Son Dakika Haberler

Cumhurbaşkanı Macron, Carcassone ve Trebes kentlerindeki saldırılarda 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 16 kişinin de yaralandığını açıkladı Paris Savcısı Molins, saldırganla birlikte yaşayan kişinin gözaltına alındığını duyurdu

Anadolu Ajansı haberine göre;
PARİS (AA) - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Carcassonne ve Trebes kentlerinde düzenlenen saldırılarda 3 kişinin yaşamının yitirdiğini, 2'si ağır olmak üzere 16 kişinin de yaralandığını belirtti.

Macron, İçişleri Bakanlığında, Başbakan Edouard Philippe ile düzenlendiği kriz toplantısının ardından, Carcassonne ve Trebes kentlerinde meydan gelen terör saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bunun bir terör saldırısı olduğunu ifade eden Emmanuel Macron, saldırılarda 3 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2'si ağır olmak üzere 16 kişinin yaralandığını kaydetti.

Paris Savcısı François Molins de Carcassonne Mahkemesinde düzenlediği basın toplantısında, saldırıları gerçekleştiren saldırgan ile beraber yaşayan kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Bu saldırıların ülkede terör tehdidin seviyesinin azalmadığını gösterdiğini ifade eden Molins, saldırganın 26 yaşında Fas kökenli Radouane Lakdim'in olduğu bilgisini teyit ederek, saldırıda kullandığı silahı nasıl ve nereden aldığına yönelik soruşturma yürütüldüğünü anlattı.

Savcı Molins, saldırganın 2014'ten bu yana "Fiş S" olarak bilinen ve takip edilen kişiler arasında yer aldığı bilgisini de paylaştı.

Saldırganın 2016 ve 2017'te Fransız istihbaratınca izlendiğini ancak terör saldırısı gerçekleştireceğine dair belirtiye rastlanmadığını kaydeden François Molins, saldırganın 2016'da adi suçlardan dolayı cezaevinde yattığını belirtti.

Fransa İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da Trebes kentinde dün saat 11.00 civarında silahlı bir kişinin Super U isimli süpermarkettekileri rehin aldığı kaydedilmişti.

İçişleri Bakanı Gerard Collomb, yaptığı basın açıklamasında, saldırganın Carcassonne'da yaşayan 26 yaşında Redouane Lakdim olduğunu ve adi suçlardan takip edildiğini belirtmişti.

Collomb, saldırganın ilk olarak Carcassonne'da bir aracı çaldığını, araçtaki 2 kişiden birini öldürdüğünü, diğerini de yaralandığını söylemişti.

Gerard Collomb, saldırganın daha sonra Carcassone'da polislere düzenlediği saldırıda bir polisi ağır yaraladığını, ardından Trebes'teki süpermarkete giderek süpermarkettekileri rehin aldığını ve 2 kişiyi öldürdüğünü bildirmişti.

Terör örgütü DEAŞ, saldırıları üstlendiğini açıklamıştı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English