Son Dakika Haberler

Fenerbahçe'de sezon hazırlıkları

Eklenme Tarihi: 19.07.2014 - 17:52

Senegalli futbolcu Sow: "(Dünya Fenerbahçeliler Günü) Tüm Fenerbahçe taraftarları, kulübümüz için bugünün çok güzel olmasını diliyorum. Fenerbahçe'yi daha üst noktalara taşımaya çalışıyoruz"

DÜZCE (AA) - Fenerbahçe'nin Senegalli futbocusu Moussa Sow, 19 Temmuz Dünya Fenerbahçeliler Günü'nün kulüp ve taraftarlar için çok güzel olmasını dileyerek, takımı en üst noktalara taşımaya çalıştıklarını söyledi.

Sow, kulübünün Düzce Topuk Yaylası'ndaki tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, iyi kamp dönemi geçirdiklerini anlattı.

Topuk Yaylası Tesisleri'nde üçüncü kamp dönemini geçirdiğini belirten Sow, "Tatilimiz sona erdi belki ama takım arkadaşlarımızla tekrar buluştuğumuz için çok mutluyuz" diye konuştu.

2,5 yıldır Fenerbahçe'de olduğunu anımsatan Sow, şöyle devam etti:

"Lille gibi bir kulüpten geldim ve insanlar benden çok şeyler bekliyordu buraya geldiğimde. Lille'de kendimi çok geliştirdiğimi düşünüyorum. Fenerbahçe'ye geldikten sonra üzerine koydum, daha iyi bir futbolcu oldum. Bugün kendimi Fenerbahçe oyuncusu hissediyorum, gerçek Fenerbahçe futbolcusu. Fenerbahçe için kendimi önemli de hissediyorum. Fenerbahçe'ye katkı yapan oyuncu görüyorum kendimi, sahada da bunu yapmaya çalışıyorum. Sonuç olarak tabii ki ilk günle bugün arasında fark var."

Sow, her yıl transfer söylentilerinin yayıldığına dikkati çekerek, Fenerbahçe'de kaldığını, takımıyla çalışmaları sürdürdüğünü vurguladı.

"Bu tarz dedikodularla karşılaşıyoruz" diyen Sow, "Şu anda takımımla kampta çalışmalarımı en iyi şekilde sürdürüyorum. Burada çalışmalarımızla gelecek sezona hazırlanmak istiyorum. Şu anda futbolu bırakmakla ilgili en ufak düşüncem yok. İlerleyen yıllarda ise Fenerbahçe'de bırakıp bırakmayacağımı Allah bilir" şeklinde konuştu.

- "Diego, kaliteli bir futbolcu""

Sow, yeni transfer edilen Brezilyalı futbolcu Diego Ribas'ın çok yönlü  olduğuna değinerek, takıma çok şey katacağını, paslarla kendilerini besleyeceğini, tekniğinden faydalanacaklarını kaydetti.

Beşiktaş'ın yeni transferi Senagalli forvet oyuncusu Demba Ba'nın da kendisinin yakın arkadaşı ve dostu olduğunu aktaran Sow, Türkiye'ye gelmesinin kendi kararı olduğunu dile getirdi.

"Bu transferde çok net katkım olduğunu söyleyemem" ifadesini kullanan Sow, "Sık sık İstanbul'a gelmişti. Maçları izlemek ve beni görmek için. Kişisel olarak şunu söyleyebilirim. İstanbul'a gelerek, çok iyi bir seçim yaptı. Stattaki atmosferi gördü beni izlemeye geldiği zaman, atmosferden etkilendi. Buraya gelmedeki sebeplerinden biri bu atmosferdir. Diğer etken ise Türkiye'nin çok güzel ve Müslüman olmasıdır. Taraftar bu transferi beklemiyordu belki ama onlar için de güzel sürpriz oldu" görüşünü paylaştı.

- İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 

Gazze'de yaşananların çok acı verici olduğuna işaret eden Sow, olayların siyasi boyutunu bilmediğini, televizyonda Filistinlilerin yaşadıklarını görmenin kendisini kalpten yaraladığını söyledi.

Kendi başlarına gelmesini istemeyecekleri olayları gördüklerini belirten Sow, "İnşallah en kısa zamanda bu olaylar sona erer. Onlara dualarımızı eksik etmeyelim. Ben de dua ediyorum. En kısa zamanda bunun sona ermesini istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Almanya'nın şampiyonluğuyla sonuçlanan Dünya Kupası'na da değinen Sow,  Afrika ülkelerinin çok başarılı görünmediğini fakat Cezayir ve Nijerya'nın gruptan çıkmayı başardığını anımsattı.

Sow, "Afrika futbolunun, Avrupa futboluyla aynı seviyede olmadığını düşünüyorum" diyerek, "Afrika ile Avrupa arasında fark var. Afrika, hem saha içi hem saha dışında Avrupa'dan çok geride. Daha önceki yıllarda Afrika, Senegal ve Gana gibi çeyrek finale takımlar çıkardı. Hepimiz bunu umuyoruz ki Afrika takımları gelecekte daha da ileri gidebilir. Yarı finali henüz göremedik. Senegal orada olsaydı, ne kadar başarılı olurdu bilemiyorum" ifadesini kullandı.

Sow, 19 Temmuz'un Dünya Fenerbahçeliler Günü olduğunu anımsatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tüm Fenerbahçe taraftarları, kulübümüz için bugünün çok güzel olmasını diliyorum. Fenerbahçe, mevcut olduğu sürece böyle bir gün aynı şekilde kutlanır. Biz oyuncular olarak Fenerbahçe'yi daha üst noktalara taşımaya çalışıyoruz. Bu sabah yeni formalarımızı gördüm. Tasarımı çok güzel, çok şık. Oyuncular olarak da bu sabah aramızda konuştuk. Bu formaları giyip sahaya çıkmak konusunda sabırsızlık duyuyoruz."

 


Kaynak: