Son Dakika Haberler

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Saint-Etienne-du-Rouvray'daki kiliseye yapılan ve bir papazın ölümüyle sonuçlanan saldırı sonrasında dini liderlerle görüştü

Anadolu Ajansı haberine göre;
PARİS (AA) - Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, dün Saint-Etienne-du-Rouvray'daki kiliseye yapılan ve bir papazın ölümüyle sonuçlanan saldırı sonrasında farklı dinlerin temsilcileriyle bir araya geldi.

Elysee Sarayı'ndaki görüşme sonrasında Fransa İslam Konseyi (CFCM) Başkanı Dalil Ebubekir basına kısa bir açıklamada bulundu.

İslam dininin tüm öğretilerine ters düşen bu saldırıya ilişkin Fransa'daki tüm Müslümanlar adına olaydan büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Ebubekir, Fransa'daki İslami kurumlarda reform yapılması gerektiğini söyledi.

Ebubekir, Fransa'daki Müslümanların da olup bitenin İslam'la bağdaşmadığı konusunda bilinçlenmesi ve İslam konusundaki eğitim girişimleri konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

CFCM Başkanı, diğer dinlerin temsilcileriyle yaptıkları görüşme sonucunda, tüm dinlerin ibadet yerlerinin daha iyi korunmasını talep ettiklerini sözlerine ekledi.

Dün, Fransa'nın kuzeybatısında yer alan Saint-Etienne-du-Rouvray kentinde sabah ayini sırasında kiliseye giren 2 saldırgan, 3'ü din adamı olmak üzere 5 kişiyi rehin almıştı.

Bir papazı öldüren, bir kişiyi ağır yaralayan 2 terörist, polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

Ölen papazın 84 yaşındaki Jacques Hamel olduğu bildirilmişti. Olayın ardından Saint-Etienne-du-Rouvray kentine giden Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 2 teröristin DAEŞ'le bağlantılı olduğunu dile getirmişti.

Kilisedeki teröristlerden birinin kimliği 19 yaşındaki Adel Kermiche olarak belirlenmiş ve Suriye'de savaşa katılma ihtimali olduğu için yurt dışına çıkış yasağı getirilmiş Kermiche'in daha önce Türkiye tarafından, Fransa'ya iade edildiği ortaya çıkmıştı.

Bu yıl 22 Mayıs'ta hakkında dava açılan Kermiche'nin, dava tamamlanana kadar adli denetim altında tutulması ve elektronik kelepçe ile dolaşmasına karar verilmiş ve zorunlu ev hapsinde tutulmaya başlanmıştı.

Kermiche'in, dünkü saldırıyı da elektronik kelepçeyle gerçekleştirmesinden sonra Fransa kamuoyunda, Suriye'de aşırıcı gruplarla ilgisi olduğu tahmin edilen 13 tutuklunun ve hükümlünün elektronik kelepçeyle denetim altında tutulması tartışılmaya başlandı.

Bunlardan 7'sinin henüz tutuklu olduğu,hüküm giymeyi beklediği ve ev hapsinde tutulduğu, diğer 6'sının da cezası kesinleştikten sonra elektronik gözlem altında tutulduğu kaydedildi.

Fransa'da 1 Mart'tan itibaren yargılanan ya da hükümlü 10 bin 487 kişi elektronik kelepçeyle gözlem altında tutuluyor.










Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English