Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Fındıkta verim artışı "örnek bahçeler"le sağlanacak

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz: "Üreticilerimize örnek teşkil eden bu çalışmayla bahçe sayısını artırarak fındıkta verim ve kalitede lider ülkeye yakışır seviyelere ulaşacağız"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ORDU (AA) - Ordu'da fındıkta verim ve kaliteyi artırmak amacıyla başlatılan proje kapsamında oluşturulan örnek bahçelerle verim artışının sağlanması hedefleniyor.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, 2015 yılında başlatılan "Fındık Yetiştiriciliğinde Örnek Fındık Bahçeleri Projesi" kapsamında örnek bahçeler oluşturuldu.

Tüm ilçelerde oluşturulan örnek bahçelerde üreticiler uzman ekipler tarafından eğitilirken, bahçelerin budama, gübreleme ve diğer bakımları ise tekniğine uygun yapılıyor.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, proje kapsamında Altınordu ilçesindeki bir örnek bahçede üreticilerle bir araya geldi.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, fındıkta verim ve kaliteyi artırmak amacıyla uyguladıkları proje faaliyetlerine aralıksız devam ettiklerini söyledi.

Proje kapsamında oluşturdukları 100'ü aşkın örnek bahçelerde üreticilerle bir araya geldikleri dile getiren Yılmaz, "Bu birlikteliğimizde bölge halkı fındık üretimi ve bahçe bakımları konusunda bilgilendiriliyor. Doğru bildikleri yanlışlar kendilerine gösteriliyor. Bu zamana kadar yaptıkları yanlışlardan vazgeçirilmeleri için tüm üreticilerimiz aydınlatılıyor." dedi.

Yılmaz, örnek bahçelerdeki verim ve kalitenin arttığını vurgulayarak, "Örnek bahçelerdeki fındıklarda kalite oranı yüksek. Çotanaklarda boş fındıklar az, tanelerin irilikleri birbirine yakın. Karadeniz Bölgesinde dekarda fındık üretimi 80-90 kilogramlara kadar düşmüştü. Oluşturduğumuz örnek bahçelerde ortalama 80-90 kilogram olan verim 300 kilograma kadar çıktı." diye konuştu.

Örnek bahçelerin sayısını her geçen gün artırdıklarını da işaret eden Yılmaz, "Üreticilerimize örnek teşkil eden bu çalışmayla bahçe sayısını artırarak fındıkta verim ve kalitede lider ülkeye yakışır seviyelere ulaşacağız. Projelerde görev alan tüm personelime ve üreticilerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, fındıkta verim ve kaliteyi artırmak için ellerinden geleni yaptıklarını, aynı hassasiyeti tüm üreticilerden beklediklerini sözlerine ekledi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English