Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Firari FETÖ'cü savcının "Hristiyan ülke" özlemi

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği suçlamasıyla yargılanan firari eski savcı Mehmet Yüzgeç'in, örgütün şifreli haberleşme ağı ByLock üzerinden başka bir örgüt üyesine, "Hristiyan bir ülkede sıfırdan medeniyet kursan, daha erken yol alırsın." mesajını attığı tespit edildi.

Firari FETÖ’cü savcının “Hristiyan ülke“ özlemi
FETÖ'nün darbe girişiminden sonra yargılanmasına Yargıtay 16. Ceza Dairesince devam edilen ve hakkında kırmızı bülten ile arama kararı bulunan firari savcı Yüzgeç'in ByLock yazışmalarına AA ulaştı.

FETÖ'nün 17-25 Aralık operasyonlarından sonra, örgüt üyeleri arasında gizli haberleşme amacıyla geliştirildiği belirtilen ByLock'u kullananlar arasında bulunan Yüzgeç'in, 2016'nın ilk aylarına kadar program üzerinden iletişime devam ettiği tespit edildi.

Yüzgeç'in bir örgüt üyesine attığı mesajda, FETÖ elebaşının radyoda yapacağı ve içeriğinde gizli talimatlar vereceği değerlendirilen konuşmayı haber verdiği belirlendi.

Mesajda Yüzgeç, "Mehtap Radyo'da 01.00, Bamteli programı. Hocaefendinin çok önemli vaazları var." ifadelerini kullanıyor.

Firari Yüzgeç'in 4 Aralık 2015'teki konuşmaları ise FETÖ'nün nasıl köşeye sıkıştığını ve örgüt mensuplarının Türkiye'den kaçma planları yaptığını ortaya koyuyor.

Mesajlarda "Hristiyan bir ülke" ve "zengin Afrika ülkesi" seçenekler arasında gösteriliyor. 
Yüzgeç'in ByLock yazışmaları şu şekilde:

"Keşke başka bir ülkeye ışınlanabilsek hep birlikte. Hristiyan bir ülkede sıfırdan medeniyet kursan daha erken yol alırsın. Şirketin (FETÖ) tüm kadrosunu bir emirle dışarı çıkarabilseler, oradakilere de ne haliniz varsa görün deseler. Kadroları ve tüm maddi imkanları zengin Afrika ülkesine aktarsan sıfırdan medeniyet kurarsın. Bunu en az 6 ay, 1 yıl önceden söyledim etrafıma. Terk edelim bu ülkeyi, 'Sizin olsun.' diyelim. Geri kalan körleri de Ergenekon ham yapsın da akılları başlarına gelsin ama daha yeni jeton düşüyor bazılarında. Şimdi söylüyorlar, çok geç kalındı."

- Hakkında kırmızı bülten çıkarılmıştı 

FETÖ'nün 17-25 Aralık kumpaslarında görev alan eski savcı Yüzgeç, Haziran 2014'te İstanbul'dan Kahramanmaraş'a atanmış, burada Zaman ve Taraf gazetelerinin kapatılmasını protesto edenlerle adliye önünde elinde Zaman gazetesiyle gösterilere katılmıştı.

HSYK 2. Dairesi tarafından 12 Mayıs 2015'te meslekten ihracına karar verilen Yüzgeç hakkında 17-25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yapmasına ilişkin iddianame hazırlanmış, daha sonra da Yüzgeç'in firar ettiği anlaşılmıştı.

Yargılanmasına Yargıtay 16. Ceza Dairesinde devam edilen firari sanık Yüzgeç hakkında, 27 Kasım 2017'de görülen duruşmada kırmızı bülten çıkarılmasına karar verilmişti.

Yüzgeç'in, ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ile ''silahlı terör örgütüne üye olmak'', ''görevi kötüye kullanma'', ''resmi evrakta sahtecilik'', ''haberleşmenin gizliliğini ihlal'', ''kişiler arasındaki konuşmaların dinlenilmesi ve kayda alınması'', ''özel hayatın gizliliğini ihlal'' ve ''kişi hürriyetinden yoksun kılma'' suçlarından 12,5 yıldan 38 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English