Futbol: İngiltere Premier Lig

Eklenme Tarihi: 24.08.2014 - 01:42

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Arsenal, Everton ile 2-2 berabere kaldı Leicester City engelini 2-0'la geçen Chelsea, 2'de 2 yaptı

ANKARA (AA) - İngiltere Premier Lig'de 2. hafta mücadelesi bugün oynanan 6 maçla başladı. 

Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Arsenal, deplasmanda Everton ile karşılaştı. Maça hızlı başlayanan Everton, 19. dakikada Coleman'ın kafa golüyle 1-0 öne geçti.

Mücadelenin 44. dakikasında ani gelişen atakta sağ kanattan Lukaku ile rakip kaleye gelen ev sahibi takım, Naismith'in golüyle fakı ikiye çıkardı. İlk yarıda oyunun kontrolünü tamamen elinde tutuna Everton, soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında topla daha fazla oynayan Arsenal, aradığı golü 83. dakikada Ramsey ile buldu. Cazorla'nın arka direğe kestiği topu filelerle buluşturan Ramsey, durumu 2-1 yaptı. Skoru belirleyen gol ise 90. dakikada Arsenalli Giroud'dan geldi. 

Maçı bırakmayan Arsenal, Fransız forvetin kafayla attığı golle skoru 2-2'ye getirdi. Karşılaşma, 2-2 eşitlikle tamamlandı ve takımlar birer puana razı oldu.

- Diego Costa boş geçmedi

Chelsea ise sahasında Leicester City'yi 2-0 mağlup etti. İlk yarısı golsüz eşitlikle sona eren maçın 63. dakikasında Diego Costa sahne aldı.  

Chelsea, ikinci maçını da boş geçmeyen Diego ile 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. Karşılaşmanın 78. dakikasında Hazard'ın şık vuruşuyla bir gol daha bulunan Jose Mourinho'nun öğrencileri, maçı 2-0 kazandı. Chelsea, Leicester City galibiyetiyle 2'de 2 yaptı. 

İngiltere Premier Lig'de bugün oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

Aston Villa-Newcastle United: 0-0

Chelsea-Leicester City: 2-0

Crystal Palace-West Ham United: 1-3

Southampton-West Bromwich: 0-0

Swansea City-Burnley: 1-0

Everton-Arsenal: 2-2

 


Kaynak: