daha iyi bir Telles'i seyrettirebileceğimi düşünüyorum" diye konuştu.

 

- "Almanya sonuna kadar şampiyonluğu hak etti"

 

Alex Telles, 2014 FIFA Dünya Kupası yarı finalinde ülkesi Brezilya'nın Almanya'ya 7-1 gibi tarihi bir skorla yenilmesinin kendilerini çok üzdüğünü söyledi.

Brezilya'nın bir futbol ülkesi olduğunu vurgulayan Telles, "O yüzden herkesin milli takımdan beklentisi çok yüksekti. Kimse böyle bir skor beklemiyordu ve bu hepimizi inanılmaz derecede üzüntüye boğdu. Dünya Kupası'nda çok önemli takımlar var. Almanya bence sonuna kadar şampiyonluğu hak etti. Tabii ki bir futbol ülkesi olarak kupayı kazanmak isterdik. Ben de Dünya Kupası'nda oynamak isterdim. Her Brezilyalı futbolcunun olduğu gibi en büyük hedefim Dünya Kupası'na gidebilmek" ifadelerini kullandı.

 

- "Melo, Dünya Kupası'nda olmalıydı"

 

Telles, Galatasaray'da forma giyen vatandaşı Felipe Melo'nun geçen sezon gösterdiği performansla Dünya Kupası kadrosuna alınmayı hak ettiğini dile getirerek, "Felipe Melo gidemedi ama bence şu ana kadar Galatasaray'da gösterdiği performansla Dünya Kupası'nda olmayı hak etmişti. Orada olmalıydı ama ne yazık ki olmadı. Kendim için konuşursam bir sonraki kupa için önümüzde 4 sene var. Galatasaray gibi büyük bir camiada oynayarak kendimi daha da geliştirip, bir sonraki Dünya Kupası'nda yer alma şansım olabilir" şeklinde konuştu.

Brezilya'da bir internet sitesinde yapılan ankette taraftarların kendisini 2018 Dünya Kupası kadrosunda görmek istemeleriyle ilgili soru üzerine Telles, şunları söyledi:

"Bu anket ile ile ilgili haberi ailemden aldım ve gerçekten çok mutlu oldum. Sonuçta Brezilyalıların böyle bir ankette benim için oy kullanmaları beni ekstradan mutlu etti. Galatasaray gibi önemli bir camiada önemli işler yapmak ve kendimi Brezilya futboluna kanıtlamak için önümüzde 4 yıl var. Bu süre de daha fazla çalışarak bir sonraki Dünya Kupası'nda yer almak istiyorum."

 

- "Prandelli dünya çapında bir isim"

 

Yeni teknik direktörleri Cesare Prandelli'den övgüyle söz eden Alex Telles "Hocamız için çok fazla bir şey söylemeye gerek yok. Dünya çapında bir isim. Çok üst seviyede bir hoca. Uzun yıllar İtalya Milli Takımı'nı çalıştırarak bunu kanıtladığını düşünüyorum. Çok uzun zamandır beraber değiliz. Ancak bu kısa zamanda bize mentalitesini ve beklentilerini anlatma fırsatı oldu. Bizi cesaretlendiren, motive eden bir hoca. Onunla iyi işler yapabileceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Geçen sezon takımı çalıştıran Roberto Mancini'nin oyunun defansif yönüne ağırlık veren bir teknik direktör olduğunu, kendisinin ise ileriye çıkan bir oyun anlayışına sahip olduğunu belirten Telles, Prandelli ile beraber iki yönünü de geliştirerek güzel işler yapmak istediğini anlattı.

 

- "Galatasaray bana verdiği sözleri tuttu"

 

Alex Telles, ödemeleri geç yapıldığı için Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet ederek takımdan ayrılan Bosna Hersekli futbolcu Izet Hajrovic ile ilgili soruyu şöyle yanıtladı:

"Hajrovic'in kararıyla ilgili yorum yapmam pek doğru olmaz. Onun verdiği karar beni fazla ilgilendirmiyor. Galatasaray, buraya geldiğim ilk günden beri kontratımdaki bütün şartlara uydu. Herhangi bir sıkıntı yok. Şu zamana kadar bütün sözler tutuldu, ödemeler yapıldı. Galatasaray bana çok büyük fırsatlar sundu. Şampiyonlar Ligi'nde oynama fırsatı sundu. O yüzden Galatasaray'ı seçerek çok doğru bir karar aldım."

Bir soru üzerine, Fenerbahçeli Caner Erkin'in iyi bir sol bek olduğunu dile getiren Brezilyalı futbolcu, "Futbol kolektif bir oyun. Geçen sezon ben de Brezilya'nın en iyi sol beki seçildim ama tamamen benim başardığım bir şey değildi. Takımın bana verdiği destekti. Bu sezon da geçen sene Brezilya'da gösterdiğim performansı yansıtıp, takıma destek olup, önemli başarılara imza atmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

 

- "Yabancı sınırlamasının olmaması daha iyi"

 

Alex Telles, Spor Toto Süper Lig'de uygulanan yabancı futbolcu sınırlamasıyla ilgili düşüncelerini de şöyle açıkladı:

"Bu, federasyonun vermiş olduğu bir karar. Herkesin buna saygı duyması gerekiyor. Fikrimi sorarsanız, yabancı sınırlamasının olmaması daha iyi. Daha fazla yabancının gelip oynaması daha iyi. Ama diğer taraftan herkesin hazır olması gerekiyor. Beş kişi oynayıp, 3 kişi yedek kulübesinde bekleyecek. Bütün Türklerin ve yabancıların yüzde 100'nü vermesi gerekiyor. Futbol kolektif bir oyun. Herkesin hazır olup Prandelli'den gelecek görevleri beklemeli."


Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”