Son Dakika Haberler

Filistin'deki ilk Türk restoranı "Zürna" Ramallah'ta açıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;
RAMALLAH (AA) - Filistin'deki ilk Türk restoranı "Zürna" Batı Şeria'nın Ramallah kentinde törenle açıldı.

Restoranın açılış törenine Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Gürcan Türkoğlu, Fetih Hareketi Merkez Konsey Üyesi Cibril Rucub, Filistin'de yaşayan Türkler ve çok sayıda Filistinli katıldı.

Açılışında Filistin folkloründen gösteriler sunulan restoranın üç aşçısı Türk, diğer çalışanlar ise Filistinli. İstanbul boğazından görüntülerin sergilendiği LCD ekranların yer aldığı restoranda, Türk mutfağından lahmacun, kebap ve tatlı çeşitleri Filistinlilerin beğenisine sunuluyor.

AA muhabirine açıklama yapan Büyükelçi Türkoğlu, "Filistin'de ilk defa bir Türk lokantası açılmış oldu bugün. Bildiğiniz üzere Filistin'de Türkiye'ye çok özel bir muhabbet var. Türk malları kullanılıyor, Türkiye'ye seyahat ediliyor, Türkçe öğreniliyor, Türk dizileri izleniliyor, her bakımda Türkiye'ye büyük bir ilgi var. Tabii mutfak kültürü de bunun bir parçası oldu şimdi. Filistin'de açılan Türk restoranıyla bu bağlamda da bir bağ kurulmuş oluyor." şeklinde konuştu.

Yaklaşık 30 çalışanıyla, büyük bir alan üzerinde inşa edilen ve yaklaşık 1 milyon dolara mal olan Zürna restoranın sahibi İslam Hicazi, Türk kültür, medeniyet, tarih ve yemeklerinin hayranı olduğunu belirterek, "Öncelikle, Türk mutfağının dünyanın en lezzetli mutfağı olduğunu kabul etmemiz gerekir. Orta Doğu mutfağına yakın tatlar sunar. Ramallah'ta ilk defa açtığımız bu Türk restoranı inşallah hakettiği rağbeti görür. Filistin halkının Türkiye'ye ve Türk mutfağına özel ilgisi var." dedi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da böyle bir projenin tamamlama süreçlerinin çok zor olduğunu ifade eden Hicazi, "Bildiğiniz gibi İsrail işgali altında yaşıyoruz. Bize birçok zorluk çıkardılar. Ancak Filistin makamlarının desteğiyle projemizi tamamlamayı başardık." ifadelerini kullandı.

Ramallah'ta, Filistin'de olmak kendileri için özel bir anlam taşıdığını söyleyen restoranın şefi Kenan Yılmaz, "Türk mutfağından bazı lezzetleri Filistinli kardeşlerimize sunmanın heyecanını yaşıyoruz. Türk yemeklerinden, Adana, Urfa ve diğer kebaplarımız ile kuzu şiş, mercimek çorbası, tavuk çorbası ve tatlı çeşitlerimiz var. Lahmacun ile kaşarlı, kuşbaşılı pidelerimiz, yaprak dönerimiz, testi kebabımız olacak." diye konuştu.

Filistin mutfağını da görme fırsatı olduğunu söyleyen Yılmaz, Filistinlilere Türk mutfağından özel lezzetler sunacaklarını söylediğini belirterek, "Biz Filistinlileri, onlar bizi seviyor." ifadelerini kullandı.

Restoranın müşterilerinden Filistinli Macide Hızır ise şunları kaydetti:

"Bir Türk restoranının burada açılmasından çok memnunuz. Yemekleri çok güzel. Tatlıları çok güzel. Hepsi birbirinden lezzetli tatlar. Biz Türkiye'yi çok seviyoruz. Türkiye'nin tarihine, kültürüne, düzenine, yemeğine hayranım. Şimdi Ramallah'ta bize Türk yemekleri sunan bu restoranın açılmış olması bizi çok sevindirdi."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English