Son Dakika Haberler

Abbas: "Filistinli mülteciler ana vatanları Filistin'e kesin dönüş sağlanıncaya kadar Lübnan'da misafirdir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
BEYRUT (AA) - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Lübnan'daki Filistinli mültecilerin ana vatanlarına dönene kadar bu ülkede misafir olduğunu söyledi.

Resmi ziyaret kapsamında Lübnan'ın başkenti Beyrut'a gelen Filistin Devlet Başkanı Abbas, Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Mişel Avn tarafından resmi törenle karşılandı.

İkili daha sonra basına kapalı görüşmeye geçti. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Filistin Devlet Başkanı Abbas, Arap ülkelerinin sınır güvenliğinin korunması dahil bir çok konuda verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Filistinli mültecileri ağırladığı için Lübnan'a teşekkür eden Abbas, "Filistinli mülteciler ana vatanları Filistin'e kesin dönüş sağlanıncaya kadar Lübnan'da misafirdir." dedi.

"İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırganlığına" vurgu yapan Abbas, "İsrail, topraklarımızı işgal etme ve insanlarımızı büyük hapishanelerinde tutma konusunda ısrar ediyor ki bunu kabul etmiyoruz. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararlarını uygulatmak için siyasi ve diplomatik çalışmalarımıza devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ise Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın, ülkedeki Filistin mülteci kamplarının güvenliğinin sağlanması ve istikrarın korunmasında önemli bir rolü olduğunu ve bu kampların Filistinlilerin acılarının istismar edildiği yerlere dönüşmesini engellediğini vurguladı.

Ürdün'de gelecek ay düzenlenecek Arap Birliği zirvesine de değinen Avn, "Arap Birliği'nin, karşı karşıya kalınan krizlerin dayanışma ile çözme rolünü canlandırmak amacıyla zirveye bütün liderlerin davet edildiğinin" altını çizerek, "Bazı Arap ülkelerinde akan kanı durdurmak ve krizlere karşı siyasi çözüm bulmak acil hale geldi." diye konuştu.

Lübnan'da resmi rakamlara göre 450 bin civarında Filistinli mülteci yaşıyor. Mültecilerin büyük kısmı ise ülke geneline dağılmış, altyapı ve sosyal imkanlarının çok kısıtlı olduğu 12 kampta yaşıyor.

Yaklaşık 100 bin civarında Filistinli mültecinin yaşadığı Lübnan'daki Ayn el-Helva mülteci kampında Filistinli fraksiyonlar arasında zaman zaman silahlı çatışmalar yaşanıyor.

Lübnan'daki "Şahitler Birliği" isimli çoğunluğunu Filistinlilerin oluşturduğu bir kuruluş bugün yaptığı açıklamada, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ı, "Lübnanlı yetkililerle ülkedeki Filistinlilerin sosyal ve sivil hakları konusunu ele almaya ve Filistinli mültecilerin bulunduğu kampları ziyaret ederek sorunlarını ve taleplerini dinlemeye" çağırmıştı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın 3 gün sürmesi planlanan Lübnan ziyaretinde yarın, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ve Başbakan Saad Hariri ile ayrı ayrı görüşmesi bekleniyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English