Son Dakika Haberler

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Cörüt: "Üreticilerimiz bu sezon biraz daha sabırlı olsunlar. Ürünlerini hemen pazara indirmesinler" "Bu yıl fındık altın değerinde. Biz fındık fiyatının önümüzdeki 4-5 ay içerisinde en az 15 lira seviyelerine kadar çıkacağını bekliyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ORDU (AA) - Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, Doğu Karadeniz'de geçen mart ayı sonunda etkili olan zirai don nedeniyle bu sezon düşük rekolte oluştuğunu belirterek, serbest piyasada fiyatı artması beklenen fındığın üreticiler tarafından saklanmasını istedi. 

Cörüt, makamında düzenlediği basın toplantısında, 25 Temmuz'dan bu yana fındık hasadının yapıldığını hatırlattı. 

Fındığını erken hasat edenlerin ürünlerini harmanlayıp kurutmaya başladığını, bu işlemleri daha da erken bitirenlerin ürünlerini pazara indirdiğini anlatan  Cörüt, pazara erken indirilen her fındığın, ürünün serbest piyasadaki fiyatını düşüreceğini savundu.

Zirai donun fındık rekoltesini düşürdüğünü, Ordu bölgesinde resmi kurumların yaptığı tespit sonucunda 9 ilçede sıfır rekolte bulunduğunu dile getiren Cörüt, şöyle devam etti:

"Özellikle sahil ve orta kesimde fındık hasat döneminin sonuna gelinmiş durumda ancak bahçesine giren binlerce üretici hayal kırıklığına uğruyor. Çünkü fındık yok denecek kadar az. Hasadını erken bitiren üreticileri de görüyoruz. Bu üreticilerimiz belki ihtiyaçlarından olsa gerek ürünlerini erken pazara indirmiş durumda. Serbest piyasada fındığın kilosu 10 lira. Biz bu fiyatın buralarda kalmayacağını da biliyoruz. Üreticilerimiz bu sezon biraz daha sabırlı olsunlar. Ürünlerini hemen pazara indirmesinler. Fındık pazara ne kadar geç indirilirse fiyatlar da o kadar artacaktır."

- "Bu yıl fındık altın değerinde" 

Fındığın rekoltesinin düşük olması nedeniyle ürünün bu yıl adeta altın değerinde olduğunu ifade eden Cörüt, şunları kaydetti:

"Bu yıl fındık altın değerinde. Biz fındık fiyatının önümüzdeki 4-5 ay içerisinde en az 15 lira seviyelerine kadar çıkacağını bekliyoruz. Hatta bazı üreticilerimizin beklentisi 20 lira. Bu nedenle fındık altın gibi önemli oldu bu sezon. Üreticilerimiz nasıl altınlarını yastık altında saklıyorsa fındıklarını da evlerinin bir odasını boşaltıp orada saklasın. Kesinlikle ürünlerini emanete vermesin. Fındıklarını erken satmasın. En azından ocak ayına kadar ürünlerini bekletsin. Çünkü piyasada fındık hiç yok."

Cörüt, üreticileri hırsızlara karşı da uyararak, bütün üreticilerin ürünlerini güvenli yerlerde saklamalarını istedi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English