Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

FETÖ'nün 'askeri mahrem yapılanması'na büyük darbe

Ülke genelinde FETÖ'nün "askeri mahrem yapılanması"na yönelik 1 Ocak'tan bu yana düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 3 bin 293 şüpheliden 717'si tutuklandı.

FETÖ’nün ’askeri mahrem yapılanması’na büyük darbe
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "askeri mahrem yapılanması"na yönelik 1 Ocak'tan bu yana düzenlenen operasyonlarda 3 bin 293 kişi gözaltına alındı, bunlardan 717'si tutuklandı.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sonrası güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla çöküş sürecine giren FETÖ'nün TSK içindeki "mahrem yapılanması"nda yer alan muvazzaf askerler, titizlikle yürütülen soruşturmalarla tek tek belirleniyor.

Bu yılın 5,5 ayında düzenlenen operasyonlarla örgütün TSK'daki yapılanmasına büyük darbe vuruldu.

Ülke genelinde örgütün "askeri mahrem yapılanması"nda yer aldıkları belirlenen 3 bin 293 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 717'si tutuklandı. Birçok şehirde yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan çok sayıda şüphelinin işlemleri ise sürüyor.

Öte yandan, yurt genelinde çok sayıda muvazzaf asker hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Güvenlik güçleri, bu kişilerin yakalanması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

15 Nisan'dan sonra artış
FETÖ'nün "askeri mahrem yapılanması"na yönelik son haftalarda düzenlenen operasyon ve gözaltı sayılarında önemli artış yaşandı.

Ülke genelinde bu yıl 1 Ocak ile 15 Nisan arasında Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bayburt, Bolu, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırşehir, Konya, Muğla, Niğde, Samsun ve Zonguldak'ta düzenlenen operasyonlarda 2 bin 160 muvazzaf asker gözaltına alınırken, 15 Nisan'dan sonraki dönemde bu rakam bin 133'e yükseldi.

Yılın ilk 4,5 aylık döneminde 550 muvazzaf asker tutuklanırken, 15 Nisan'dan bu yana tutuklu sayısı 167 olarak gerçekleşti.

Öne çıkan operasyonlar
FETÖ'nün "askeri mahrem yapılanması"na yönelik son bir ayda düzenlenen önemli operasyonlardan bazıları şöyle:

- İzmir merkezli 24 ilde 12 Nisan'da FETÖ'nün TSK'daki kripto yapılanmasına yönelik operasyonda, aralarında muvazzaf subayların bulunduğu 48 kişi yakalandı. Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli bir şüphelinin evinde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e ait "yenilenme gayreti" adlı CD'ler ele geçirilmesi dikkati çekti.

- Konya merkezli 34 ilde 16 Nisan'da FETÖ'nün TSK'daki kripto yapılanmasına yönelik başlatılan operasyonda haklarında yakalama kararı verilen 77 muvazzaf askerden 55'i gözaltına alındı.

- Kocaeli merkezli İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Yalova, Trabzon, Bursa, Balıkesir, Sivas, Antalya, Adana ve Elazığ'da 17 Nisan'da örgütün TSK yapılanmasına yönelik başlatılan eş zamanlı operasyonda 39 kişi yakalandı.

- İstanbul'da 18 Nisan'da FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri yapılanmasına yönelik soruşturmada, muvazzaf askerlerin de aralarında bulunduğu 18 şüpheli yakalanırken, savcılık cep telefonlarına indirilen "2048 Fun and Relaxing Puzzle Game" oyunu görünümlü yeni kriptografik haberleşme programı tespit etti.

- Erzurum'da 23 Nisan'da 9 il ile birlikte eş zamanlı düzenlenen operasyonda, örgütün "askeri mahrem yapılanması"nda bulundukları ve deşifre olmamak için telefonda "sabit hat" üzerinden görüştükleri iddia edilen 20 subay ve astsubay yakalandı. Şüphelilerden 9. Kolordu Komutanlığında görevli üsteğmen R.T'nin, darbe teşebbüsünün ardından gizlenmeyi başararak örgütünün faaliyetlerini koordine ettiği belirtildi.

- Mardin merkezli 23 ilde 2 Mayıs'ta FETÖ'nün "askeri mahrem yapılanması"na yönelik operasyonda 37 muvazzaf astsubay ve uzman jandarma gözaltına alındı. Şüphelilerden 9'u tutuklandı, 28'i ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

- İzmir'de 10 Mayıs'ta FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasına yönelik operasyonda haklarında yakalama kararı verilen, aralarında açığa alınan muvazzaf askerlerin de bulunduğu 96 kişiden 87'si gözaltına alındı.

- İstanbul'da 11 Mayıs'ta FETÖ'nün TSK'daki yapılanmasına yönelik operasyonda 211'i muvazzaf 300 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince İstanbul merkezli 52 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 200 kişi yakalandı.

- Ankara'da 14 Mayıs'ta FETÖ ile irtibatları tespit edilen 25'i muvazzaf 72 albay hakkında gözaltı kararı verildi. 15 ilde devam eden operasyonda şüphelilerden 65'i gözaltına alındı.

- Başkentte 15 Mayıs'ta FETÖ'nün Deniz Kuvvetlerindeki yapılanmasına yönelik operasyonda 31'i muvazzaf 34 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, şüphelilerden 19'u yakalandı.

- Ankara'da 17 Mayıs'ta FETÖ ile irtibatları tespit edilen, Hava Kuvvetleri Komutanlığından tamamı açığa alınan ve ihraç edilenlerden biri tuğgeneral, 5'i albay 101 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 37'si gözaltına alındı.

- Bursa merkezli 9 ilde 17 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda, terör örgütünün askeri mahrem yapılanmasında olduğu tespit edilen 12 kişi yakalandı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English