Fenerbahçe-Mersin İdmanyurdu maçından notlar

Eklenme Tarihi: 17.04.2016 - 19:20

Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Pereira, son oynadıkları Galatasaray derbisinin ilk 11'inde değişiklik yapmadı Fenerbahçeli futbolcu Hasan Ali Kaldırım, Mersin İdmanyurdu karşısında, sarı-lacivertli formayı 100'üncü kez giydi Sarı-lacivertli taraftarlar son haftalardaki kötü sonuçlar nedeniyle futbolculara tepki gösterdi



İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'de Mersin İdmanyurdu karşısında takımını, hafta içi Galatasaray'la oynadıkları derbinin ilk 11'inde değişiklik yapmadan sahaya sürdü.

Sarı-lacivertlilerde kalede Volkan Demirel oynarken, savunma dörtlüsü Gökhan Gönül, Simon Kjaer, Bruno Alves ve Hasan Ali Kaldırım'da oluştu.

Orta sahanın ortasında Mehmet Topal ve Josef de Souza ikilisini bozmayan Pereira, kanatlarda Volkan Şen ile Alper Potuk'a şans verdi. Sarı-lacivertlilerde Luis Nani, Galatasaray maçındaki gibi yine forvet arkasında görev aldı. Fenerbahçe'nin ileri ucunda ise Robin van Persie oynadı.

Sarı-lacivertli takımın yedek kulübesinde ise Fabiano Ribeiro, Ozan Tufan, Jose Fernandao, Diego Ribas, Şener Özbayraklı, Michal Kadlec ve Abdoulaye Ba oturdu.



- Caner Erkin kadroda yok



Galatasaray derbisinden önce Pereira'yla yaşadığı tartışma nedeniyle kadro dışı bırakılan Caner Erkin, Mersin İdmanyurdu kadrosunda da yer almadı.

Bu olaydan sonra hafta içi antrenmanlarda da yer almayan Caner, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada özür dilemişti. Buna rağmen yönetim tarafından henüz affedilmeyen Caner, Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmedi.



- Hasan Ali Kaldırım'ın "dalya" sevinci



Fenerbahçeli futbolcu Hasan Ali Kaldırım, Mersin İdmanyurdu karşısında, sarı-lacivertli formayı 100'üncü kez giydi.

Sarı-lacivertli takımın 26 yaşındaki sol beki Hasan Ali, 2012 yılında transfer edildiği Fenerbahçe'yle karşısında 100. kez bir resmi maça çıktı. Hasan Ali Kaldırım sarı-lacivertli formayla Spor Toto Süper Lig'de 63, Ziraat Türkiye Kupası'nda 20, TFF Süper Kupa'da 2, Avrupa kupalarında da 15 maçta mücadele etti.



- Taraftarlardan tepki



Fenerbahçeli taraftarlar son haftalarda alınan kötü sonuçlar nedeniyle futbolculara tepki gösterdi.

Maç öncesi Fenerbahçeli futbolcuların ismi okunurken, Okul Açık Tribünü'nden ıslıklı protesto sesleri yükseldi. Futbolcular seremoni için sahaya çıktığında da aynı tribünden tepkiler devam etti.

Fenerbahçeli taraftarlar karşılaşmadan önce eski teknik direktörleri Ersun Yanal lehine tezahüratlarda bulundu. Taraftarlar, 2013-2014 sezonunda takımı şampiyonluğa taşıyan Ersun Yanal lehine uzun süre tezahürat yaptı. Bunun üzerine Migros Tribünü'nden de Vitor Pereira lehine tezahüratlarda bulunuldu.

Ayrıca taraftarlar bu sırada Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic'in lehine de bağırarak Sırp hocaya sevgilerini gösterdi.

Öte yandan taraftarlar diğer maçlara göre bu karşılaşmaya daha az ilgi gösterdi. Bu sezon sarı-lacivertlilerin lig maçlarının hemen hemen hepsi dolu tribünler önünde oynanmıştı. Bu karşılaşmada tribünlerde ciddi boşluklar gözükürken, maçı yaklaşık 30 bin sarı-lacivertli taraftar izledi. Mersin İdmanyurdu'ndan ise 2 taraftar kendilerine ayrılan bölgede takımlarına destek oldu.



- Mersin İdmanyurdu'nda 4 değişiklik



Mersin İdmanyurdunda teknik direktör Ümit Özat, takımında 4 değişiklik yaptı.

Özat, geçen hafta Gençlerbirliği'ne 3-1 yenildikleri maçta forma giyen cezalı Milan Mitrovic, Serkan Balcı ile sakatlığı bulunan Nguimbe Nakoilma'dan yararlanamadı. Serol Demirhan'ı da yedek oturtan Özat, bu isimlerin yerine Loret Sadıku Abdul Rahman Khalili ve Serol Demirhan ve Gökhan Akkan'ı oynattı.

Cezalı ve eksik futbolculardan dolayı Mersin İdmanyurdu maça 17 kişilik kadroyla çıktı.


Kaynak: