Futbol: 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri

Eklenme Tarihi: 14.10.2015 - 03:05

Türkiye: 1 İzlanda: 0 Milli takım, "en iyi üçüncü" olarak Fransa'daki finallere direkt katılma hakkı elde etti

Stat: Konya Büyükşehir Torku Arena

Hakemler: Gianluca Rocchi, Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (İtalya)

Türkiye: Volkan Babacan, Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, Hakan Balta, Caner Erkin, Selçuk İnan, Ozan Tufan, Volkan Şen (Dk. 75 Umut Bulut), Oğuzhan Özyakup (Dk. 62 Gökhan Töre), Arda Turan, Hakan Çalhanoğlu (Dk. 71 Cenk Tosun)

İzlanda: Kristinsson, Saevarsson, Ragnar Sigurdsson, Skulason, Bjarnason, Gylfi Sigurdsson, Arnason, Gunnarsson, Gudmundsson, Sigthorsson (Dk. 87 Finnbogason), Bödvarsson (Dk. 82 Kjartansson)

Gol: Dk 89 Selçuk İnan (Türkiye)

Kırmızı kart: Dk. 77 Gökhan Töre (Türkiye)

Sarı kartlar: Dk. 22 Gudmundsson (İzlanda), Dk. 85 Cenk Tosun (Türkiye)

 

KONYA (AA) - A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde A Grubu'ndaki 10. ve son maçında sahasında İzlanda'yı Selçuk İnan'ın 89. dakikada attığı golle 1-0 yendi.

Bu sonuçla puanını 18'e yükselten ve Kazakistan'ın da deplasmanda Letonya'yı 1-0 yenmesiyle "en iyi üçüncü" olan milli takım, Fransa'daki finallere direkt katılma hakkını kazandı.

İkinci yarıya kontrollü başlayan milli takım, kontrollü bir futbolu tercih ederken, rakip kalede pozisyon üretmekte zorlandı. Kazakistan'ın Letonya deplasmanında attığı golün haberini aldıktan sonra oyunda risk alan ay-yıldızlılar, 77. dakikada Gökhan Töre'nin kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalmasına rağmen ataklarını sıklaştırdı. Rakibi karşısında aradığı golü 89. dakikada Selçuk İnan'la bulan ve kalan sürede skoru koruyan milliler, sahadan 1-0 galip ayrıldı ve Fransa'daki finallere katılma hakkını elde etti.

İzlanda, ilk yarıya göre ikinci yarının ilk dakikalarında daha etkili olan takım oldu. Dakikalar ilerledikçe etkinliği azalan İzlanda, uzun paslarla gol aradı. Maçın 89. dakikasında Selçuk İnan'ın frikikten kaydettiği gole engel olamayan konuk ekip, sahadan 1-0 yenik ayrıldı.

73. dakikada Saevarsson'un sağdan ortasında, ceza alanında iyi yükselen Sigthorsson'un topa kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

77. dakikada Türkiye sahada 10 kişi kaldı. Gökhan Töre, orta alanda Bödvarsson'a yaptığı sert müdahale sonucu, hakem Gianluca Rocchi tarafından kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

84. dakikada Ozan Tufan'dan aldığı topla ceza alanına giren Arda Turan'ın önünü boşalttıktan sonra topa sert vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti. 

89. dakikada Türkiye, Selçuk İnan'ın golüyle öne geçti. Millilerin bu dakikada kaleyi çaprazdan gören yerden kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Selçuk İnan, meşin yuvarlağa sert vurdu. Top, kaleci Kristinsson'un sağından ağlarla buluştu: 1-0

Kalan dakikalarda skorda bir değişiklik olmadı ve milli takım sahadan 1-0 galip ayrıldı.

 

Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”