Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Filistin'de "siyasi bölünmüşlüğü" bitirme çabaları

-Fetih heyeti, Mısır'daki diyalog görüşmelerine katılmak üzere Filistin'den ayrıldı -Hamas heyeti Gazze sınırındaki Refah Sınırından Kahire'ye geçerken, heyete Batı Şeria'dan katılacak olan Hamaslı diğer yetkililere çıkış izni verilmedi

Anadolu Ajansı haberine göre;
RAMALLAH (AA) - Hamas ve Fetih heyetlerinin, Mısır'ın başkenti Kahire'deki diyalog görüşmelerine katılmak üzere Filistin'den ayrıldığı bildirildi.

Fetih Hareketinin Basın Komitesi Başkanı Munir el-Cagub, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır'daki görüşmelere katılacak Fetih heyetinin, Kerame Sınır Kapısından Ürdün'e, oradan da Kahire'ye geçmek üzere bölgeden ayrıldığını söyledi.

Cagub, Fetih Hareketi Merkez Komitesi Üyesi Azzam el-Ahmed başkanlığındaki heyetin, yarın Mısır İstihbarat Birimi gözetiminde başlayacak müzakerelere katılacağını hatırlattı.

Bu arada Gazze'deki Sınır İdaresine bağlı güvenlik kaynakları da Gazze'deki Hamas heyetinin, Refah Sınır Kapısından Kahire'ye geçtiğini duyurdu.

Heyette, Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Es-Sinvar, yardımcısı Halil El-Hayye ve Siyasi Büro üyesi Salah el-Berdevil'in yer aldığı belirtildi.

-İsrail'den Hamas heyetine Batı Şeria'dan çıkış engeli

Öte yandan İsrail'in, Mısır'daki diyalog görüşmelerine katılacak Batı Şeria'daki Hamas heyetine bölgeden çıkış izni vermediği bildirildi.

Batı Şeria'daki Hamas yöneticilerinden Hasan Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahire'deki Hamas heyetine katılmak üzere yola çıkan Batı Şeria'daki 3 Hamas yöneticisinin İsrail engeliyle karşılaştığını söyledi.

Mısır'ın arabuluculuk çabalarına rağmen İsrail'in, Kahire'deki diyalog görüşmelerine katılacak Hamas yöneticilerinin Batı Şeria'dan ayrılmasına izin vermediğini belirten Yusuf, söz konusu isimleri "güvenlik" gerekçesiyle açıklayamadığını dile getirdi.

Heyete, Filistin dışından Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk ile bazı yetkililerin katılması bekleniyor.

Fetih ile Hamas, Mısır tarafının geçen hafta yaptığı Kahire'de toplanılması yönündeki çağrısına olumlu yanıt vermişti.

Heyetlerin, "Filistin hükümetinin görevi teslim alma ve diyalog" sürecini görüşmek üzere yarın Mısır gözetiminde biraraya gelmesi bekleniyor.

Mısır İstihbarat Biriminden Tümgeneral Hemmam Ebu Zeyd ile Tümgeneral Samih Kamil başkanlığındaki heyet, Filistin hükümetinin görevi teslim alma sürecini incelemek üzere geçen hafta, Gazze Şeridi'ni ziyaret etmişti.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English