Galatasaray'da Sabri'nin ümidi azalıyor

Eklenme Tarihi: 13.08.2014 - 16:06

Teknik direktör Cesare Prandelli'nin göreve gelmesinin ardından kadro dışı bırakılan isimlerinden olan Sabri'nin yeniden A takıma dönme ihtimali giderek zayıflıyor Takım kaptanlığını üstlenmesine rağmen yeni sezon planlamasına dahil edilmeyen tecrübeli oyuncuya taraftarların desteği de sonuç vermedi

İSTANBUL (AA) - MEHMET FATİH DUMAN - Galatasaray Futbol Takımı'nın kaptanlığını üstlenmesine rağmen yeni sezon planlamasına dahil edilmeyerek kadro dışı bırakılan isimler içinde yer alan Sabri Sarıoğlu'nun, A takıma dönme ümitleri giderek azalıyor.

Sarı-kırmızılı kulübün kapısından ilk olarak 1999-2000 sezonunda girerek PAF takımı kadrosuna dahil olan ve aradan geçen 15 yılda A takımı kaptanlığına kadar yükselen Sabri Sarıoğlu'nun Galatasaray kariyeri sonlanma noktasına kadar geldi.

Teknik direktörlük görevine Cesare Prandelli'nin getirilmesinin ardından yeni sezon planlamasına dahil edilmeyerek kampa götürülmeyen 10 futbolcu arasında sürpriz bir şekilde kendisine yer bulan tecrübeli futbolcu, çalışmalarına 21 yaş altı takımıyla birlikte devam ederken, bu ekibin dün A takımla yaptığı antrenman maçına da dahil edilmeyerek, kaptanlığını üstlendiği arkadaşlarına karşı dahi oynama fırsatı bulamadı.

 

- Sabri'yi kim kadro dışı bıraktı?

 

Galatasaray taraftarlarının en sevdiği isimlerin başında gelen Sabri Sarıoğlu'nun kadro dışı kalması kararının kim tarafından alındığı hala tartışma konusu.

Cesare Prandelli'nin göreve başlamasıyla birlikte yaptığı ilk uygulamalardan birinin kurbanı olarak A takım kadrosunun dışında kalan Sabri'nin, teknik heyet kararı mı yoksa yönetim kararıyla mı yeni sezon planlamasına dahil edilmediği tam olarak netlik kazanmadı.

İtalyan teknik adamın, göreve başlamasının hemen ardından, iyi tanımadığı Sabri'yi kadroda düşünmemesi eleştiri konusu olurken, kararın yönetim ve teknik heyet tarafından ortak alındığı yönündeki açıklamaları da kafaları karıştırdı.

 

-  Kariyeri başarılarla dolu

 

Galatasaray formasıyla 15 yılı geride bırakan Sabri Sarıoğlu, takımının bir çok başarısında pay sahibi oldu.

Milli takımların tüm yaş kategorilerinde forma giyen, sarı-kırmızılı ekibin A takımında ise 2001-2002 sezonundan itibaren yer bulan oyuncu, 5 lig şampiyonluğu gördü.

Galatasaray formasını 300'ün üzerinde resmi maçta terleten Sabri, 2 Türkiye Kupası ile 3 TFF Süper Kupa şampiyonluğu da yaşadı. Sabri, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2001-2002 ve 2012-2013 sezonlarında çeyrek final oynayan kadronun içinde yer aldı.

Deneyimli futbolcu, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı 3. olarak tamamlayan milli takımdaki başarılı futboluyla da dikkatleri çekmişti.

 

- Taraftarın "Sabri Reis"i

 

Sabri Sarıoğlu, Galatasaray taraftarlarının son dönemde en sevdiği futbolculardan biri olmayı başararak, "Sabri Reis" lakabını aldı.

Zaman zaman ortaya koyduğu inişli çıkışlı performanslara karşın, sahadaki mücadele azmiyle sempati kazanan Sabri'nin kadro dışı bırakılması, taraftarların büyük bölümünde tepkiye neden oldu.

Önemli maçların ardından tribünlerin yeniden sahaya çağırarak "üçlü" çektirmesi bir gelenek haline gelen Sabri'ye, taraftarları verdiği destek de gelinen noktada fayda sağlamadı.


Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”