Son Dakika Haberler

Fenerbahçeli yöneticilerden Galatasaray'a tepki

Eklenme Tarihi: 20.06.2014 - 01:53

Yönetim kurulu üyesi Zülfikari: "Yöneticilerin daha basiretli hareket etmesi lazım. Camiayı temsil ediyorlar" "Alnımızın akıyla bu şampiyonluğu aldık" Kosif: "19 Haziran'ın Galatasaray camiası için kara leke olarak yazıldığını düşünüyorum"

İSTANBUL (AA) - Fenerbahçeli yöneticiler İskender Zülfikari ve Mehmet Selim Kosif, Beko Basketbol Ligi'nde play-off final serisinin 7. maçına çıkmama kararı alan Galatasaray'a tepki gösterdi.

Ülker Sports Arena'da oynanması gereken ancak sarı-kırmızılı takımın sahaya çıkmaması nedeniyle tatil edilen karşılaşmanın ardından FB TV'ye açıklamada bulunan yönetim kurulu üyesi İsfendiyar Zülfikari, yöneticilerin camiaları temsil ettiğini ve daha basiretli hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

Yaşananların son derece üzücü olduğunu vurgulayan Zülfikari, "Avrupa'da veya Türkiye'de benzer bir olay duymadım. Yöneticilerin daha basiretli hareket etmesi lazım, camiayı temsil ediyorlar" dedi.

Bu şekilde alınan kararların maddi zarar da getirdiğine dikkati çeken sarı-lacivertli kulübün yöneticisi, "Avrupa'dan men cezası alabiliyorlar. Daha düzgün yöneticilerin, daha basiretli kararlar vermesi gerekiyor. Türkiye'ye de iyi yansıması olmayacaktır, Avrupa da düzgün bakmayacaktır. İki güzide kulüp oynayacaktı. Sanıyorum Fenerbahçe ağır bastığı için Galatasaraylı yöneticiler gelmediler" diye konuştu.

Şampiyon olduklarını ve bundan dolayı büyük sevinç yaşadıklarını belirten İsfendiyar Zülfikari, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Emeği geçen herkesi çok teşekkür ediyoruz. Camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Gönül isterdi ki ezeli rekabeti doya doya yaşayalım ve kupayı öyle alalım. Ama olmadı. Bayan basketbolunda Abdi İpekçi Spor Salonu'nda üzücü olaylar yaşadık. Mahmut Uslu'ya el kaldırdılar. Bütün yönetim kuruluna kaldırılmış bir şeydi. Ülker Arena'da böyle şeyler yaşamadık. Devletin polisine güvenmek lazımdı. Niye gelinmedi, anlamış değiliz. Alnımızın akıyla bu şampiyonluğu aldık."

Zülfikari, şampiyonluk kupasının kendilerine verilmemesine tepki göstererek, "Galatasaray bugün gelseydi ve yenmiş olsaydık kupayı vereceklerdi. Galatasaray gelmedi diye niye kupa verilmiyor? Federasyondan niye yetkili yok? Oyuncular, kupayı burada kaldırmayı hak ediyordu. Biz bu konuda hala bastırıyoruz" ifadesini kullandı.

 

- Kosif: "19 Haziran Galatasaray camiası için kara leke olarak yazıldı"

 

Yöneticilerden Mehmet Selim Kosif de Galatasaray yönetimine tepki göstererek, "19 Haziran'ın Galatasaray camiası için kara leke olarak yazıldığını düşünüyorum. Galatasaray taraftarları bir gün bunun hesabını soracaktır. Güvenlikten dolayı kaygıları çok saçma. Biz, orada dayak yedik. Onlar bizi yendi, biz onları yendik. Bu, bir spordur" dedi.

Fenerbahçe ve Federasyon üzerinde oyunlar oynandığını savunan Kosif, "Kazanarak şampiyon olmak isterdik. Kimse oynamadan şampiyon olmak istemez. Bütün basketbolcularımız burukluk içinde. Galatasaraylı basketbolcuların da gelmeyi çok istediklerini biliyorum. Maalesef başkanlarının aldığı bir karar... Tarih bunu sorgulayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

 


Kaynak: