Galatasaray'da sıkıntı futbolcu sayısının fazlalığı

Eklenme Tarihi: 09.06.2014 - 16:53

Yeni sezonda yarışacağı 3 kulvarda da iddialı bir kadro kurmak için çalışmaları sürdüren Galatasaray'da kadroda yaşanan oyuncu şişkinliği teknik heyet ve yönetim kurulunu düşündürüyor Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Ergün: "Başkanımızın transfer politikası, eldekileri çıkartıp, yenilerini almak"

İSTANBUL (AA) - Yeni sezonda yarışacağı 3 kulvarda da iddialı bir kadro kurmak için çalışmaları sürdüren Galatasaray'da kadrodaki futbolcu sayısının fazlalığı teknik heyet ve yönetim kurulunu düşündürüyor.

Spor Toto Süper Lig'i şampiyon Fenerbahçe'nin ardından 2. bitiren ve Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren "Cim Bom", Spor Toto Süper Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda iddialı olacak bir kadronun çalışmaları yürütülüyor. 

Sarı-kırmızılı teknik heyet ve yönetim kurulu üyeleri, bir yandan kadroyu güçlendirmenin hesaplarını yaparken, diğer yandan da kadroda oluşan "şişkinliği" gidermenin peşinde. Galatasaray A Takımı'nda 30'un üzerinde oyuncu bulunurken, bu sayının düşürülmesi planlanıyor.

"Cim Bom"da sözleşmesi sona eren Didier Drogba ve Guilermo Burdisso ile yollar ayrılırken, kaleciler Ufuk Ceylan, Aykut Erçetin ve Ceyhun Gülselam'ın durumları ise henüz netlik kazanmadı.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  "Başkanımızın transfer politikası, eldekileri çıkartıp, yenilerini almak. Kendisi kadroyu azaltmayı düşünüyor. Bütçe konusunda da satışlardan gelecek fonla yeni transferler gerçekleştirilecek" dedi.

 

- Yabancı oyuncu kuralı can sıkıyor

Sarı-kırmızılı kulüpte, ilk olarak yabancı oyuncularla yolların ayrılması planlanıyor.

Kadrosunda Muslera, Chedjou, Telles, Eboue, Melo, Sneijder, Hajrovic, Ontivero, Dany, Amrabat ve Bruma'yı bulunduran Galatasaray'ın, Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu sezon uygulayacağı 5+3 yabancı oyuncu kuralına göre en az 3 yabancı oyuncu ile yollarını ayırması gerekiyor. Ancak savunmaya, kanatlara ve forvet hattına transfer yapmayı planlayan yöneticilerin, daha fazla oyuncuyu göndermesi gerekebilir. 

 

- Genç oyuncular şans bekliyor

Galatasaray'da devre arasında transfer edilen ve alt yapıdan yetişen genç futbolcular da şans bekliyor.

Üç kulvarda mücadele eden sarı-kırmızılılarda İbrahim Coşkun, Emre Can Coşkun, Berk İsmail Ünsal, Oğuzhan Kayar, Umut Gündoğan ve Koray Günter gibi kadro derinliği oluşturan genç futbolcular, yeni sezonda daha fazla forma giymeyi umut ediyor. 


Kaynak: