Galatasaray'ın Belçika takımlarına galibiyeti yok

Eklenme Tarihi: 25.11.2014 - 14:11

"Cim Bom", Belçikalı rakiplerine karşı oynadığı 5 maçta, 2 kez berabere kaldı, 3 kez de mağlup oldu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarın Anderlecht'e konuk olacak sarı-kırmızılı ekip, Belçika ekiplerine karşı deplasmanda oynadığı 2 maçı da kaybetti Türk ekipleriyle Avrupa kupalarında altıncı kez eşleşen Anderlecht, geride kalan 11 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik alıp, 3 kez de yenildi

İSTANBUL (AA) - MEHMET FATİH DUMAN - UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki beşinci maçında yarın Anderlecht'e konuk olacak Galatasaray'ın Belçika takımlarına karşı galibiyeti yok.

Anderlecht ile yarın oldukça önemli bir müsabaka oynayacak olan sarı-kırmızılı ekibin bu mücadelesi, Belçika temsilcilerine karşı yapacağı altıncı müsabaka olarak kayıtlara geçecek. 

Avrupa kupalarında bugüne kadar 3 kez Belçika temsilcileriyle eşleşen "Cim Bom", bu eşleşmelerin ikisinde Anderlecht'in, birinde ise Club Brugge'ün rakibi oldu. Geride kalan 5 maçta Belçikalı rakiplerine karşı kazanamayan Galatasaray, 3 kez mağlup oldu ve 2 kez de berabere kaldı. Sarı-kırmızılılar, rakipleriyle Belçika'da oynadığı 2 maçı da kaybetti.

 

- İlk rakip 38 yıl önce Anderlecht oldu

Galatasaray'ın Avrupa kupalarında eşleştiği ilk Belçika temsilcisi, 38 yıl önce yine Anderlecht olmuştu.

Sarı-kırmızılılar, Anderlecht ile ilk kez 1976-77 sezonu Kupa Galipleri Kupası ikinci turunda eşleşti. O dönem kadrosunda, Fatih Terim, Müfit Erkasap, Bülent Ünder, Ali Yavaş ve Gökmen Özdenak gibi Galatasaray taraftarlarınca yakından tanınan isimleri bulunduran "Cim Bom", iki maçı da 5-1 kaybederek rakibine elendi.

Bu eşleşmede Gökmen Özdenak, iki maçta da birer gole imza atarak, Galatasaray'ın skora katkı yapan tek ismi olmayı başardı.

Anderlecht ile "Devler Ligi" D Grubu'nda bu sezon ilk maçını oynayan sarı-kırmızılı ekip, Türk Telekom Arena'da 52. dakikada Praet'in golüyle 1-0 geriye düşmesine karşın, 90+1. dakikada Burak Yılmaz'ın kaydettiği golle eşitliği sağlamış ve 1 puanı kurtarmıştı.

Galatasaray'ın Avrupa kupalarında karşılaştığı bir diğer Belçika temsilcisi ise 2002-2003 sezonu Şampiyonlar Ligi grubunda eşleştiği Club Brugge olmuştu. Rakibiyle İstanbul'da oynadığı ilk maçı 0-0 berabere tamamlayan "Cim Bom", deplasmandaki müsabakayı ise 3-1 kaybetmişti.

Belçikalı rakiplerine karşı 3 yenilgi ve 2 beraberlik alan sarı-kırmızılı takım, kalesinde gördüğü 14 gole karşılık sadece 4 gol atabildi.

 

- Anderlecht, Türk takımlarına yabancı değil

Galatasaray'ın rakibi Anderlecht, Avrupa kupalarında Türk ekipleriyle altıncı kez eşleşti ve 11 müsabaka yaptı.

Türk takımlarına karşı çıktığı 11 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik alan Belçika temsilcisi, 3 kez de sahadan mağlup ayrıldı.

Avrupa kupalarında bir Türk takımıyla ilk kez 1965-66 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda karşılaşan Anderlecht, Fenerbahçe ile İstanbul'da 0-0 berabere kaldı, evinde ise 5-1 kazandı ve tur atladı.

Galatasaray'ı 1976-77 sezonu Kupa Galipleri Kupası 2. turunda her iki maçta da 5-1 yenerek saf dışı bırakan Anderlecht, 31 yıl sonra 2007-2008 sezonu Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda bir kez daha Fenerbahçe'nin rakibi oldu. Sarı-lacivertlilere İstanbul'da 1-0, evinde ise 2-0 kaybeden Belçika ekibi, gruplara kalma biletini rakibine kaptırdı. 

Anderlecht, 2009-2010 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Sivasspor'un rakibi oldu. Belçika temsilcisi, ilk maçı evinde 5-0 kazanıp, rövanşı 3-1 kaybetmesine rağmen play-off turuna yükseldi.

Belçika ekibi, 2011-12 sezonu UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Bursaspor ile eşleşti. Bursaspor'u deplasmanda 2-1 yenen Anderlecht, evindeki maçta 2-2 berabere kalarak, gruplarda yer alma biletini kazandı.

Anderlecht, bu sezon Galatasaray'la İstanbul'da oynadığı ilk maçı ise 1-1 berabere tamamladı.

 

Kaynak: