Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

FETÖ'nün sözde "Pasinler ilçe ablası" hakim karşısına çıktı

Erzurum'da, FETÖ/PDY'nin sözde "Pasinler ilçe ablası" olduğu ve ByLock kullandığı iddia edilen Aynur Altay'ın yargılanmasına başlandı

Anadolu Ajansı haberine göre;
ERZURUM (AA) - Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) sözde "Pasinler ilçe ablası" olduğu ve ByLock kullandığı iddia edilen Aynur Altay'ın yargılanmasına başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Aynur Altay, avukatı Harun Işık ile tanık H.G. katıldı.

Kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin okunmasının ardından savunma yapan Altay, hayatında eline silah almadığını, hatta görmediğini öne sürerek, "silahlı terör örgütü yöneticiliği ve kuruculuğu" ile yargılandığını söyledi.

"ByLock" kullandığına yönelik tespiti kabul etmediğini belirten Altay, "Ben böyle bir program indirmedim ve kullanmadım. Hakkımda beyanda bulunan H.G'nin beyanlarını kabul etmiyorum. Üniversite hazırlık öğrencilerine ders verdiğim için bir ders takibi yapmış olduğum doğrudur ancak bunun örgütsel bir faaliyet olduğu iddiası kesinlikle gerçek dışıdır." dedi.

Altay, yapı itibariyle bir şeyler talep edebilen biri olmadığını ileri sürerek, şöyle devam etti:

"Aşkale Sümbül Derneği üyesi olduğum doğrudur ancak bu üyeliğim tamamen kağıt üzerinde bir üyeliktir. Derneğin herhangi bir faaliyetinde rol almışlığım yoktur. Okulu bitirdikten sonra Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile atanamadığım için Eğitim Metotları Dershanesinde çalışmıştım. Ayrıca iddianamenin sonunda hep Aşkale'deki faaliyetlerimden bahsedilmişken Pasinler ablası olduğum ve bu şekilde örgüt yöneticisi olduğum iddia edilmektedir. Bu durum hem çelişkili hem de bir alt yapısı olmayan bir tespittir. Eşim İbrahim Altay Ağustos 2016 itibariyle bizleri bırakıp gitmiştir. Şu an kendisinden hiçbir şekilde haberimiz yoktur."

Tanık H.G. ise ifadesinde, "Aşkale'de çalışmaya başladıktan sonra sanığı tanıdım. Sanıktan ziyade daha çok eşiyle ilgili bildiklerimi anlattım. Sanığın 'serrehber' olduğuna ilişkin bilgim ise bizlerden çok daha deneyimli olmasına binaen bize söylenilen bir şeydi. Ben bunun örgütsel anlamda bir tabir olarak kullanılıp kullanılmadığını bilmiyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, Altay'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Aynur Altay'ın örgütle bağlantıları bulunan Aşkale Sümbül Derneği üyesi olduğu, Özel Pasinler Kardelen Ortaokulu ve Özel Ferhat Eğitim Metodları Dershanesinde öğretmenlik yaptığı anlatılıyor.

Kolluk güçlerince FETÖ/PDY'nin Aşkale ilçesi örgüt yapılanması şeması tanzim edildiğinde, sanığın örgütün sözde "Pasinler ilçesi ablası" sıfatıyla örgüt yöneticisi olduğunun anlaşıldığı aktarılan iddianamede, sanığın ByLock kullanıcısı olduğu ve Bank Asya'da hesabının bulunduğu kaydediliyor.

İddianamede, aynı örgütle bağlantılı olduğu gerekçesiyle hakkında başka bir soruşturma yürütülen H.G'nin söz konusu soruşturmada "şüpheli" sıfatıyla alınan ifadesinde "Dershanede görev yaparken Aşkale'de örgütün en üst sorumlusu olarak İbrahim Altay isimli kişiyi tanırım ve biliyorum. Dershanede İbrahim'in eşi Aynur Altay isminde bir öğretmen vardı. Dershane öğretmenleri içinde en yetkiliydi ve öğrencilerden de sorumluydu. Ona 'serrehber' diyorlardı." dediği aktarılıyor.

Tanık G.Ü'nün de sanığın kendisinden deri toplamasını ve maaşından da örgüte yardım amaçlı para istediğini söylediği belirtiliyor.

Aynur Altay'ın ise ifadesinde, ByLock programını çocuklarının internetten yanlışlıkla indirmiş olabileceğini ve "ilçe imamı" olarak suçlanan eşinin firari olduğunu ve neden firari olduğunu bilmediği kaydediliyor.

Sanık Altay'ın "silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English