Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Nurettin Oruç ve Hakan Çiçek'in aynı günlerde ABD'de olduğu belirlendi

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Akıncı Üssü civarında yakalanan "örgütün sivil imamları" Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Nurettin Oruç ve Hakan Çiçek'in Ocak, Mart ve Haziran 2016'da, aynı günlerde ABD'de olduklarını belirledi.

Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Nurettin Oruç ve Hakan Çiçek’in aynı günlerde ABD’de olduğu belirlendi
 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Akıncı Üssü civarında yakalanan "örgütün sivil imamları" Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Nurettin Oruç ve Hakan Çiçek'in ocak, mart ve haziranda, aynı günlerde ABD'de olduklarını belirledi.

Başsavcılık, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "darbe mesajı" olarak değerlendirilen haki cübbeyle vaaz verdiği görüntülerin yayınlandığı 21 Mart'ta, Öksüz, Batmaz, Oruç ve Çiçek'in de darbe toplantısı için ABD'de olduklarını tespit etti.

Başsavcılık kaynaklarının verdiği bilgiye göre, darbeye teşebbüs eylemi nedeniyle Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli ile ilgili soruşturma kapsamında, FETÖ'nün "Hava Kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz, 12 Aralık 2015 ve 16 Haziran 2016'da 34 SIR 49 plakalı aracıyla 12 defa Ankara'ya geldi.

Öksüz'ün yurt dışı seyahatleri ile ilgili detaylı analiz yapan Başsavcılık, şüphelinin 34 SIR 49 plakalı aracıyla geldiği Ankara'da bazı toplantılar yaptığını ve bu toplantılardan hemen sonra 1-4 Ocak, 17-21 Mart ve 20-24 Haziran'da ABD'de bulunduğu bilgisine ulaştı.

Başsavcılık, Öksüz ile aynı tarihlerde ABD'ye giden FETÖ'nün "sivil imamları" Batmaz, Oruç ve Çiçek'in de ABD'de değerlendirme toplantılarına katıldıklarını belirledi.

FETÖ'nün 5 "sivil imamı" hakkında hazırlanan yurt dışı giriş çıkış analizi raporlarına göre, Öksüz, Batmaz, Oruç ve Çiçek'in darbe toplantısının yapıldığı değerlendirilen 1- 4 Ocak, 17-21 Mart ve 20-24 Haziran'da ABD'de bulundukları ve şüphelilerin bu seyahatlerde farklı tarihlerde giriş çıkış yaparak tedbir uyguladıkları tespit edildi.

Şüphelilerden Oruç'un yurt dışı seyahatlerinde genellikle Ankara Esenboğa Havalimanı'nı kullanarak Almanya aktarmalı ABD'ye gittiği bilgisine ulaşan Başsavcılık, Hava Kuvvetleri Komutanlığı personelinin yurt dışına gidiş gelişleri için de analiz rapor çalışmalarına başladı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English