Son Dakika Haberler

Fenerbahçe'de derbi maçının hazırlıkları sürüyor

Eklenme Tarihi: 14.10.2014 - 22:46

Sol alt adalesinde sakatlığı bulunan Sow'un durumu, yapılacak testlerin sonucunda belli olacak Emre Belözoğlu ve Mehmet Topuz antrenmanın bir bölümünde takımla çalıştı

İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında 18 Ekim Cumartesi günü Galatasaray ile yapacağı derbinin hazırlıklarını sürdürdü. 

Teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda sarı-lacivertliler ısınmanın ardından kanatlardan yapılan ortalarla şut çalıştı. Antrenman çift kale maçla tamamlandı. 

A Milli Futbol Takımı'ndan dönen futbolculardan kaleci Mert Günok antrenmana katılırken, Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Mehmet Topal tesislerde yenilemeye yönelik çalışmalar yaptı. Çek Cumhuriyeti Milli Takımı'ndan dönen Kadlec de çalışmasını takımdan ayrı koşuyla sürdürdü. 

Portekiz Milli Takımı'nda bulunan Alves ile Nijerya Milli Takımı'ndaki Emenike antrenmanda yer almadı. 

- Sow, koşulara başladı

Sakatlığı nedeniyle Senegal Milli Takımı'ndan dönen Sow, tedavisinin bir parçası olan saha koşularına başladı.

MR'ı çekilen Sow'un sol arka alt adale kaslarında darbeye bağlı kanama ve ödem tespit edildiği bildirildi. Derbiye kadar tedavi ve çalışmalarını sürdürecek Sow'un bazı testlerden geçeceği, bu testlerin sonucuna göre maçta oynayıp oynamayacağının belirleneceği kaydedildi. 

- Emre ve Mehmet Topuz'un durumu

Sakatlıktan çıkan Emre Belözoğlu ve Mehmet Topuz takım çalışmasının bir bölümüne katıldı. 

Isınma ve koordinasyon çalışmalarında takımda yer alan iki futbolcu, daha sonra bireysel programları doğrultusunda çalışmalarını sürdürdü. 

Kontrollü program uygulanan iki futbolcunun, 17 Ekim Cuma akşamına kadar bireysel programlar doğrultusunda çalışacağı, daha sonra takım antrenmanlarının tamamına katılacağı bildirildi. 

Belinde ağrıları olan kaleci Volkan Demirel de çalışmasını koşu yaparak takımdan ayrı sürdürdü. Volkan'ın ağrılarının devam ettiği öğrenildi. 

- Webo antrenmanda

Annesinin vefatının ardından yaşadığı üzüntüyle dünü izinli geçiren Webo, takımla çalışmalara başladı. 

Vefat haberini aldıktan sonra telefonla takım arkadaşlarını arayan futbolcuların, antrenman öncesi Webo'ya sarılarak acısını paylaştıkları ifade edildi. 

Teknik direktör İsmail Kartal'ın "Acını paylaşıyoruz. Kendini iyi hissettiğin zaman gel. Bizim için sen önemlisin" sözlerine Webo'nun, "Ben burada mutluyum, huzuru burada buluyorum. O nedenle sizinle birlikte olmak istiyorum" diyerek antrenmana çıktığı kaydedildi. 

Webo, annesinin 1 Kasım'da Kamerun'daki cenaze törenine katılacak. 

Fenerbahçe, Galatasaray derbisinin hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla sürdürecek. 

Bu arada, sarı-lacivertli kulübün "Hedef 1 milyon üye" projesinin lansmanı yarın İstanbul'da görkemli bir geceyle gerçekleştirilecek.


Kaynak: