Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

FETÖ kamu personelinin bilgilerini dosyalamış

Konya'da, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 195'i tutuklu 486 sanığın yargılanmasına devam edildi Tanıklardan S.Ş, geçmişte, cezaevi bölge imamlığı yapan tutuklu sanık İsmail O’ya, cezaevi personelinin örgüte yakınlığı, sigara ve alkol kullanımı ile yaşam tarzı gibi konularda bilgiler aktardığını, sanığın da bunları bilgisayar ortamında dosyaladığını söyledi 37 tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi

Anadolu Ajansı haberine göre;
KONYA (AA) - Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 195'i tutuklu 486 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince, merkez Meram ilçesinde özel olarak hazırlanan Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen duruşmaya bazı sanıklar, yakınları, avukatları ve tanıklar katıldı.

Tanıklardan S.Ş, Karaman'da infaz koruma memuru olarak çalıştığını, orada örgüt tarafından düzenlenen sohbet toplantılarına katıldığını söyledi.

2011 yılı sonlarında kod adı "Enes" olan tutuklu sanık İsmail O. ile tanıştırıldığını anlatan S.Ş, “2013 yılı mayıs ayına kadar ismini ‘Enes' sandığım bu kişiyle görüştük. Kendisi Konya'daydı ve cezaevi bölge imamlığı görevini yapıyordu. Ben de kendisine Karaman'daki cezaevi personeline ilişkin bilgi veriyordum. Yani personelin örgüte yakınlığı, alkol alıp almadığı, sigara kullanıp kullanmadığı, yaşam tarzı gibi konularda bildiklerimi aktarıyordum. İsmail O. da bu bilgileri bilgisayarına kaydediyordu. İsmail O'nun bilgisayarında, Konya, Karaman, Niğde, Seydişehir ve diğer bazı bölgelerde çalışan adliye ve cezaevi memurlarına ilişkin bilgi dosyaları görmüştüm.” diye konuştu.

Halil U. ve Mehmet S'nin de adliye ve cezaevlerinde çalışan kamu personeline ilişkin İsmail O'ya bilgi aktardığını belirten S.Ş, “2013 yılı mayıs ayından sonra İsmail O. cezaevi bölge imamlığı görevinden ayrıldı. Onun yerine de adını ‘Ekrem' olarak bildiğim bir kişi bu görevi yapmaya başladı.” ifadelerini kullandı.

FETÖ'nün kamuya nasıl sızdığına bizzat şahit olduğunu dile getiren S.Ş, şöyle devam etti:

“Kod adı ‘Mahmut' olan gerçek isminin İsa Y. olduğunu sonradan öğrendiğim şahıs, adliyelere yerleştirilmek üzere zabıt katibi hazırlıyordu. Sonrasında da bu kişilerin yerleştirilmesine yardımcı oluyordu. Zabıt katibi listelerinin İsa Y. tarafından hazırlandığını bana cezaevi personeline sohbet hocalığı yapan Oğuzhan E. isimli kişi söylemişti. Mehmet S, Halil U. ve Emre Ç'nin adliyeye bu şekilde yerleştirildiğini biliyorum.”

- "Bağışların akıbetinin ne olduğunu bilmiyorum"

Tanıklardan S.K. de 2013-2014 yılarında Kimse Yok Mu Derneğinde halkla ilişkiler görevlisi olarak çalıştığını, bu dönemde şahit olduklarını samimiyetle anlattığını ifade etti.

Dernekte müdürlük yapan sanık Hasan A'nın telkiniyle sohbetlere gidip gelmeye başladığını bir defa da sohbet hocalığı yaptığını aktaran S.K, “Konuşmacı olduğum bu sohbette Zaman gazetesinde kola reklamlarına yer verilmesini eleştirdiğim için örgütten bir şahıs beni uyardı ve artık sohbetlere katılmamam gerektiğini söyledi.” şeklinde konuştu.

Derneğe usulsüz bir şekilde bağış kabul edildiğine de şahit olduğunu anlatan S.K, şunları kaydetti:

"Kimse Yok Mu Derneğinde bazı bağışlar makbuzsuz şekilde alınırdı. Bu bağışların sonradan FETÖ yapılanması için gayriresmi bir şekilde kullanıldığını anladım. Bir kere Meram Tıp Fakültesinde tedavi gören 80 yaşında kanser hastası bir kadından makbuzsuz şekilde 400 bin lira aldılar. Daha sonra kadının oğlu beni birçok kez arayarak ‘Annem bu bağışı Afrika'da su kuyusu yapılması için yapmıştı. Makbuzumuz nerede' diye sordu. Ancak bu bağış için makbuz düzenlenmediğini biliyorum. Bu bağışların akıbetinin ne olduğunu bilmiyorum."

Mahkeme heyeti, tanık beyanlarının ardından 37 sanığın yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyesini kararlaştırarak, duruşmayı 20 Şubat'a erteledi.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English