Son Dakika Haberler

Fenerbahçe'de sezon hazırlıkları

Eklenme Tarihi: 18.07.2014 - 18:21

Yeni transfer Ribas: "Fenerbahçe gibi büyük kulüpte şans bulduğum için çok mutluyum. Yeni sezona farklı motivasyonla başlayacağım"

DÜZCE (AA) - Fenerbahçe'nin yeni transferi Diego Ribas, büyük bir kulüpte oynama şansı bulduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, yeni sezona farklı motivasyonla başlayacağını söyledi.

Ribas, kulübünün Düzce Topuk Yaylası'ndaki tesislerinde devam eden kampın dördüncü gününde düzenlediği basın toplantısında, tesisin çok güzel ve üst seviyede olduğunu, burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu anlattı.

Brezilyalı orta saha oyuncusu, Türkiye'nin en büyük kulübü Fenerbahçe'de koşulların üst düzeyde olmasının kendisini biraz şaşırttığını ve mutlu ettiğini belirterek, "Pozitif ve güzel zaman geçiyoruz. Tesisler birinci sınıf, çok beğendim. Antrenmanlarda çok eğleniyoruz. Takımda birliktelik var" ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin Dünya kupasında Brezilya'nın aldığı sonuçları değerlendirmesini istemesi üzerine Diego, "Brezilya Milli Takımı'nın forması giymediğim için alınan sonuçların nedenlerini konuşmanın doğru olmayacağını düşünüyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse ben de çok şaşırdım. 7-1'lik yenilgi gerçekten normal değildi. Bunu tam konuşamam, takımın içinde yer almadım" değerlendirmesinde bulundu.

Takımın 4'üncü yıldızı alması için mücadele vereceğini anlatan Diego, "4'üncü yıldız veya 5'inci yıldız fark etmez, kazanmak için mücadele ediyoruz. Bu yolda takıma katkı sağlarsam çok mutlu olurum. Fenerbahçe'ye gelmeden önce birçok arkadaşından bilgi aldım. Burası gerçekten çok ciddi bir lig. Takımıma katkı için mücadele vereceğim" diye konuştu.

Futbolu nerede oynadığının önem taşımadığını, önemli şeyin kendisini en iyi şekilde lige hazırlamak olduğuna dikkati çeken Ribas, yabancı kuralıyla ilk kez burada karşılaştığını söyledi.

"Hocamız nasıl karar verirse ona saygı duyacağız" diyen Ribas, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hangi mevkide oynayacağım, çok da önemli değil. Önemli olan Fenerbahçe'nin başarısı. Nerede oynayacağımın kararını hoca verecek. Futbol, saha da hep birlikte oynanan oyun. Önemli olan herkesin Fenerbahçe'yi biraz daha ileri götürmesi. Fenerbahçe gibi büyük kulüpte şans bulduğum için çok mutluyum. Yeni sezona farklı motivasyonla başlayacağım. Pozitif yansıyacak."

Atletico Madrid'in önemli oyuncularını kaybettiğini anımsatan, buna rağmen başarılı olacaklarına inandığını ifade eden Brezilyalı oyuncu, Galatasaraylı Melo için de "Juventus'ta bir dönem beraber oynadık. Buraya gelmeden önce de sürekli kontak halinde olduk. Sahaya çıkınca arkadaşlık kalmıyor, orada başka bir mücadele var, sahada tek başınasınız ve elinizden gelenin en iyisini yapmalısınız. Melo, çok iyi bir oyuncu, saygı duyuyorum ama ona karşı kazanmak istiyorum" ifadesini kullandı.

Başarılı orta saha oyuncusu, "Sürekli Fenerbahçe'nin eski yıldızı Alex ile karşılaştırılacaksın. Bu konu hakkında ne düşünüyorsun?" sorusuna ise "Bu kıyaslamalar ilk defa başıma gelmiyor. Her takımda hep başkalarıyla kıyaslandım. Herkes farklı karakterde oyuncular. Alex, burada 8 yıl kaldı ve kendi tarihini yazdı. Herkes kendi işine bakmalı. Ben buradayım ve elimden geleni yapmaya çalışacağım" yanıtını verdi.

10 numaralı formayı özel yapanın onu giyen futbolcu olduğunu belirten Diego, eski takım arkadaşı Arda Turan'la ilgili "Arda ile sürekli iletişimdeydik. Bana pozitif şeyler söyledi. Buraya gelmemde onun söylediği olumlu yorumlardan dolayı güvende hissettim ve transfer daha çabuk gerçekleşti" dedi.


Kaynak: