Son Dakika Haberler

FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik, aralarında "fuatavni" twitter hesabının kurucusu olduğu tespit edilen Said Sefa'nın da bulunduğu 29 sanıklı davanın duruşması yarına ertelendi

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin, aralarında "fuatavni" hesabının kurucusu olduğu tespit edilen Said Sefa'nın da bulunduğu 29 sanık hakkında açılan davanın duruşması yarına ertelendi.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada savunma yapan, kapatılan Zaman gazetesi muhabiri Bayram Kaya, ekonomi alanında haberler yazdığını, daha sonra ise emniyet muhabirliği yaptığını söyledi.

Yazdığı kitaplar hakkında bilgi veren Kaya, "Tanık ifadelerine dayandırarak 28 Şubat süreci hakkında kitap yazdım. Kamuoyuna yansıyan 17 Aralık operasyonuyla ilgili de yazdığım şeyler oldu. Bütün kitaplarımda kaynak gösterdim ve hiçbir istihbarat raporuna dayandırarak bilgi vermedim. Hrant Dink cinayetiyle ilgili yazdığım kitabımı da cinayetten 6 yıl sonra kaleme aldım. Dink cinayetiyle ilgili yazdıklarım, o güne ait bilgilerin unutulmamasına dairdir." ifadelerini kullandı.

Kaya, iddianamedeki suçlamaları reddederek, yazdığı tweetlerin medyada yer alan haberler olduğunu öne sürdü.

Tutuklandığı süreye kadar sarı basın kartı sahibi olduğunu iddia eden Kaya, "Benim gidecek bir ülkem yoktur. Bazı gazete yöneticileri gibi de tazminat alarak yurt dışına kaçmadım. Ben terörist değilim, suça bulaşmış kimler varsa hukuk içinde cezalarını çekmelidir. Bank Asya'daki hesabım maaş hesabıdır. ByLock da kullanmadım." diye konuştu.

-"Tweetim dolayısıyla 'fuatavni'yle iltisaklı gösterildim"

Söz alan tutuklu sanıklardan Bünyamin Köseli de hakkındaki suçlamaları reddetti.

Köseli, "fuatavni" twitter hesabını takip etmediğini öne sürerek, "İddianamede, attığım bir tweet dolayısıyla fuatavni'yle iltisaklı gösterilmişim. Ben, 'fuatavni' hesabını takip etmiyorum, takip etmeyi dahi gerek görmedim. Propaganda amacım olsaydı bu hesabı takip ederdim. Said Sefa isimli şahsı Twitter'dan tanıyorum ve iki tweetini paylaşmışım. Bu şahısla herhangi bir irtibatım yoktur. Tahliyemi talep ediyorum." şeklinde konuştu.

Tutuklu sanıklar Cemal Azmi Kalyoncu ve Cihan Acar da haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, tahliye talebinde bulundu.

Duruşma, tutuklu sanıkların savunmalarının tamamlanması için yarına ertelendi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English