Son Dakika Haberler

Fenerbahçeli futbolcu Kuyt:

Eklenme Tarihi: 08.10.2014 - 17:26

"Torku Konyaspor karşısında göstermiş olduğumuz takım ruhu ve savaşçı ruh, bize Galatasaray derbisi öncesi son derece güven verdi" "Milli takımı bırakma kararı aldığım için mutluyum. Artık tamamen Fenerbahçe'ye konsantre olabiliyorum. Bu sezon 4. yıldızı kazanma yolunda tamamen Fenerbahçe'ye odaklanmış durumdayım" "Türkiye, Avrupa Şampiyonası'na katılma yolunda büyük bir şansı olan ekip"

İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe'nin Hollandalı oyuncusu Dirk Kuyt, 10 kişi tamamladıkları ve 1-0 kazandıkları Torku Torku Konyaspor maçının Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında oynayacakları Galatasaray derbisi öncesinde kendilerine güven verdiğini söyledi.

Sarı-lacivertli takımın sabah yaptığı antrenmandan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kuyt, 18 Ekim Cumartesi günü deplasmanda yapacakları derbi maç için iyi çalıştıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Son maçtaki performansımızdan dolayı son derece gururluyuz. 45 dakikadan fazla bir süreyi 10 kişi oynamak kolay değil. Torku Torku Konyaspor karşısında göstermiş olduğumuz takım ruhu ve savaşçı ruh, bize Galatasaray derbisi öncesi son derece güven verdi. Galatasaray maçları kendi hikayesi olan karşılaşmalardır. Tabii ki biz de maçı kazanmak istiyoruz. Bu karşılaşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Bazı oyuncularımız milli takıma gitmek durumunda kaldı. Diğer oyuncular Galatasaray maçına hazır olmak için son derece iyi çalışıyor."

Kuyt, Galatasaray derbisi öncesinde tek endişelerinin Bekir İrtegün'ün cezası olduğunu belirterek, "Derbi maçı için hazır olmak zorundayız. Bir endişemiz daha var, o da Bekir. Derbide bizimle olmayacak. Fakat iyi olan şey, bu duruma çözüm bulabilmek için önümüzde iki hafta var. Bekir'in yerini kimin alacağını düşünmeye vaktimiz var. Hangi yabancı oyuncuların oynayabileceğini düşünmeye zaman var. Bunların tamamının kararını hocamız verecek. Biz ona saygı duyuyoruz. ve onu destekliyoruz. Hangi kararı alırsa alsın biz onun yanındayız" ifadelerini kullandı.

 

- "Tamamen Fenerbahçe'ye odaklandım"

 

Hollanda Milli Takım kariyerini noktaladığını açıklayan deneyimli oyuncu, artık tüm konsantrasyonunun Fenerbahçe için olduğunu söyledi.

Milli formayı 10 yıl boyunca terlettiğini hatırlatan Kuyt, "Aslında benim için tuhaf bir duygu. Ama doğru karar verdiğimi hissediyorum. Fenerbahçe'nin benim için ne kadar önemli olduğunu herkesin bildiğini düşünüyorum. Bu sezonun benim için ne kadar önemli olduğu da ortada. Bu karar benim için geride kaldı. Milli takımı bırakma kararı aldığım için mutluyum. Artık tamamen Fenerbahçe'ye konsantre olabiliyorum. Bu sezon 4. yıldızı kazanma yolunda tamamen Fenerbahçe'ye odaklanmış durumdayım" diye konuştu.

 

- "Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'na katılacağını düşünüyorum"

 

Dirk Kuyt, 2016 Avrupa Şampiyonası A Grubu'nda mücadele eden Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın şampiyonaya katılacağını düşündüğünü söyledi.

Ay-yıldızlı takımın gruptaki ilk maçta İzlanda'ya yenilmesine şaşırdığını anlatan Hollandalı futbolcu, şöyle devam etti:

"Türkiye, Avrupa Şampiyonası'na katılma yolunda büyük şansı olan bir ekip. Görebildiğim kadarıyla Türk Milli Takımı ve oyuncuları, son derece kaliteli. İzlanda'ya karşı kaybetmeleri beni çok şaşırttı. Bu şampiyonaya katılamamak için çok fazla kaliteliler. Bu durumun olmayacağını düşünüyorum. Tek endişem var, takım çok fazla baskı altında gibi gözüküyor. Çünkü Türk insanı, taraftarlar, medya milli takımın Avrupa Şampiyonası'nda olmasını çok istiyor. Ben de oyuncuların bu baskıyı hissettiğini düşünüyorum."

 

- "Türkiye Ligi'ndeki en güçlü oyunculardan biriyim"

 

Hollanda Milli Takımı'n bırakmasına rağmen kendisini hala güçlü hissettiğini anlatan Kuyt, Türkiye Ligi'ndeki en güçlü oyunculardan birisi olduğunu öne sürdü.

2014 FIFA Dünya Kupası'ndan sonra milli takım kariyerine noktayı koyup koymama konusunda tam emin olmadığını vurgulayan sarı-lacivertli futbolcu, "Kendimi hala güçlü hissediyorum. Hala en yüksek seviyede oynayabilecek bir oyuncu olduğumu düşünüyorum. Fiziksel olarak kendimi çok güçlü hissediyorum. Aynı zamanda Türkiye Ligi'nde de en güçlü oyunculardan biri olduğumu düşünüyorum. Milli takım için de aynı şey geçerli. Henüz bu kararı yeni aldım. Doğrusunu söylemek gerekirse kariyerimi Türkiye maçında sonlandırmayı düşünmedim ama herkesin Türkiye'nin benim kalbimdeki yerini bildiğini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

 

- "Her geçen gün gelişiyoruz"

 

Dirk Kuyt, kötü futbol oynadıkları yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine henüz sezonun başında olduklarını belirterek, takımın her geçen gün geliştiğini söyledi.

Sezon başlamadan birkaç hafta önce teknik direktör değişikliği yaşadıklarına değinen Kuyt, şöyle konuştu:

"Zorlu bir durumdan buraya geldik. Sezon başlamadan birkaç hafta önce hoca değişikliği yaşadık. Böyle bir zamanda hoca değişirse sizin için zorlu günler gelecektir anlamı taşır. Ama İsmail Kartal'ın teknik direktörümüz olmasının ardından takımın ne kadar çalıştığını ve ne kadar ilerlediğini de görebiliyorsunuz. Aykut Kocaman bize geldiği yıldan bu yana son derece bilimsel çalışmalar yürütüyoruz. Şu anki hocamız İsmail Kartal da aynı sistemi uyguluyor."

Deneyimli futbolcu, takımın istenilen seviyede olmadığı yönündeki eleştirilere katıldığını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Belki 6 hafta önce kendimizi geliştirmemiz gerekiyordu ama şu anda bunu yaptığımızı görüyorum. Biraz zamana ihtiyacımız oldu. Son birkaç haftada neler yapabileceğimizi gördük. İstatistiklerden bu takımın her hafta daha da güçlü olduğunu anlayabiliyoruz. Şu anda istediğimiz seviyeye ulaşamadık. Bizim için henüz sezonun başı. Evimizde oynadığımız ilk 3 maçı kazandık. Umarım bir gelişme daha kat ettiğimizi Galatasaray karşısında gösterebiliriz. Çünkü buradaki çalışmalardaki bilimin bize gösterdiği, her gün kendimizi geliştirdiğimiz ve istatistikler hiçbir zaman yalan söylemez."


Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”